19:30 FC Emmen vs FC Groningen Holland Eredivisie

FC Emmen
Αποτελεί άθλο το ότι κατάφερε να παραμείνει απευθείας (χωρίς μπαράζ δηλαδή) στην πρώτη συμμετοχή της ιστορίας της στην πρώτη κατηγορία κι ενώ είχε το μικρότερο μπάτζετ από όλες τις ομάδες. Η επιτυχία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στον προπονητή Λούκιν, ο οποίος κάθε χρόνο ανεβάζει επίπεδο το σύλλογο. Μπορεί να αποχώρησαν 19 παίκτες, όμως οι περισσότεροι βασικοί έμειναν, ενώ σημαντικές θεωρούνται οι προσθήκες των Χάμρολ (Τ, Κορόνα Κίελτσε), Ταρασάι (εξτρέμ, δανεικός από Έβερτον) και Κολάρ (Ε, 12 γκολ με Βίσλα πέρσι). Θετικό και το δείγμα της προετοιμασίας, απέσπασε ισοπαλίες από Τσβόλε (1-1), Γκρόνινγκεν (2-2), Αλμέρε (1-1), ενώ κέρδισε Γκόου Αχέντ Ιγκλς (3-2) και ΟΦΗ (3-0). Θυμίζουμε πως ο Λούκιν έχει ισχυρούς δεσμούς με την Γκρόνινγκεν (είναι «παιδί» της ομάδας). Παρ’ όλα αυτά, πέρσι η Έμεν κέρδισε και στα δύο μεταξύ τους.
Δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμού οι νεοφερμένοι Χιάριεϊ (Μ, 18/0 πέρσι με Σέντραλ Κόουστ Μάρινερς), Γκοργκουλού (Α, 8/0 με Γκιρεσούνσπορ), ενώ πολύ δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής και ο Ταρασάι (δανεικός από Έβερτον). Προέρχεται από τραυματισμό ο πολύτιμος εξτρέμ και αρχηγός Άνκο Γιάνσεν (29/5 και 8 ασίστ πέρσι), υστερεί σε φυσική κατάσταση και χάνει την πρεμιέρα.
(4-4-2): Τέλχενκαμπ – Πέιν, Φέιντορπ, Σόπιτς, Μπουρνέτ – Ούγκρινιτς, Ντε Λέου, Σακόν, Μαρίνους – Κολάρ, Αρίας
FC Groningen
Με δεδομένο πως ήταν τελευταία στην 11η αγωνιστική αποτέλεσε επίτευγμα το ότι τερμάτισε 8η και πήρε εισιτήριο για τα πλέι οφ. Εκεί μπορεί να αποκλείστηκε στις λεπτομέρειες από τη Φιτέσε, όμως η σεζόν έκλεισε με θετικό πρόσημο. Συνεχίζει για 2η φορά στον πάγκο ο προπονητής Ντάνι Μπάους, που έμαθε πολλά πέρσι. Αποχώρησαν οι 5 από τους 6 δανεικούς που την ανέβασαν επίπεδο πέρσι, «αγόρασε» τον 6ο Ελ Χανκουρί, ενώ ήρθαν και οι Λούντκβιστ (Μ, Μπρέντα), Γκούντμουντσον (Μ, Χάλμσταντ), Μπένσχοπ (Ε, Ίνγκολσταντ), Φαν Χίντουμ (Α, Χεράκλες), μεταξύ άλλων. Τα φιλικά της ήταν απέναντι σε σχετικά βατούς αντιπάλους, κέρδισε χωρίς να δεχτεί γκολ, Ρος Κάουντι (2-0), Πρόισεν Μούνστερ (3-0), Αννόβερο (1-0), ΦΚ Αϊντχόφεν (3-0), έφερε ισοπαλίες με Σπ. Λόττε και Έμεν (2-2), για να ηττηθεί με 4-2 από τη Σπάρτα Ρότερνταμ, στο πιο πρόσφατο ματς.
Χάνει την πρεμιέρα λόγω τραυματισμού ο Βόσνιος μεσοαμυντικός Μεμίσεβιτς (35/5 πέρσι), που παίζει σημαντικό ρόλο τα τελευταία χρόνια στο ανασταλτικό σκέλος της ομάδας. «Φευγάτος» ο επιθετικός Πολ (7/1 πέρσι), που έχει μόνιμο παράπονο πως δεν χρησιμοποιείται ως βασικός, δύσκολα θα πάρει χρόνο συμμετοχής. Κατά τα άλλα δεν υπάρχουν αξιοσημείωτες απουσίες.
(4-4-2): Παντ – Ζέιφαουκ, Τε Βίρικ, Ιτακούρα, Αμπσάλεμ – Ματουσίβα, Λούντκβιστ, Γκούντμουντσον, Ντόαν – Χρούστις, Σίρχαους
Εκτίμηση
Η Έμεν θα έχει τη σημαντική απουσία του Γιάνσεν, η οποία θα την αναγκάσει να παίξει πιο αμυντικά χτυπώντας στην κόντρα. Η Γκρόνινγκεν επί Μπάους σπανίως αναλαμβάνει πρωτοβουλίες εκτός έδρας, οπότε δεν αποκλείεται να δούμε ένα ανιαρό ματς με λίγες φάσεις. Πρώτο σημείο η ισοπαλία.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!