19:30 Asteras Tripoli vs Lamia FC Greece Super League

Ο Αστέρας Τρίπολης κατέβηκε ως αουτσάιντερ στη Νέα Σμύρνη, παρά τα προβλήματα του Πανιωνίου. Οι Αρκάδες ταξίδεψαν αυθημερόν, όπως το συνηθίζουν σε νορμάλ αποστάσεις, και νίκησαν 1-0. Σκόραραν με τον Μαρκ Φερνάντεθ λίγο πριν από το τέλος του ημιχρόνου και διατήρησαν έως το φινάλε τη νίκη, που ήταν η 2η στο Πρωτάθλημα. Ολοκλήρωσαν το ματς με παίκτη παραπάνω, κάτι, πάντως, που δεν επηρέασε το παιχνίδι. Το σημαντικό είναι πως ο Μπόρχα Χιμένεθ, φευγάτος μέχρι πριν τον αγώνα, εδραίωσε τη θέση του έστω για λίγο. Μέχρι την επόμενη φορά που θα αμφισβητηθεί. Έστω και με αντίπαλο χαμηλής δυναμικότητας, εκτός έδρας μάλιστα, κατάφερε να μην δεχτεί γκολ για παρθενική φορά φέτος… Την Πέμπτη (31/10) μπαίνει στο Κύπελλο, με τον Πλατανιά στην Κρήτη.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Ισπανός προπονητής, κατά την προσφιλή του συνήθεια στα εντός έδρας παιχνίδια, δεν έβγαλε αποστολή. Άρα όλοι οι μάχιμοι υπολογίζονται, μέχρι τη 18άδα που θα ανακοινώσει ο Χιμένεθ. Μέσα στην εβδομάδα ο Ριέρα (Μ, 7/0) είχε τροχαίο ατύχημα, με το αμάξι του να αναποδογυρίζει! Ο Ισπανός γλίτωσε με αμυχές και λογικά, αν έχει ξεπεράσει το σοκ, θα είναι διαθέσιμος. Δεν είναι ΟΚ ο Λουίς Φερνάντεθ (Ε, 5/2), έχει τραυματισμό ο Άνχελ Μαρτίνεθ (Α, 5/0) που μπορεί να λείψει.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Παπαδόπουλος – Βλάχος, Ματρικάρντι, Σουάρεθ, Κώτσιρας – Μουνάφο, Καπίγια, Μ. Φερνάντεθ, Ριέρα – Χαουρέγκι, Μπαράλες.
Η Λαμία έχασε από τα… αποδυτήρια στην Τούμπα. 3-0 από τον ΠΑΟΚ, με το σκορ να διαμορφώνεται στο 11′! Στη συνέχεια ο ρυθμός του αγώνα έπεσε από τους Θεσσαλονικείς και το αποτέλεσμα δεν ξεχείλωσε… Ο κόουτς Αντωνίου απομακρύνθηκε. Ήταν αναμενόμενο, μιας και είχε φθαρεί. Οι Φθιώτες, πάντως, εκτός έδρας μπορεί να μην έχουν σκοράρει ακόμη, αλλά αντιμετώπισαν ΑΕΚ, Ολυμπιακό και ΠΑΟΚ, με συνολικό… λογαριασμό 7 γκολ παθητικό. Ο Άκης Μάντζιος ανέλαβε το δύσκολο έργο να διορθώσει την εικόνα των φιλοξενούμενων. Ντεμπουτάρει στην Τρίπολη, με την πληροφόρηση να κάνει λόγο για δοκιμές εν όψει αλλαγών σε τακτική και ενδεκάδα. Σταδιακά το 3-6-1 θα περάσει στην… ιστορία και ο Έλληνας τεχνικός θα καθιερώσει τους 4 αμυντικούς πίσω. Την Πέμπτη (31/10) αρχίζει τις υποχρεώσεις στο Κύπελλο, με τον Αιολικό εκτός.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Μάντζιος απέκλεισε από την αποστολή τον Βελλίδη (Τ, 7 συμμ.), που μεσοβδόμαδα θα συναντηθεί με τη διοίκηση για να λύσει το συμβόλαιό του. Ο Καραμάνος (Ε, 6/0) είναι στην Κίνα με την Εθνική Ενόπλων, με τους Σκόνδρα (Α, 7/0), Αντέτζο (Α, 7/0), Σασί (Μ, 1/0) και Τσούκαλο (Μ, 2/0) να μένουν εκτός αποστολής για διαφορετικούς λόγους. Ουσιαστικά, δεν υπολογίζονται 3 παίκτες, που έως τώρα ήταν σημεία αναφοράς στην άμυνα των φιλοξενούμενων…
Πιθανή ενδεκάδα:(3-6-1): Κάτσικας – Τζανετόπουλος, Πλιάτσικας, Βύντρα – Βάντερσον, Δημούτσος, Μπεχαράνο, Σάλιακας, Ρόμανιτς, Τιρόνε – Τουράμ.
Εκτίμηση
Η Λαμία άλλαξε προπονητή και σίγουρα θα περιμένει να το καρπωθεί. Η ψυχολογία αναμένεται να αλλάξει, άμεσα, όμως, ο Μάντζιος δύσκολα θα μπορέσει να κάνει θαύματα, ιδιαίτερα με άσχημα αγωνιστικά νέα. Ο Αστέρας εκεί που τον είχαν τελειωμένο, ανέκαμψε. Λογικά δίνεται φαβορί η αρκαδική ομάδα, με τη στοιχειώδη σοβαρότητα θα το πάρει το ματς.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!