22:00 SSC Napoli vs RB Salzburg UEFA Champions League

22:00 SSC Napoli vs RB Salzburg
Η νίκη με 3-2 επί της Σάλτσμπουργκ στην “Ρεντ Μπουλ Αρένα” πριν από δύο εβδομάδες για την 3η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ ήταν και η τελευταία επιτυχία της. Έκτοτε ακολούθησαν για το πρωτάθλημα δύο ισοπαλίες απέναντι σε ΣΠΑΛ και Αταλάντα και το προηγούμενο Σάββατο ηττήθηκε 2-1 από τη Ρόμα στο “Ολίμπικο”. Στην Αυστρία διεξήχθη ένα θεαματικό παιχνίδι που αποκάλυψε τις φετινές αρετές αλλά και αδυναμίες των δύο συλλόγων. Η ομάδα του Αντσελότι προηγήθηκε τρεις φορές στο σκορ χάρη σε τέρματα των Μέρτενς (17΄,64΄) και Ινσίνιε (73΄), ενώ η αντίστοιχη του Μαρς ισοφάρισε δις με δύο γκολ του Χόλαντ (40΄πέν., 72΄). Με 7 βαθμούς βρίσκεται στην κορυφή του 5ου ομίλου και με νίκη απόψε θα εξασφαλίσει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Το κλίμα βέβαια δεν είναι θετικό διότι οι συνεχόμενες βαθμολογικές απώλειες στην Serie A την έριξαν στην 7η θέση. Νευριασμένος ο πρόεδρος, Ντε Λαουρέντις, έδωσε εντολή να παραμείνει η ομάδα στο προπονητικό κέντρο μέχρι το Σάββατο, με τον Αντσελότι να διαφωνεί ανοιχτά.
Αγωνιστικά Νέα:Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού ο δεξιός μπακ Μαλκουί (2/0, 3/0), ο αριστερός μπακ Γκουλάμ (0/0, 5/0). Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο μέσος Άλαν (3/0, 8/0). Εκτός λίστας ο εξτρέμ Γιουνές (0/0, 3/0). Σε μεγάλα κέφια ο Μίλικ (1/0, 6/5) που σκοράρει για 4 σερί παιχνίδια πρωταθλήματος και 5 συνολικά μαζί με τα προκριματικά του EURO 2020. Είχε μείνει στον πάγκο στην Αυστρία αλλά απόψε θα είναι βασικός. Μία θέση στην επίθεση διεκδικεί ο Λοσάνο (3/0, 7/1).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Μέρετ – Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί – Καγιεχόν, Άλαν, Φάμπιαν Ρουίθ, Ινσίνιε – Μέρτενς, Μίλικ.
«Αεράμυνα» μπορεί να χαρακτηριστεί ο τρόπος που αμύνεται, με τέτοιες επιδόσεις στα μετόπισθεν δεν έχει τύχη στο κορυφαίο επίπεδο. Η ήττα από τη Νάπολι είχε κοινά στοιχεία με αυτήν κόντρα στη Λίβερπουλ, καθώς έφερε στα ίσια το ματς, αλλά δέχθηκε γκολ σε μικρό χρονικό διάστημα. Η ιταλική ομάδα της έσπασε το εντός έδρας ευρωπαϊκό αήττητο 19 αγώνων που «έτρεχε» (15-4-0). «Είμαστε ακόμα ζωντανοί. Έχουμε προετοιμαστεί πιο καλά από τα προηγούμενα παιχνίδια, πρέπει να αμυνθούμε καλύτερα και στοχεύουμε στο μηδέν παθητικό», η δήλωση του τεχνικού Τζέσε Μαρς για το σημερινό παιχνίδι. Στο πρωτάθλημα έπαιξε με «γερό» ροτέισον κόντρα στη Μάτερσμπουργκ (εκτός) και δεν αντιμετώπισε προβλήματα (3-0). «Καθάρισε» ο φορ Ντάκα, ο οποίος πέτυχε χατ τρικ και έφτασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ τον συμπαίκτη του, Χόλαντ (12 γκολ έκαστος), δεν φόρτσαρε ιδιαίτερα. Αξιοσημείωτο πως κράτησε για δεύτερο σερί ματς απαραβίαστη την εστία της (προηγήθηκε το ματς Κυπέλλου με την ερασιτεχνική Εμπράισντορφ).
Αγωνιστικά Νέα:Ευχάριστο πονοκέφαλο έχει ο Μαρς για το ποιοι θα χρησιμοποιηθούν στην επίθεση, οι Χόλαντ και Ντάκα είναι «καυτοί», ενώ ο Χβανγκ δύσκολα μένει εκτός ενδεκάδας. Ο Αμερικάνος τεχνικός άφησε να εννοηθεί ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει σχήμα με 3 επιθετικούς (δύσκολο…). Εκτός οι τραυματίες Στάνκοβιτς (Τ, 3 συμμ./11 συμμ.), Φάρκας (Α, 1/0, 8/0), Μπερνέντ (Μ, 1/0, 8/0) και Πρέβλιακ (Ε, 3/1 στο πρωτάθλημα), οι τρεις πρώτοι είναι βασικές μονάδες. Διαθέσιμος ο μπακ Ούλμερ (3/1, 10/1).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Κορονέλ – Κρίστενσεν, Ραμάλιο, Βέμπερ, Ούλμερ – Μιναμίνο, Μουεπού, Γιουνούζοβιτς, Σόμποζλαϊ – Χβανγκ, Χόλαντ.
Εκτίμηση
Η Νάπολι θέλει να χρησιμοποιήσει το Τσάμπιονς Λιγκ για να επιστρέψει στις επιτυχίες, η Σάλτσμπουργκ απέδειξε ότι μπορεί να είναι ανταγωνιστική. Αναμένεται εκ νέου θεαματικό παιχνίδι αλλά είναι αστείες οι αποδόσεις σε G/G, Over 2.5, G/G & Over 2.5, Νάπολι Over 1.5. Πιο χαλαρή επιλογή να σκοράρει ο φορμαρισμένος Μίλικ.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!