Β’ φάση: Η επεξήγηση των φάσεων της 2ης αγωνιστικής

Το Τμήμα Διαιτησίας της ΚΟΠ συνεχίζει την ανάλυση και επεξήγηση φάσεων για καλύτερη κατανόηση των αποφάσεων των διαιτητών και του VAR , της εφαρμογής των κανονισμών διαιτησίας και του πρωτοκόλλου του VAR.

Να σημειωθεί πως οι φάσεις οι οποίες επεξηγούνται, αφορούν μόνο περιπτώσεις στις οποίες σωστά ή λανθασμένα έγινε ή δεν έγινε παρέμβαση από το VAR σε σχέση με τις αποφάσεις των διαιτητών, βάσει του πρωτοκόλλου του VAR.

Για την  2η αγωνιστική της Β’ φάσης,  γίνεται επεξήγηση των ακόλουθων φάσεων: 

ΑΡΗΣ – ΑΕΚ, 37ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Γκολ.
VAR: Παρέμβαση – όχι γκολ – offside
Απόφαση διαιτητή μετά τον έλεγχο στο VAR: Ακύρωση τέρματος για offside.
Επεξήγηση:Ο βοηθός διαιτητής ακολουθώντας τη διαδικασία του offside, σε μια πολύ οριακή φάση, καθυστέρησε να σηκώσει τη σημαία και κατακύρωσε το τέρμα. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR με την ορθή χρήση της γραμμής και με την χρήση της μεθόδου του τριγωνισμού που παρέχει το λογισμικό. Μετά τον έλεγχο από το VAR, ο διαιτητής ορθά άλλαξε την απόφαση του.

622834b4b 0

ΔΟΞΑ – Καρμιώτισσα, 8ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Να συνεχιστεί το παιχνίδι.
VAR: Παρέμβαση, on field review, χέρι – πεναλτι.
Απόφαση διαιτητή μετά το on field review:. Πέναλτι.
Επεξήγηση: Ο επιθετικός και ο αμυντικός διεκδικούν την μπάλα η οποία έρχεταια από απόσταση. Ο αμυντικός, αφήνει το χέρι εκτός του σώματος του, πάνω από τον ώμο του και η μπάλα χτυπά σε αυτό. Ο διαιτητής από τη θέση του δεν είδε την παράβαση και λανθασμένα είπε να συνεχιστεί ο αγώνας. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR και ο διαιτητής μετά από on field review, άλλαξε σωστά την απόφαση του. 
Ο αμυντικός παίρνει το ρίσκο να τοποθετήσει το χέρι του σε μια θέση η οποία τιμωρείται, αν η μπάλα χτυπήσει σε αυτό. Το χέρι ήταν εκτός του σώματος, σε μη φυσική θέση και η μπάλα χτύπησε σε αυτό. 

Ακρίτας – ΕΝΠ, 24ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Να συνεχιστεί ο αγώνας.
VAR: Παρέμβαση, on field review, χέρι – πεναλτι.
Απόφαση διαιτητή μετά το on field review: Όχι παράβαση, όχι πέναλτι
Ορθή απόφαση: Πέναλτι.
Επεξήγηση:Ο αμυντικός (5) ξεκάθαρα, πρώτα με το δεξί και μετά με το αριστερό χέρι, παίζει την μπάλα μπροστά από τον επιθετικό μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο διαιτητής από τη θέση του δεν είδε την παράβαση και λανθασμένα είπε να συνεχιστεί ο αγώνας. Έγινε έλεγχος της φάσης από το VAR το οποίο ορθά διαπίστωσε παράβαση. Ο διαιτητής, μετά από on field review, λανθασμένα δεν άλλαξε την απόφαση του.
Ήταν παράβαση για χέρι γιατί έγινε ξεκάθαρη κίνηση προς την μπάλα με το χέρι και γιατί ο αμυντικός έπαιξε την μπάλα με το χέρι.

Απόλλων – Ομόνοια, 43ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Πέναλτι.
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης.
Επεξηγηση: Ο επιτιθέμενος γίνεται κάτοχος της μπάλας στη μεγάλη περιοχή. Ο αμυνόμενος προσπαθεί χωρίς επιτυχία να παίξει την μπάλα και ανατρέπει τον αντίπαλο του. Ο διαιτητής ορθά έδωσε πέναλτι και ορθά το VAR επιβεβαίωσε την απόφαση του διαιτητή.
VIDEO ΑΠΟΛΛΩΝ – ΟΜΟΝΟΙΑ 43ο λεπτ

Νέα Σαλαμίνα – ΑΕΛ, 19ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Πέναλτι.
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης.
Επεξήγηση: Ο αμυνόμενος ενώ προσπαθεί να παίξει την μπάλα από πίσω, κλωτσά τον επιτιθέμενο στο πόδι, ανατρέποντας τον, χωρίς να βρει την μπάλα. Ο διαιτητής, από την πολύ καλή θέση που βρισκόταν, έδωσε το πέναλτι, απόφαση που ορθά επιβεβαιώθηκε από το VAR.

Ολυμπιακός – Ανόρθωση, 68ο λεπτό
Αρχική απόφαση διαιτητή: Πέναλτι.
VAR: Επιβεβαίωση απόφασης.
Επεξήγηση: Ο επιθετικός έχει καθαρή κατοχή της μπάλας μέσα στη μεγάλη περιοχή. Ο αμυντικός προσπαθεί, χωρίς επιτυχία, να παίξει την μπάλα και ανατρέπει τον αντίπαλο του, ρίχνοντας τον στο έδαφος. Ο διαιτητής έδωσε το πέναλτι, απόφαση που ορθά επιβεβαιώθηκε από το VAR.

*Από τη σελίδα της ΚΟΠ.

Για περισσότερη αθλητική ενημέρωση μπορείτε να επισκεφθείτε το Αθλητικό Portal της Μeridian Sports.

Meridian Sports– Πρώτος σκόρερ της αθλητικής ενημέρωσης

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!