16:30 Rosenborg BK vs Tromso IL Norway Tippeligaen

Rosenborg BK
Βήμα πρόκρισης στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η ομάδα του Άιρικ Χόρνελαντ το βράδυ της Τετάρτης, επικρατώντας 3-1 στη Σλοβενία της Μάριμπορ. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο φορμαρισμένος επιθετικός Αλεξάντερ Σέντερλουντ, ο οποίος πέτυχε τα δύο πρώτα γκολ (50’, 63’), ενώ συμμετείχε στο τρίτο (71’) που πέτυχε ο Μίκε Γιένσεν. Πρακτικά εξασφάλισε την πρόκριση και ο επαναληπτικός της Νορβηγίας την ερχόμενη Τρίτη έχει διαδικαστικό χαρακτήρα. Γενικώς, οι περσινοί πρωταθλητές είναι σε καλή κατάσταση και παρά το στραβοπάτημα στο Σάρπσμποργκ, όπου έμειναν στο 1-1 μετά από μέτρια εμφάνιση, παρότι είχαν αρκετές φάσεις στην επανάληψη, έχουν αναρριχηθεί στη βαθμολογία και διεκδικούν ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο. Τραυματίας αποχώρησε στο 14’ του αγώνα στο Μάριμπορ ο βασικός αμυντικός Τόρε Ρεγκίνιουσεν (16/2) και είναι εξαιρετικά αμφίβολος. Τιμωρημένος ο βασικός αμυντικός Μπίργκερ Μέλινγκ (16/0). Τραυματίας και ο βασικός μέσος Άντερς Κονράντσεν (11/2).
Tromso IL
Αυτοκαταστροφική, έχασε μοναδική ευκαιρία να πάρει ανάσα και να απομακρυνθεί δραστικά από τη ζώνη υποβιβασμού, μένοντας στο 2-2 εντός έδρας με τη Μιόνταλεν, παρότι κατάφερε να προηγηθεί με 2-0! Καλή εμφάνιση στο α’ μέρος, κατάφερε να περιορίσει τους φιλοξενούμενους στο μισό γήπεδο και να πάρει προβάδισμα στο 38’ με τον Όνι Βαλακάρι. Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης, εκμεταλλεύτηκε την ταχύτητα του νεοαποκτηθέντα Φιτίμ Αζέμι, ο οποίος δέχθηκε μια μακρινή πάσα από τον Ντάνιελ Μπέρντσεν και με δεξί πλασέ από την αριστερή γωνία της μικρής περιοχής έκανε το 2-0. Από το σημείο εκείνο και μετά όμως, πίστεψε πως το ματς τελείωσε και το πλήρωσε δις (55’, 68’). Μάλιστα στο τελευταίο τέταρτο κινδύνευσε σε τρεις περιπτώσεις να δεχθεί και τρίτο. Τραυματίες παραμένουν οι επιθετικοί Μίκελ Ίνγκεμπριγκτσεν (10/1, 4 αλλαγή) και Ρούναρ Έσπεγιορντ (7/2, 3 αλλαγή).
Εκτίμηση
Η Ρόζενμποργκ είναι σε άνοδο και παρά την ισοπαλία στο Σάρπσμποργκ το ηθικό της είναι στα ύψη μετά τη νίκη στη Σλοβενία. Εχοντας στόχο να καλύψει τη διαφορά από την κορυφή και με το σκορ πρόκρισης στο Μάριμπορ, δεν πρόκειται να κάνει συντήρηση. Η Τρόμσο είναι αδύναμη εκτός και έχει αμυντικά θέματα. Άσος και Over στο 2.24.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!