20:30 Trabzonspor vs AEK Athens UEFA Europa League Play-off Round Champ Path

Trabzonspor
Πολύ καλό ξεκίνημα στη σεζόν έχει κάνει η Τράμπζονσπορ, η οποία μετρά αήττητο πέντε επίσημων ματς σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Στο ΟΑΚΑ μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ από την ΑΕΚ μόλις στο 4′, ωστόσο όχι μόνο αντέδρασε και ισοφάρισε, αλλά κατάφερε να «γυρίσει» το ματς σε 2-1 πριν από το ημίχρονο. Στο β’ έπαιξε όσο χρειάστηκε. Έφτασε στο 3-1 στο 70′, αλλά με βάση την εικόνα του ματς θα μπορούσε να βάλει και άλλα γκολ στην Ένωση. Όσο για το πρωτάθλημα, έκανε την 1η της νίκη. Επικράτησε στην Τραπεζούντα με 2-1 της Μαλατιασπόρ σε ένα ματς στο οποίο προηγήθηκε στο 44′ με τον Ομούρ, για να έρθει στο 78′ ο Περέιρα να «κλειδώσει» τη νίκη, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στο 89′. Δυναμικό «παρών» θα δώσει ο κόσμος της Τραμπζονσπόρ που εξάντλησε μέσα σε μία ώρα τα εισιτήρια του ματς, το οποίο ο τεχνικός της, Ουνάλ Καραμάν αντιμετωπίζει με τη δέουσα σοβαρότητα. «Το Γιουρόπα Λιγκ δεν σηκώνει αστεία. Το 3-1 μας δίνει προβάδισμα, αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την ΑΕΚ», είπε χαρακτηριστικά.
Την ενδεκάδα που χρησιμοποίησε στο παιχνίδι του ΟΑΚΑ, αλλά και στο ματς πρωταθλήματος, είναι πιθανό να χρησιμοποιήσει ο τεχνικός της Τραμπζόν, Ουνάλ Καραμάν. Εκτός οι τραυματίες Ονάζι (Μ, 16/2 πέρσι) και Τσορεκτσί (Α, 11/0 πέρσι), ενώ απ’ ό,τι φαίνεται θα κάνει ντεμπούτο ο νεοαποκτηθείς σταρ, Ντάνιελ Στάριτζ (Ε, 26/3 με Λίβερπουλ πέρσι). Ο Άγγλος σταρ δεν αναμένεται να βρεθεί στο αρχικό σχήμα, ωστόσο λογικά θα χρησιμοποιηθεί για 20-25 λεπτά στη διάρκεια του αγώνα.
(4-2-3-1): Τσακίρ – Περέιρα, Τουρκμέν, Χοσέινι, Νόβακ – Παρμάκ, Σόσα – Ομιούρ, Εκουμπάν, Ενουακέμε – Σορλόθ.
AEK Athens
Οι δύο σερί ήττες στο ΟΑΚΑ από την Τραμπζονσπόρ (3-1) για το Γιουρόπα Λιγκ και από τη Ξάνθη (2-1) στη Σούπερ Λίγκα, όπως και οι κάκιστες εμφανίσεις, προκάλεσαν αλλαγές στην ΑΕΚ. Ο τεχνικός Μιγκέλ Καρντόσο είδε την πόρτα της εξόδου, ο τεχνικός διευθυντής, Νίκος Λυμπερόπουλος παραιτήθηκε και αντ’ αυτών ήρθαν ως υπηρεσιακός προπονητής, ο Νίκος Κωστένογλου και ως τεχνικός διευθυντής ο Ίλια Ίβιτς, ο οποίος θα έχει το γενικό πρόσταγμα. Εν μέσω των αλλαγών αυτών, η ΑΕΚ ταξίδεψε στην Τραπεζούντα για το θαύμα και το πιστεύει… Τουλάχιστον αυτό φάνηκε στις δηλώσεις του «Κωστέ» στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.«Μπορούμε να ανατρέψουμε τα δεδομένα, αλλά για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε προσήλωση, πειθαρχία και κατάλληλη στρατηγική», είπε χαρακτηριστικά ο Κωστένογλου που ετοιμάζει αλλαγές σε πρόσωπα, ακόμη και σε σύστημα. Θα δούμε μία άλλη ΑΕΚ, με τρεις στόπερ, καθώς το τεχνικό τιμ θεωρεί ότι με αυτόν τον τρόπο, η ομάδα θα κερδίσει σε ύψος στις στατικές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες.
Ταξίδεψε πλήρης στην Τραπεζούντα. Στην αποστολή είναι τόσο ο Τσιγκρίνσκι (Α, 26/0 πέρσι) όσο και Κλωναρίδης (Μ-Ε, 1/0 Ευρώπη) που απουσίαζαν λόγω τραυματισμών από το πρώτο ματς. Διαθέσιμος είναι και ο Χουλτ (Α, 1/0 Ευρώπη, 1/0 πρωτάθλημα) που στο πρώτο ματς παρότι δεν ήταν τραυματίας, είχε μείνει εκτός από τον Μιγκέλ Καρντόσο. Έτσι, στην Τουρκία δεν ταξίδεψαν μόνο οι Αλμπάνης (Ε, 1/0 πρωτάθλημα) και Ντέλετιτς (Ε, 23/5 με ΑΕΛ πέρσι) που δεν δηλώθηκαν από την Ένωση στην ευρωπαϊκή λίστα.
(3-5-2): Μπάρκας – Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Οικονόμου – Μπακάκης, Σιμόες, Γαλανόπουλος, Μάνταλος, Χουλτ – Λιβάγια, Κλωναρίδης (Ολιβέιρα).
Εκτίμηση
Περιμένουμε ματς με γκολ… Με βάση το δείγμα του ΟΑΚΑ, αμφότερες έχουν τα «θέματά τους» στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι επιθετικοί να βρίσκουν τον δρόμο προς τα δίχτυα. Έτσι, η πρώτη μας επιλογή είναι το over 2,5 με το G/G, σαφέστατα, να είναι ακόμη ένα σημείο που μας ενδιαφέρει.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!