22:00 Liverpool FC vs Racing Genk UEFA Champions League

22:00 Liverpool FC vs Racing Genk
Δεν προβληματίστηκε στο Βέλγιο η Λίβερπουλ, η οποία επικράτησε με το εντυπωσιακό 4-1 της Γκενκ. Ο Τσάμπερλεϊν άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη των «ρεντς», με γκολ στο 2′ και στο 57′ (εκπληκτικής ομορφιάς το δεύτερο) και στη συνέχεια ανέλαβαν δράση ο Μανέ (77′) και ο Σαλάχ (87′). Το μόνο που κατάφερε η Γκενκ ήταν να πετύχει το γκολ της τιμής στο 88′, με τον Όντεϊ. Η Λίβερπουλ επιδιώκει να διπλασιάσει τις νίκες επί της βελγικής ομάδας, ώστε να έρθει ακόμα πιο κοντά στην πρόκριση στη νοκ άουτ φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Βέβαια, είναι κοινό μυστικό ότι το επικείμενο ματς με τη Μάντσεστερ Σίτι στο πρωτάθλημα βρίσκεται στο μυαλό όλων στην ομάδα. Η περιπετειώδης νίκη με 2-1 επί της Άστον Βίλα το περασμένο Σάββατο (με γκολ στο 87′ και το 94′) διατήρησε την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ στο «+6» από τη δεύτερη Σίτι και το τελευταίο που θέλει να δει ο Γερμανός, είναι να χάσει με τραυματισμό βασικούς παίκτες, εν όψει της κρίσιμης συνάντησης.
Αγωνιστικά Νέα:Απομένει να φανεί ποιες και πόσες αλλαγές θα επιφέρει ο Κλοπ στη συνηθισμένη ενδεκάδα για το ματς με την Γκενκ. Τρεις είναι οι επιβεβαιωμένες απουσίες λόγω τραυματισμών, καθώς δεν υπολογίζονται οι αμυντικοί Κλάιν (εκτός δράσης από την αρχή της σεζόν), Ματίπ (1/0) και ο μεσοεπιθετικός Σακίρι (0/0, 2/0). Εφόσον πάρει… ανάσες κάποιος από την τριάδα της επίθεσης (πιο πιθανό να μείνει έξω ο Μανέ), ο Ορίγκι θα τον αντικαταστήσει στο αρχικό σχήμα.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Άλισον – Άρνολντ, Γκόμεζ, Φάν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Φαμπίνιο, Μίλνερ, Τσάμπερλεϊν – Σαλάχ, Φιρμίνο, Ορίγκι.
Νέα βαριά ήττα καθώς δεν κατάφερε να αναστατώσει την Λίβερπουλ (4-1) συνεχίζοντας την… αέναη αναζήτηση της πρώτης νίκης στην διοργάνωση. Με μόλις έναν βαθμό και δέκα τέρματα στο παθητικό μετά από τρία ματς, η φετινή περιπέτεια στο «φανταχτερό» CL εξελίσσεται αποκαρδιωτικά σε μια ήδη απογοητευτική σεζόν. Οι περυσινοί πρωταθλητές το Σάββατο ηττήθηκαν και από την «μικρή» Έουπεν και βρίσκονται πλέον στο -13 από την κορυφή. Ο τεχνικός Φελίς Μααζού που ανέλαβε το καλοκαίρι βρίσκεται πλέον σε καθεστώς αμφισβήτησης και «παίζει» την θέση του στο επερχόμενο ματς πρωταθλήματος με την Γάνδη, όπως δεν δίστασε να δηλώσει ο πρόεδρος Κρόνεν! «Περιμένουμε απάντηση αυτή την εβδομάδα». Με αυτά και με αυτά ταξιδεύει σε μια από τις πιο δύσκολες έδρες της διοργάνωσης και με ήττα χάνει και μαθηματικά κάθε ελπίδα πρόκρισης στους «16».
Αγωνιστικά Νέα:Ο Μααζού συμπεριέλαβε και τους 25 διαθέσιμους ποδοσφαιριστές στην αποστολή, ακόμα και τον τραυματία βασικό πλάγιο αμυντικό Ουρόνεν (3/0, 12/0) που δεν προλαβαίνει το ματς στο «Ανφιλντ». Άγνωστες οι προθέσεις του για το αρχικό σχήμα, καθώς ενδέχεται να αγωνιστεί και με τρεις στόπερ. Πάγια εκτός ο βασικός τερματοφύλακας Βούκοβιτς (0 συμμ.) που τραυματίστηκε σοβαρά τον Αύγουστο, θα επιστρέψει μετά την χειμερινή διακοπή και δεν δηλώθηκε στην λίστα.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Κούκε – Μαέλε, Ντεβάστ, Λουκούμι, ντε Νόρε – Ιτο, Χέινεν, Μπέρχε, Μπογκοντά – Ονουάτσου, Σαμάτα.
Εκτίμηση
Η Λίβερπουλ θέλει να… τελειώνει νωρίς με την Γκενκ για να αφοσιωθεί στο κρίσιμο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ Σίτι. Mε δεδομένο ότι οι φιλοξενούμενοι δεν στερούνται επιθετικών αρετών, το Over 1.5 στο πρώτο ημίχρονο μοιάζει λογική επιλογή.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!