13:15 Heracles Almelo vs SC Heerenveen Holland Eredivisie

Heracles Almelo

Επιτυχία η 7η θέση που τερμάτισε πέρσι, στο τέλος «έσκασε» (5 σερί ήττες, με ευρύ σκορ οι περισσότερες) και απέτυχε στη διεκδίκηση ευρωπαϊκού εισιτηρίου, μέσω των πλέι οφ. Ο Γερμανός προπονητής Βόρμουτ επιβραβεύτηκε για το έργο του με μία ακόμη χρονιά στον πάγκο, όμως φέτος τα πράγματα είναι πολύ πιο δύσκολα. Αποχώρησαν οι καλύτεροι παίκτες της, με κυριότερους τους Νταλμάου (Ε, 33/19, 1ος σκόρερ), Πέτερσον (εξτρέμ, 33/12), Κούβας (Ε, 35/10 και 11 ασίστ) και Λερίν Ντουάρτε (Μ, 30/6). Πρόσθεσε ταλαντούχους στο ρόστερ, όπως οι μέσοι Μάουρο Τζούνιορ (17/6 με Γιονγκ Αϊντχόφεν πέρσι), Κιομουρτζόγλου (27/2 με Ουντερχάκινγκ), Ζούκε (Κολωνία Β’) και δύο παίκτες του Γιονγκ Άγιαξ. Ήρθε κι ο επιθετικός Ντέσερς, με στόχο να αναβιώσει την καριέρα του έπειτα από κακή χρονιά στην Ουτρέχτη. Οι οπαδοί έχουν στραφεί κατά της διοίκησης, με κυριότερο λόγο την αλλαγή ονομασίας του γηπέδου.

Έδωσε πολλά τεστ στην προετοιμασία. Ξεκίνησε με 1-1 κόντρα στη Νόρντζελαντ κι έκτοτε κέρδισε τις Βικτόρια Κολωνίας (3-0), Πρόισεν Μούνστερ (3-1), Ομπερχάουζεν (1-0), Αστέρα Τρίπολης (2-0), Χέλμοντ (5-0), Λεβερκούζεν (4-3, το πιο πρόσφατο χρονικά). Επίσης, ηττήθηκε από Κλαμπ Μπριζ (1-0), Εξέλσιορ (2-0) και Φόλενταμ (2-1). Θα λείψουν λόγω τραυματισμών ο στόπερ Πρέπερ (5/0) και ο μεσοεπιθετικός Ντροστ (22/2).

(4-3-3): Μπλάσβιτς – Μπάκμποορντ, Ρόσμαν, Φαν ντεν Μπάους, Τσιμπόρα – Όσμαν, Μέρκελ, Μάουρο Τζούνιορ – Ζούκε, Κένινχς, Ντος Σάντος
SC Heerenveen

Προέρχεται από μία πολύ… σουρεάλ χρονιά, στα παιχνίδια της εμφανίστηκαν σκορ 3-5 (δύο φορές), 3-3, 4-4, μεταξύ άλλων. Μόλις κινδύνεψε και πλησίασε τις τελευταίες θέσεις (τον Απρίλιο) η διοίκηση απομάκρυνε τον κόουτς Ρίκερινκ και τον αντικατέστησε με τον Τζόνι Γιάνσεν, που συνεχίζει και φέτος. Περιορισμένη η εμπειρία του, ξέρει όμως το σύλλογο, τον οποίο έχει υπηρετήσει από διάφορα πόστα στο παρελθόν. Έβαλε «ζεστό» χρήμα στο ταμείο από τις πωλήσεις των Φλαπ (ΜΕ, 34/16), Πίρι (Α, 31/2), σε Άντερλεχτ και Άγιαξ αντίστοιχα, ενώ έφυγαν και οι Κομπαγιάσι (Μ, 29/0), Φαν Άμερσφοορτ (ΜΕ, 28/4), Λάμερς (Ε, 31/16). Απέκτησε τον εξτρέμ Ετζούκε από την Βαλερένγκα, έναντι 2 εκ. ευρώ, ενώ αξιοσημείωτες είναι και οι προσθήκες των Όντγκααρντ (Ε, δανεικός από Σασουόλο), Φάικ (Μ, 19/4 με Ζούλτε).

Στην προετοιμασία άφησε ανάμεικτες εντυπώσεις, αντιμετωπίζοντας κατά σειρά τις Μέπεν (5-4), Φόλενταμ (1-4), Μαλίν (2-2), Ζανκτ Πάουλι (1-1), ενώ στην πρόβα τζενεράλε κέρδισε με 1-0 τη Σάντερλαντ. Πήρε άδεια εργασίας ο Νιγηριανός επιθετικός Ετζούκε, οπότε υπολογίζεται απόψε, όπως και ο προσφάτως αποκτηθείς Φαν Ράιν (Α, 14/1 πέρσι με Άλκμααρ). Εκτός ο τραυματίας Χεχ (Α, 31/2 πέρσι).

(4-3-3): Χαν – Φλοράνους, Σκόβγκααρντ (Μπότμαν), Ντρέσεβιτς, Βάουντενμπερχ – Κονγκολό, Φάικ, Ρίνστρα – Φαν Μπέρχεν, Όντγκααρντ, Μπράουν

Εκτίμηση

Πρόκειται για δύο ομάδες που αποδυναμώθηκαν αισθητά σε σχέση με πέρσι. Ιδιαίτερα η Χεράκλες, που καλείται να αναπληρώσει τεράστια κενά στην επίθεση. Είναι παραδοσιακά ισχυρή στην έδρα της, όμως σε τόσο χαμηλές αποδόσεις δεν αξίζει. Καλύτερες πιθανότητες δίνουμε στο να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα η Χέρενφεν. «Διαβασμένο» και το Over 2,5, στο 1.45.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!