19:55 FC Barcelona vs Slavia Praha UEFA Champions League

19:55 FC Barcelona vs Slavia Praha
Ηγούνται του 6ου ομίλου οι Καταλανοί με 7 πόντους, μετά και την πολύ δύσκολη νίκη τους με 2-1 μέσα στη Σλάβια Πράγας. Μόλις στο 3’ ο Μέσι πέτυχε γκολ για 15η σερί σεζόν στο θεσμό (θέλει ακόμα μία για να φτάσει τον Ράιαν Γκιγκς), με τους Τσέχους στη συνέχεια απειλητικούς να υποχρεώνουν το Στέγκεν σε συνεχείς επεμβάσεις. Στο 50’ ήρθε δίκαια η ισοφάριση αλλά στο 58′ ο Λουίς Σουάρες, με την παρέμβαση αντιπάλου έκανε το 2-1 που χρεώθηκε ως αυτογκόλ. Στο εγχώριο πρωτάθλημα πρόσθεσε στο παθητικό της ακόμα μία πανάθλια εμφάνιση εκτός έδρας, που συνοδεύτηκε από την ήττα στη Λεβάντε με 3-1. Αν και άνοιξε το σκορ με το πέναλτι του Μέσι (προηγήθηκε οφσάιντ) στο πρώτο μέρος, στην επανάληψη ήταν η χειρότερη Μπαρτσελόνα των τελευταίων ετών. Ουδείς θυμάται πότε δέχτηκε για τελευταία φορά 3 γκολ μέσα σε 7 λεπτά, γεγονός το οποίο συνέβη μεταξύ 61’ και 68’, με την άμυνά της, προεξάρχοντος του αγνώριστου προς το χείριστο Πικέ, για κλάματα.
Αγωνιστικά Νέα:«Χάσαμε ένα ματς, αυτό είναι όλο» ανέφερε για την ήττα ο Βαλβέρδε (Κούμαν στο προσκήνιο για του χρόνου) που φυσικά είναι στο στόχαστρο διότι η ομάδα του δεν μαθαίνει από τα λάθη της. Επιτακτική η νίκη κόντρα στη Σλάβια για να ανέβει το ηθικό που θα πρέπει να συμβεί χωρίς τον Σουάρες (Ε, 3/0, 9/6) που τραυματίστηκε, τη θέση του οποίου θα πάρει ο Ντεμπελέ (Ε, 2/0, 3/1). Ξεκίνησε κανονικά προπονήσεις ο Ουμτιτί (Α, 1/0) και μπήκε στην αποστολή.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Στέγκεν – Άλμπα, Λενγκλέ, Πικέ, Σεμέδο – Άρτουρ, Μπούσκετς, Ντε Γιόγκ – Μέσι, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν
Η ήττα με 2-1 από την Μπαρτσελόνα στη Τσεχία ήταν η δεύτερη συνεχόμενη για τη Σλάβια στον όμιλο, μένοντας στον έναν βαθμό μετά από τρεις αγωνιστικές. Εξαρχής ήξερε ότι το έργο της σε αυτό το γκρουπ θα ήταν πολύ δύσκολο, αλλά μέχρι στιγμής έχει δείξει αρκετά καλή εικόνα. Ωστόσο, οι πρωταθλητές της Τσεχίας πληρώνουν ακριβά τις χαμένες ευκαιρίες και την απειρία τους. Στο προηγούμενο παιχνίδι, κοίταξαν στα «μάτια» την παρέα του Μέσι, αλλά στο τέλος έφυγαν με άδεια χέρια. Όσον αφορά στα εγχώρια, συνεχίζουν να… τρέχουν μόνοι τους και μετά τη νίκη με 4-0 εντός επί της Μπάνικ Οστράβα, διατήρησαν το αήττητο σερί (13-2-0) στο πρωτάθλημα! Τώρα έχουν μπροστά τους μια ακόμη πρόκληση, πηγαίνοντας στο Καμπ Νου με την ενίσχυση 4.500+ οπαδών και είναι δεδομένο ότι θα το παλέψουν μέχρι το τέλος. Οι Τσέχοι είναι «σκληρό» καρύδι κι αν υποτιμηθούν είναι ικανοί να κάνουν τη ζημιά.
Αγωνιστικά Νέα:Η αποστολή της τσέχικης ομάδας βρίσκεται από το βράδυ της Κυριακής στην Βαρκελώνη και άπαντες έχουν μια κρυφή αισιοδοξία για το αποψινό ματς. Ο προπονητής της Σλάβια, Γίντριχ Τρπισόφσκι πήρε μαζί του 22 ποδοσφαιριστές, αλλά έχει να διαχειριστεί μια σημαντικότατη απουσία. Ο λόγος για τον βασικό στόπερ Χοβόρκα (5/0, 9/0), ο οποίος υπέστη ρήξη συνδέσμων στο γόνατο και θα χάσει το υπόλοιπο της σεζόν.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-5-1): Κόλαρ – Κουφάλ, Κουντέλα, Φρίντριχ, Μπορίλ – Σούτσεκ, Σέβτσικ, Χούσμπαουερ, Μάσοπουστ, Στάντσιου – Ολαγίνκα
Εκτίμηση
Ολοφάνερο ότι η Μπαρτσελόνα βγάζει μία ανασφάλεια γενικότερα ως ομάδα. Βέβαια μέσα στο «Καμπ Νόου» που παραμένει δυνατή, θα προσπαθήσει να ξεπεράσει το σοκ της ήττας από τη Λεβάντε. Για τους Τσέχους είναι πλεονέκτημα ότι είναι το απόλυτο αουτσάιντερ. Μπορούν να βρουν ένα γκολ.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!