20:00 Malmö FF vs AIK Fotboll Sweden Allsvenskan

Έπεσε από την κορυφή μετά την εκτός έδρας ήττα από τη φορμαρισμένη Χάμαρμπι με 2-0. Την ήττα αυτή δεν άφησε ανεκμετάλλευτη η Τζουργκάρντεν, η οποία ξαναπέρασε στην κορυφή. Η ομάδα του Ούβε Ρέσλερ είχε την κατοχή της μπάλας, όμως δεν μπόρεσε ποτέ να βρει «απάντηση» στα δυο γκολ των γηπεδούχων, ένα στις αρχές (15’) και άλλο ένα στα τέλη (88’) του ματς. Πλέον δεν ελέγχει την κατάσταση, αφού η ίδια χρειάζεται οπωσδήποτε δυο νίκες και ταυτόχρονες απώλειες της πρωτοπόρου Τζουργκάρντεν και της δεύτερης Χάμαρμπι. Την Πέμπτη είχε υποχρεώσεις στο Γιουρόπα Λίγκ, εκεί όπου παίζοντας με 3 αλλαγές στην ενδεκάδα, επικράτησε της Λουγκάνο με 2-1 και μετά από αυτή τη νίκη παρέμεινε στην 3η θέση του ομίλου, αλλά απέχει μόλις 1 βαθμό από την κορυφή. Χωρίς καινούρια αγωνιστικά προβλήματα. Μάλιστα, επιστρέφει από τραυματισμό ο βασικός μεσοεπιθετικός Άντερς Κρίστιανσεν (23/8, 3 ασίστ) και από τιμωρία ο καλός αμυντικός Μπόνκε Ινοσεντ (11/0).
Παρέμεινε ζωντανή στη μάχη του τίτλου και ταυτόχρονα στη μάχη ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, μια και την περασμένη αγωνιστική πανηγύρισε την 11η νίκη της στα 14 τελευταία παιχνίδια αυτή τη φορά στην έδρα της Φάλκενμπεργκ με το επιβλητικό 5-1. Βέβαια είχε απρόσμενη χείρα βοηθείας από τους γηπεδούχους, οι οποίοι έμειναν από νωρίς (8’) με 10 παίκτες με αποτέλεσμα να γίνει το έργο της απίστευτα εύκολο. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χένοκ Γκόιτομ, ο οποίος σκόραρε 4 τέρματα και μοίρασε την ασίστ για το πέμπτο τέρμα. Έτσι απέχει 3 βαθμούς από την κορυφή, ενώ είναι ισόβαθμη με τη Μάλμε. Αν χάσει πάντως σήμερα, κινδυνεύει να χάσει και το ευρωπαϊκό εισιτήριο, αφού υστερεί σημαντικά στη διαφορά τερμάτων (ενδεχόμενη ισοβαθμία). Νοκ άουτ έχει τεθεί ο βασικός γκολκίπερ Λίνερ (27/0). Αμφίβολοι δίνονται ο χρήσιμος αμυντικός μέσος Ρόμπερτ Λούντστρεμ (11/0, 2 ασίστ) και οι μέσοι Ράσμους Λίντκβιστ (18/1, 1 ασίστ) και Ναμπίλ Μπαχούι (7/2, 3 ασίστ, 5 αλλαγή). Περισσότερες πιθανότητες να αγωνιστεί έχει ο πρώτος.

Εκτίμηση
Μεγάλο ματς από κάθε άποψη. Οι δύο ομάδες έχουν παραδοσιακά έντονη αντιπαλότητα, ενώ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή ερίζουν για τον τίτλο και σε δεύτερο χρόνο για την Ευρώπη. Η Μάλμε είναι ισχυρή εντός έδρας, ενώ έχει δημιουργήσει μια εξαιρετική παράδοση τα τελευταία χρόνια κόντρα στην ΑΪΚ, η οποία έχει και κάποια σημαντικά προβλήματα. Άσος.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!