19:55 Zenit vs RB Leipzig UEFA Champions League

19:55 Zenit vs RB Leipzig
Πήγε με τα λίγα να πάρει πολλά, αλλά δεν της βγήκε… Ηττήθηκε στη Λειψία με 2-1 σε ένα ματς, όπου προηγήθηκε κόντρα στη ροή (25′) με εξαιρετικό σουτ του Ρακίτσκι και έβαλε δύσκολα στους Γερμανούς που αντέδρασαν στο πρώτο τέταρτο του β’ ημιχρόνου. Ισοφάρισαν στο 49′ και έκαναν το 2-1 στο 59′ με τη Ζενίτ να μην μπορεί να επανέλθει στο ματς και στο τέλος να κινδυνεύει σε δύο περιπτώσεις με τον Κούνια να δεχθεί και 3ο γκολ. Όσο για το πρωτάθλημα, η Ζενίτ παραμένει στο +3 από τους διώκτες της μετά το εντός έδρας 1-1 στο ντέρμπι με την ΤΣΣΚΑ, όπου είχε και διαιτητική βοήθεια με δεδομένο πως υπήρχε τουλάχιστον μία φάση, όπου θα μπορούσε, κάλλιστα, να αποβληθεί ο Αζμούν. Βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο, αλλά κατάφερε να σώσει τον βαθμό με γκολ του Ερόκιν (73′) που είχε μπει στο ματς στο 68′ αντί του Ντριούσι και ενώ οι Μοσχοβίτες έπαιζαν από το 58′ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Μπιγιόλ.
Αγωνιστικά Νέα:Ο τεχνικός της Ζενίτ, Σεργκέι Σέμακ έχει συμβιβαστεί στην ιδέα των απουσιών των Μάλκολμ (Μ-Ε, 0/0, 2/0) και Μαμάνα (Α, 0/0, 2/0), καθώς αμφότεροι απουσιάζουν εδώ και καιρό από τις υποχρεώσεις των πρωταθλητών Ρωσίας. Από ‘κει και πέρα, αμφίβολος δίνεται ο βασικός πορτιέρe της ομάδας, Λούνεφ (2/0, 11/0), που θυμίζουμε ότι δεν είχε αγωνιστεί ούτε στο ματς των δύο ομάδων προ δύο εβδομάδων.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Κερζάκοφ – Καραβάεφ, Ιβάνοβιτς, Ρακίτσκι, Σάντος – Σατόφ, Μπάριος, Οζντόεφ, Ντριούσι – Ντζιούμπα, Αζμούν.
Πήρε κεφάλι στην κούρσα του ομίλου η Λειψία μετά το καλό δεύτερο ημίχρονο στο νικηφόρο 2-1 με τη Ζενίτ. «Κοιμήθηκε» στο πρώτο ημίχρονο (0-1, 25’), αντέδρασε, όμως, στο δεύτερο μέρος και πήρε το τρίποντο, που την ανεβάζει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Οι Αυστριακοί Λάιμερ (49’) και Σάμπιτσερ (59’) χάρισαν τη νίκη στους «ταύρους». Ήταν υπό πίεση η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελσμαν, μιας και είχε μείνει πίσω μετά την αποτυχία με τη Λυών. Εντούτοις έβγαλε πείσμα, έστω και στο δεύτερο μέρος, με αποτέλεσμα να μπει ξανά στο κόλπο. Στο πρωτάθλημα έκανε… ζέσταμα με τη Μάιντς. Νίκη με σκορ 8-0 και όλα καλά για τη Λειψία, η οποία συνεχίζει να βρίσκεται στο γκρουπ των ομάδων, που κυνηγούν τον τίτλο. Μπορεί να μην το τόνιζε, εντούτοις για εκεί είναι. Σούπερ φορμαρισμένος ο Βέρνερ, με 3 γκολ και 3 ασίστ κόντρα στη Μάιντς. Έπαιξε και Κύπελλο την προηγούμενη εβδομάδα. Δίνει 4ο ματς μέσα σε 10 ημέρες, με την εκτός έδρας εικόνα της στην Ευρώπη να είναι έτσι κι έτσι.
Αγωνιστικά Νέα:Και με τη Μάιντς και απόψε αναμένεται να παίξει στη θέση του στόπερ ο Κλόστερμαν (Α, 3/0, 9/1), που κανονικά είναι ο δεξιός μπακ της ομάδας. Νέο κόλπο του Νάγκελσμαν, του βγαίνει, η αλήθεια είναι. Με αυτόν τον τρόπο βέβαια περιορίζει τον Όρμπαν στον πάγκο, ο οποίος είναι ο αρχηγός της Λειψίας. Ο Καμπλ (ΑΜ, 3/0) ήταν αμφίβολος και τελικά έμεινε στον πάγκο. Θα λείψει λόγω ίωσης ο Σαράτσι (Α, 2/1). Πάντα εκτός είναι ο Κονατέ (Α, 5/0), το ίδιο και ο Σικ (Ε, 1/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Γκουλάτσι – Μουκιέλε, Ουπαμεκανό, Κλόστερμαν, Χάλστενμπεργκ – Σάμπιτσερ, Ντέμε, Λάιμερ, Φόρσμπεργκ – Πούλσεν, Βέρνερ.
Εκτίμηση
Πήρε πάλι τα πάνω της η Λειψία. Σωστά είναι φαβορί, όσο δυνατή να είναι εντός η Ζενίτ. Παίζει προσεκτικά η γερμανική ομάδα στην άμυνα, ειδικά τώρα που ενδεχομένως να βολεύεται και με την ισοπαλία. Το «2 dnb» είναι η επιλογή μας και σε παιχνίδι με γκολ θα πάμε στα «2-3 τέρματα».

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!