20:00 PAOK Salonica vs Slovan Bratislava UEFA Europa League Play-off Round Champ Path

PAOK Salonica
Θετική αρχή για τον ΠΑΟΚ στη Super League. Νίκησε με σκορ 2-1 τον Παναιτωλικό, χωρίς να χρειαστεί να δώσει το κάτι παραπάνω. Τα γκολ οι Σφιντέρσκι (27’) και Μίσιτς (76’). Μείωσε ο Ντάλσιο για τους φιλοξενούμενους στο φινάλε του παιχνιδιού. Μόλις τρεις οι αλλαγές του Άμπελ Φερέιρα σε σχέση με το ματς κόντρα στη Σλόβαν. Ξεκουράστηκαν οι Ελ Καντουρί, Ζαμπά, Ακπόμ. Ωραίος συνδυασμός και κεφαλιά του Σφιντέρσκι και 1-0. Στις 10 τελικές ο ΠΑΟΚ με τη λήξη του ημιχρόνου. Ανέβηκε ο Παναιτωλικός, αλλά οι αλλαγές του Φερέιρα τον βελτίωσαν μετά το 60’. Το 2-0 ο Μίσιτς στο 76’. Την περασμένη Πέμπτη αδράνησε στην Μπρατισλάβα. Όχι μόνο δεν σκόραρε, αλλά στο 94’ έκανε το τραγικό λάθος στην άμυνα και δέχτηκε την ήττα με σκορ 1-0. Χρειάζεται 1-0 για παράταση ή νίκη με δύο γκολ διαφορά για την πρόκριση. Δοκάρι ο Ζαμπά (7’), όμως δεν είχαν καλό πρόσωπο οι «ασπρόμαυροι». καμία σχέση με τα ματς κόντρα στον Άγιαξ. . Ζήτησε και ένα πέναλτι στο 0-0.
Ο Φερέιρα έκανε λόγο για την άμυνα, που πρέπει να κρατήσει το… μηδέν, ώστε να είναι αρκετό το 2-0 στην «καυτή» Τούμπα. Ζήτησε στήριξη από Γιαννούλη και Λημνιό, ώστε να υπάρξουν αμυντικές βοήθειες. Στον άξονα Μπίσεσβαρ και Πέλκας, μπροστά ο Άκπομ. Τιμωρημένος και εκτός πλάνων είναι ο Λέο Μάτος (A, 3/1 φέτος στην Ευρώπη). Σημαντική απώλεια για τον «Δικέφαλο» του Βορρά. Ο Αμπέλ Φερέιρα τόνισε ήδη ότι ο Ροντρίγο Σοάρες θα καλύψει τη θέση του. Οι Βιερίνια και Μαουρίσιο είναι κλασικά τραυματίες.
(4-2-3-1): Πασχαλάκης – Σοάρες, Βαρέλα, Κρέσπο, Γιαννούλης – Ελ Καντουρί, Εσίτι – Ζαμπά, Πέλκας, Μπίσεσβαρ – Άκπομ
Slovan Bratislava
Μετά από 10 συνεχόμενες νίκες, η Σλόβαν παρουσίασε και πάλι απώλεια σε ένα παιχνίδι της. Η πορεία της σε Ευρώπη και Σλοβακία είναι εντυπωσιακή. Κι όμως, «κόλλησε» στο 1-1 με τη Ζίλινα. Ασχέτως με το αποτέλεσμα η εικόνα ήταν άκρως θετική, μιας και η Σλόβαν είχε 10 (!) αλλαγές σε σχέση με το ματς κόντρα στον ΠΑΟΚ. Μόνο ο γκολκίπερ Γκρέιφ συνέχισε στα γκολπόστ. Προηγήθηκε με τον Βραζιλιάνο Ρατάο, που πήρε το… ριμπάουντ από το χαμένο του πέναλτι (37’). Με πέναλτι ισοφάρισε και η 2η της βαθμολογίας Ζίλινα (80’). Μάλιστα ακριβώς επειδή ήταν ντέρμπι, οι Σλοβάκοι αναφέρουν πως τα… δεύτερα της Σλόβαν αρκούν για να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Επιστροφή βασικών για τη μάχη με τον ΠΑΟΚ. Το γκολ του στόπερ Αμπένα ήταν αρκετό, ώστε να τη βάλει στη θέση του οδηγού. Της αρκεί νίκη, ισοπαλία ή ήττα με ένα γκολ διαφορά, αλλά με δικό της γκολ (2-1, 3-2, κ.ο.κ.). Έδειξε ότι μπορεί να αντέξει αμυντικά. Τρέχει αήττητο σερί 10-3-0 στην τρέχουσα σεζόν.
Τιμωρημένος είναι ο μέσος Λιούμπισιτς, που συμπλήρωσε κάρτες στο προηγούμενο παιχνίδι και θα λείψει σίγουρα. Στην 20μελή αποστολή ο κόουτς Γιαν Κόζακ τόνισε ότι υπάρχουν ορισμένοι με μικροπροβλήματα τραυματισμών, εντούτοις θα είναι όλοι σε ετοιμότητα. Αυτό τουλάχιστον άφησε να εννοηθεί ο κόουτς των φιλοξενούμενων. Σύμφωνα με την εικόνα της Σλόβαν, ελάχιστοι πιστεύουν ότι θα ανοιχτεί στην Τούμπα. Δεν είναι τόσο αφελείς, ασχέτως με τα λεγόμενα των ανθρώπων της.
(4-2-3-1): Γκρέιφ – Μεντβέντεφ, Αμπένα, Μποζίκοφ, Βέρνον – Ντε Καμπς, Νόνο Ντελγάδο – Κάβριτς, Χόλμαν, Μοχάμεντ – Σπόραρ
Εκτίμηση
Η Τούμπα πρέπει να «μιλήσει» στο συγκεκριμένο παιχνίδι. Βασικό στοιχείο είναι ο ΠΑΟΚ να διατηρήσει το… μηδέν στην άμυνα. Επειδή, όμως, δυσκολεύτηκε αρκετά στο πρώτο ματς και η Σλόβαν ρολάρει περισσότερο, δεν πιστεύουμε πως το ματς θα «ανοίξει». Ο συνδυαστικός άσος με το Under 3,5 μας είναι αρκετός.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!