21:00 Sparta Rotterdam vs VVV Venlo Holland Eredivisie

Sparta Rotterdam
Έφτασε στην πηγή, νερό δεν ήπιε, αλλά το 2-2 στην έδρα της μισητής συμπολίτισσας Φέγενορντ είναι… σούπερ. Προηγήθηκε μάλιστα δύο φορές (49′, 74′), ενώ δέχτηκε το δεύτερο «πικρό» γκολ στο 95′. Βέβαια στάθηκε και τυχερή, αφού ο αντίπαλος είχε δύο δοκάρια, ενώ και ο τερματοφύλακας Κόρεμανς βρέθηκε σε πολύ καλή μέρα. Μπήκε με το δεξί λοιπόν στην πρώτη κατηγορία και ο Χενκ Φράσερ είχε κάθε λόγο να επαινέσει τους παίκτες του μετά το ματς. Ουσιαστικά εμφάνισε ξανά τα καλά στοιχεία που έδειξε στην προετοιμασία (την ολοκλήρωσε με 4 σερί νίκες). Δίνει χώρο στον αντίπαλο και «χτυπάει» με αντεπιθέσεις, μένει να δούμε τι συμπεριφορά θα έχει μπροστά στο κοινό της, όπου αναγκαστικά θα πάρει παραπάνω πρωτοβουλίες.
Μόλις ένας παίκτης έκανε ντεμπούτο, ο στόπερ Ματάι (υπολογίζονται και όσοι μπήκαν αλλαγή), δείγμα της ομοιογένειας της ομάδας. Δεν αναμένονται διαφοροποιήσεις στην ενδεκάδα σε σχέση με την πρεμιέρα. Ενδέχεται να μην παίξει ο επιθετικός Ντερβίσογλου (34/10 πέρσι), που διαπραγματεύεται τη μεταγραφή του. Συνεχίζει εκτός, λόγω τραυματισμού, ο αμυντικός Αλμπέρτο (4/0).
(4-4-2)Κόρεμανς – Άμπελς, Φριντς, Ματάι, Φαγέ – Αουάσαρ, Σμέιτς, Ντ. Ντουάρτε, Ραϊχί – Άκε, Ντερβίσογλου (ή Φέλντβαϊκ)
VVV Venlo
Τα… χρειάστηκε υποδεχόμενη τη Βάαλβαϊκ, παρ’ όλα αυτά έδειξε χαρακτήρα και κέρδισε 3-1 με ανατροπή. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από στημένη φάση (11′), με τον αντίπαλο να χάνει και τετ α τετ στη συνέχεια. Ισοφάρισε σε ανύποπτη φάση στο 51′, πήρε προβάδισμα με πέναλτι δέκα λεπτά αργότερα και σφράγισε τη νίκη με «βολίδα» του Φαν Όιεν στο 87′. Γενικά το υπέρ της σκορ είναι κολακευτικό, βάσει της εικόνας που είχε η αναμέτρηση. Όπως και να έχει, το αποτέλεσμα κρίνεται θετικό, στο ντεμπούτο του προπονητή Ρόμπερτ Μάασκαντ. Διατηρεί πολύ κακή παράδοση στο Ρότερνταμ, όταν αντιμετωπίζει τη Σπάρτα. Μετράει 7 διαδοχικές ήττες σε επίπεδο πρωταθλήματος, ενώ τελευταία φορά που απέδρασε με διπλό ήταν το 2003 (έκτοτε: 0-1-9).
Επτά παίκτες έκαναν ντεμπούτο στο προηγούμενο, οι 5 στο αρχικό σχήμα. Ξεχώρισαν ο επιθετικός Σοριάνο (έκανε το 1-1) και ο τερματοφύλακας Κίρσμπαουμ (έπιασε τετ α τετ στο 0-1). Ο κόουτς Μάασκαντ δήλωσε πως η Σπάρτα είναι καλύτερη ομάδα από τη Βάαλβαϊκ. Συνεχίζει εκτός ο στόπερ Κουμ (24/0 πέρσι) και πιθανότατα ο αρχηγός Ποστ (Μ, 28/3). Αντιθέτως, αποθεραπεύτηκε ο Σέφερ (Α, νέος) και θα πάρει τη θέση του Φαν Μπρούγκεν, στο αρχικό σχήμα.
(4-3-3)Κίρσμπαουμ – Πακόνικ, Ρέζελερ, Σέφερ, Γιάνσεν – Λίντορστ, Νόιντεκερ, Οπόκου – Ράιτ, Σοριάνο, Φαν Όιεν
Εκτίμηση
Η Σπάρτα κόντεψε να κάνει το «κόλπο γκρόσο» στην πρεμιέρα, ενώ η Φένλο κέρδισε χωρίς να πείσει. Υπό νορμάλ συνθήκες ο άσος δείχνει πιο πιθανός, όμως είναι προτιμότερο να περιμένουμε να δούμε πως θα συμπεριφερθεί η Σπάρτα ως γηπεδούχος, όταν δηλαδή πρέπει να «κάνει παιχνίδι». Αν έπρεπε με το ζόρι να επιλέξουμε κάτι αυτά θα ήταν τα 2-3 γκολ.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!