17:45 ADO Den Haag vs FC Utrecht Holland Eredivisie

ADO Den Haag

Έκανε εντυπωσιακό ντεμαράζ στις 6 τελευταίες αγωνιστικές κι όχι μόνο εξασφάλισε την παραμονή αλλά τερμάτισε και στην 9η θέση. Ο Αλφόνς Χρούνενταϊκ παρέμεινε και φέτος στον πάγκο που βρίσκεται από το 2017, όμως τα πράγματα είναι δυσοίωνα. Αποχώρησε ο καλός εξτρέμ Μπέκερ (33/7 και 10 ασίστ), ενώ «φευγάτος» είναι και ο μέσος-MVP της περσινής σεζόν Ελ Χαγιατί (33/17 και 12 ασίστ). Το μπάτζετ είναι σε χαμηλό επίπεδο, οι μέτοχοι σε… εμφύλιο και οι μόνες αξιόλογες προσθήκες που έγιναν είναι του δεξιού μπακ Φαν Έβαϊκ, από ομάδα 3ης κατηγορίας και του επιθετικού Κράμερ, του οποίου η καριέρα έχει πτωτική πορεία λόγω του ιδιόρρυθμου χαρακτήρα του. Στα συν το ότι υπάρχει ομοιογένεια, αφού οι περισσότεροι παίκτες της αγωνίζονται μαζί στην ομάδα, εδώ και αρκετά χρόνια.

Στην προετοιμασία αντιμετώπισε κατά βάση ερασιτεχνικές ομάδες, στα 3 πιο ανταγωνιστικά φιλικά που έδωσε έφερε ισάριθμες ισοπαλίες, κατά σειρά με Κορτράικ (0-0), Λέουβεν (1-1) και Αλ Ουάχντα (1-1). Ο περσινός MVP, Ελ Χαγιατί, δεν υπολογίζεται καθώς διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του. Εκτός και οι τραυματίες Μαλόουν (Α, 29/1 πέρσι), Χόρτερ (Μ, 2/0), Χόοσενς (ΜΕ, 21/1). Έτοιμος για ντεμπούτο ο Φαν Έβαϊκ, στον πάγκο ο επιθετικός Κράμερ.

(4-3-3): Ζβίνκελς – Φαν Έβαϊκ, Μπέουχελσνταϊκ, Κάνον, Μέιερς – Μπάκερ, Ίμερς, Πίνας – Χόπελ, Νέτσιντ, Φάλκενμπουρχ

FC Utrecht

Σύντομη η ευρωπαϊκή της περιπέτεια, αφού αποκλείστηκε από τη Ζρίνσκι, στο δεύτερο προκριματικό γύρο, τον πρώτο που συμμετείχε. Έφερε 1-1 εντός και το ίδιο σκορ στο 90λεπτο της ρεβάνς στη Βοσνία. Στην παράταση πλήρωσε ένα «παιδικό» λάθος της άμυνας και δέχτηκε δεύτερο γκολ στο οποίο δεν βρήκε απάντηση. Απογοήτευση, επικεντρώνεται στο πρωτάθλημα με στόχο να ξεκινήσει με το δεξί και να πάρει εκδίκηση για το περσινό ντροπιαστικό 5-0 με το οποίο ηττήθηκε στη Χάγη. «Είναι θετικό πως έχουμε αμέσως αγώνα και είναι στο χέρι μας να δώσουμε απαντήσεις. Ότι έγινε έγινε, πρέπει να γυρίσουμε το διακόπτη. Δώσαμε παράταση μεσοβδόμαδα, αλλά οι παίκτες μου είναι έτοιμοι γι’ αυτό», δήλωσε ο κόουτς Φαν ντεν Μπρομ, ο οποίος ανέλαβε το σύλλογο το καλοκαίρι, προερχόμενος από την Άλκμααρ.

Άλλαξε σημαντικά η ομάδα, τόσο σε επίπεδο τεχνικού επιτελείου, όσο και ρόστερ. Πήρε τους Νταλμάου (19 γκολ πέρσι με Χεράκλες), Τσέρνι (εξτρέμ, 22/10 με Γιονγκ Άγιαξ) και Μαχέρ (Μ, 25/1 με Άλκμααρ). Επίσης έφερε ως δανεικό τον στόπερ Χόοχμα, από τη Χόφενχαϊμ. Αξιοσημείωτες απώλειες οι αμυντικοί Λέτσχερτ (31/2), Γκαβορί (35/1). Εκτός οι Γιόστεν (ΜΕ.), Μακίενοκ (Ε, 3/0), δύσκολα οι Μπουσαΐντ (ΜΕ, 19/1), Μπαεμπέκ (Ε, 14/5), Νταλμάου (Ε, νέος).

(4-3-3): Γένσεν – Κλάιμπερ, Γιάνσεν, Μπέργκστρεμ, Γκουβαρά – Γκούσταφσον, Φαν ντε Στρέικ, Μαχέρ – Κερκ, Λόνβαϊκ, Τσέρνι
Εκτίμηση

«Όπλα» της Ντεν Χάαγκ η έδρα και η ομοιογένεια. Το κακό γι’ αυτήν είναι πως σε σχέση με πέρσι έχασε -και δεν αναπλήρωσε- τους Μπέκερ και Ελ Χαγιάτι, που έκαναν τη διαφορά και της έδιναν τα ματς. Η Ουτρέχτη απογοήτευσε στην Ευρώπη, ένας λόγος παραπάνω για να αντιδράσει στο πρωτάθλημα..

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!