21:00 PEC Zwolle vs Willem II Tilburg Holland Eredivisie

PEC Zwolle
Με Φαν Σχιπ στο πρώτο μισό της σεζόν κινδύνευε με υποβιβασμό, ο Σταμ στο δεύτερο γύρο τη σουλούπωσε και σώθηκε άνετα. Θα έχει νέο τεχνικό, τον Τζον Στέχεμαν, ο οποίος στο παρελθόν είχε αφήσει έργο στη Χεράκλες (την έβγαλε Γιουρόπα Λιγκ, μεταξύ άλλων), ενώ πέρσι έφτασε μία ανάσα από το να ανεβάσει την Γκόου Αχέντ Ιγκλς στην Eredivisie. Πλήγμα θεωρείται η αποχώρηση του οργανωτή Νάμλι (33/4 και 7 ασίστ), όμως σε γενικές γραμμές, όσα κενά προέκυψαν καλύφθηκαν και φαίνεται ελαφρώς ενισχυμένη. Από τις προσθήκες ξεχωρίζουν οι Ρέινεν (Α, Μακάμπι Χάιφα), Μπελ Χασανί (ΜΕ, Αλκμααρ) και Γιόνσεν (ΜΕ, Άγιαξ). Αήττητη σε 4 ανταγωνιστικά φιλικά, έφερε ισοπαλίες με ΠΑΟΚ (2-2), Έμεν (1-1), ενώ κέρδισε Καμπούρ (4-1) και Αστέρα Τρίπολης (1-0, το πιο πρόσφατο).
Υπάρχουν αρκετά προβλήματα. Δεν υπολογίζονται λόγω τιμωρίας ο αριστερός μπακ Πάαλ (29/0 πέρσι) και ο στόπερ Κέρστεν (33/0 με Ντεν Μπος), ενώ θα λείψουν λόγω τραυματισμού οι αμυντικοί Λαμ (25/4), Φαν Πόλεν (22/2) και ο επιθετικός Φαν Ντάουνεν (33/8). Την τελευταία στιγμή, σύμφωνα με τον προπονητή Στέχεμαν, θα αποφασιστεί η συμμετοχή του ακραίου επιθετικού Φαν Κρόι (30/9), ο οποίος έχει ενοχλήσεις.
(4-3-3): Μους – Χάμερ, Λάχμαν, Ρέινεν, Νακαγιάμα – Ντέκερ, Κλεμάν, Μπεκ Χασανί – Έλμπερς, Τι, Γιόνσεν
Willem II Tilburg
Έκανε μέτριο πρώτο γύρο, αλλά το 2019 εντυπωσίασε, τόσο στο πρωτάθλημα (10η θέση), όσο κυρίως στο Κύπελλο όπου έφτασε στον τελικό, για να ηττηθεί με 4-0 από τον ασυναγώνιστο, πέρσι, Άγιαξ. Η επιτυχημένη πορεία είχε ως αποτέλεσμα να ανανεώσει ο 64χρονος τεχνικός Κόστερ. Έχασε σημαντικές μονάδες όπως τον φορ Ίσακ (13 γκολ σε 16 ματς), ή τον ποιοτικό χαφ Κρόουλι (34/5) και φαίνεται αποδυναμωμένη, παρότι έμεινε το ελληνικό δίδυμο των Παυλίδη, Βρουσάι στην επίθεση. Έχει πάντως γεμάτο ταμείο και αναμένονται «διορθώσεις» στο ρόστερ, είτε μέχρι τη λήξη της μεταγραφικής περιόδου, είτε το χειμώνα, όπως έγινε πέρσι. Στα φιλικά, κέρδισε Οστάνδη (2-1), Ος (2-0), ΟΦΗ (2-1), έφερε 1-1 με τη Ζούλτε και ηττήθηκε 3-0 από τη Σπάρτα Ρότερνταμ.
Την πρεμιέρα θα χάσει ο τιμωρημένος Ντάνκερλαου (δεξιός μπακ-χαφ, 32/3 πέρσι) και οι τραυματίες Βάουντ (Τ, 4/0), Οχένια (Α.). Επέστρεψε πρόσφατα στις προπονήσεις ο αριστερός μπακ ΜακΓκάρι (5/0) και δεν είναι έτοιμος για 90λεπτο, τη θέση του θα πάρει ο Χέιρκενς (28/1). Ο Βρουσάι στην προετοιμασία χρησιμοποιήθηκε σε ρόλο επιτελικού χαφ (στη θέση που έπαιζε ο Κρόουλι πέρσι) και τα πήγε ικανοποιητικά.
(4-3-3): Βέλενροϊτερ – Λιούις, Χόλμεν, Πέτερς, Χέιρκενς – Γιοντς, Βρουσάι, Σαντίκι – Νάνελι, Παυλίδης, Κέλερτ
Εκτίμηση
Όλες οι ομάδες του Στέχεμαν ήταν πολύ ισχυρές εντός, κάνοντας παιχνίδι πρωτοβουλίας, αυτό περιμένουμε και φέτος από την Τσβόλε. Η Βίλεμ έχει χτίσει καλή παράδοση στη συγκεκριμένη έδρα τα τελευταία 3 χρόνια (σερί 2-1-0) και θα αντισταθεί. Στο 1.85 βρίσκουμε το συνδυαστικό Over 2.5 & G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!