15:30 Feyenoord vs Sparta Rotterdam Holland Eredivisie

Feyenoord

Η περσινή αποτυχία (έμεινε χωρίς τίτλο) οδήγησε στην απομάκρυνση του κόουτς Φαν Μπρόνκχορστ, έπειτα από 4 σεζόν, με τον Γιαπ Σταμ να τον αντικαθιστά. Ο πάλαι ποτέ σκληροτράχηλος αμυντικός έκανε πέρσι καλή δουλειά στην Τσβόλε, ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από τους πάγκους των Ρέντινγκ και Γιονγκ Άγιαξ. Βάσει των αλλαγών στο ρόστερ δεν υπάρχουν ρεαλιστικές ελπίδες για τον τίτλο, θα πρέπει να γίνει τεράστια υπέρβαση. Αποσύρθηκε ο εμβληματικός Φαν Πέρσι (Ε, 25/16), ενώ αποχώρησαν και οι μέσοι Φιλένα (33/6 και 7 ασίστ), Κλάσι (33/1). Ήρθε ο ποιοτικός χαφ Κέλι, τον οποίο ο Σταμ γνωρίζει από τη Ρέντινγκ, αλλά και οι Φερ (Μ.) και Νάρσινχ (ΜΕ), από τη Σουόνσι. Καλείται να μπει με το δεξί, ώστε να αξιοποιήσει τις χτεσινές «γκέλες» των Άγιαξ και Αϊντχόφεν. Την Πέμπτη υποδέχεται την Ντινάμο Τιφλίδας, για τον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Ασταθής στα φιλικά, ξεκίνησε με νίκες επί των αδύναμων Ντόρντρεχτ, Ντάρμσταντ, με 2-1, ακολούθησαν ήττες από Σάλτσμπουργκ (3-1), Παναθηναϊκό (3-0), κέρδισε με 1-0 την Καρλσρούη, έφερε 2-2 με την Ανζέ, ενώ στα δύο τελευταία αντιμετώπισε Σαουθάμπτον (1-3) και Γιονγκ Ουτρέχτη (5-1). Θα λείψουν λόγω τραυματισμών οι Μπάιλο (Τ, 16/0 πέρσι), Φαν Μπέικ (Α, 22/0), Φερντόνκ (Α, 12/1), Αγιούμπ (Μ, 16/2), Τόορνστρα (Μ, 32/8) και Γιόργκενσεν (Ε, 24/7).

(4-3-3): Φερμέιρ – Σεντ Τζούστε, Μποτέγκιν, Φαν ντερ Χέιντεν, Χαπς – Φερ, Κοκτσού, Μπούρχερ – Μπέρχβαϊν, Φέντε, Λάρσον

Sparta Rotterdam

Μπορεί να μην κατέκτησε τον τίτλο στη 2η κατηγορία, όμως έβγαλε το καλό της πρόσωπο στα πλέι οφ (απέκλεισε κατά σειρά Ος και Ντε Γκράαφσαπ), επιστρέφοντας άμεσα στην Eredivisie. Εγγύηση ο προπονητής Χενκ Φράσερ (δηλωμένος οπαδός της Φέγενορντ), διαθέτει εμπειρία στην πρώτη κατηγορία από τη θητεία του στους πάγκους των Ντεν Χάαγκ, Φιτέσε. Διατήρησε τον βασικό κορμό των παικτών που την οδήγησαν στην επιτυχία, με εξαίρεση τους Κόρτσμιτ (Τ.), Ντρέντε (Μ.) και «ψώνισε» παίκτες από το δεύτερο ράφι. Σημαντικές οι προσθήκες του στόπερ Ματάι (32/3 πέρσι με Εξέλσιορ) και του μέσου Σμέιτς (39/12 και 8 ασίστ στην Ος). Η τακτική του Φράσερ (θήτευσε για πολλά χρόνια στη Φέγενορντ, ως παίκτης, αλλά και προπονητής στα τμήματα υποδομής) είναι να δίνει χώρο στον αντίπαλο και να «χτυπάει» στην κόντρα.

Τα πήγε εξαιρετικά στην προετοιμασία, ολοκληρώνοντάς τη με 4 διαδοχικές νίκες (όλες με τουλάχιστον δύο γκολ διαφορά). Ηττήθηκε από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ (2-1), αλλά κέρδισε τις Ζαγκλέμπιε Λούμπιν (1-0), Βίλεμ (3-0), Μπρέντα (3-0), Ντεν Μπος (3-0) και Γκρόνινγκεν (4-2). Χωρίς ουσιαστικά προβλήματα στην πρεμιέρα, μακρόχρονη απουσία ο αμυντικός Αλμπέρτο.

(4-3-1-2): Χάρους – Άμπελς, Ματάι, Αουάσαρ, Φαγέ – Χαρουί, Ντ. Ντουάρτε – Σμέιτς – Φέλντβαϊκ, Ντερβίσογλου

Εκτίμηση

Στην προετοιμασία, απογοήτευσε η Φέγενορντ κι ενθουσίασε η Σπάρτα. Βέβαια, το τι έκαναν οι ομάδες στα φιλικά δεν είναι σοβαρό κριτήριο, έχουμε δει να έρχονται τα πάνω-κάτω αρκετές φορές. Δεν κοντράρεται εύκολα η Φέγενορντ στο «De Kuip», θεωρούμε πως η Σπάρτα ένα γκολ σε αντεπίθεση θα το βρει κι ας «φάει» τέσσερα…

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!