21:45 FC Twente vs PSV Eindhoven Holland Eredivisie

FC Twente
Ήταν η απόλυτη κυρίαρχος στη 2η κατηγορία, κατέκτησε το πρωτάθλημα και επέστρεψε άμεσα στα σαλόνια της Eredivisie. Δεν έκανε καμία υπέρβαση αλλά το αυτονόητο, βάσει της φανέλας (πρωτάθλημα το 2009) και του ρόστερ που είχε. Ο Μαρίνο Πούσιτς προτίμησε να πάει βοηθός του Σλοτ στην Άλκμααρ παρά να ακολουθήσει την ομάδα και άφησε στο πόστο το συνεργάτη του, Γκονζάλο Γκαρσία, ο οποίος για πρώτη φορά θα κοουτσάρει επαγγελματικό σύλλογο. Οι παλιές… αμαρτίες της Τβέντε (οικονομικά σκάνδαλα για μεταγραφές) και τα χρέη που ακόμα υπάρχουν δεν επέτρεψαν υπέρβαση στις μεταγραφές. Το ρόστερ μεταβλήθηκε σημαντικά, ξεχωρίζει από τις προσθήκες ο δεξιός μπακ Φερχέκ, με πολυετή εμπειρία στην Μπουντεσλίγκα. Στα φιλικά έφερε ισοπαλίες με Αλ Ουάχντα (0-0), Λέουβεν (0-0), Σάλκε (1-1) και στο πιο πρόσφατο κέρδισε με 1-0 την Κόνιασπορ.
Για την πρεμιέρα δεν υπολογίζονται λόγω τραυματισμού οι μέσοι Μπράμα (24/2 πέρσι), Χέλσερ (18/1) και ο επιθετικός Μπέργκρεν (νέος, Μάιντς). Πριν λίγες μέρες έλαβαν την άδεια εργασία τους οι Αμπουριάνια (Μ, 23/1 με Λούγκο πέρσι), Νακαμούρα (Ε, 7/0 με Γκάμπα Οσάκα) και μπήκαν στην αποστολή. Ο πρώτος δύσκολα θα βγάλει 90λεπτο, ενώ ο δεύτερος είναι σε καλύτερη κατάσταση.
(4-3-3): Ντρόμελ – Φερχέκ, Μπάιεν, Πλεγεθουέλο, Μάτος – Εσπινόσα, Σελάχι, Βούκτσιτς – Ζεκινί, Μπούρε, Κανταλαπιέδρα
PSV Eindhoven
Πολύ αρνητικό ξεκίνημα, με αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ μετά την ήττα με 2-1 στην έδρα της Βασιλείας (Η PSV είχε κερδίσει με 3-2 το πρώτο παιχνίδι). Πλέον μεταπηδά στο Γιουρόπα Λιγκ, όπου την Πέμπτη αντιμετωπίζει εκτός έδρας τη Χάουγκεσουντ. Όλα αυτά μετά την ήττα με 2-0 από τον Άγιαξ στο Σούπερ Καπ, ματς στο οποίο φάνηκε υποδεέστερη στη μεγαλύτερη διάρκεια. Ο προπονητής Φαν Μπόμελ στήριξε τους παίκτες του. Αν ηττηθεί και στην πρεμιέρα ή αποκλειστεί πρόωρα από την Ευρώπη δεν αποκλείεται να βρεθεί υπό πίεση, αφού η Αϊντχόφεν δεν πήρε κάποιο τίτλο μαζί του πέρσι. Ο 42χρονος προπονητής δήλωσε πως δεν κατακτά πάντα το φαβορί το πρωτάθλημα (σ.σ. αναφορικά με τον Άγιαξ που προσφέρεται στο 1.70 από τους μπουκ). Πρόσθεσε πως έχει μελετήσει το παιχνίδι της Τβέντε, η οποία μπορεί να αποτελέσει την ευχάριστη έκπληξη της σεζόν.
Αποκόμισε τραυματισμό στο Σούπερ Καπ με τον Άγιαξ ο επιθετικός Λάμερς (16 γκολ πέρσι ως δανεικός στη Χέρενφεν), έχασε τη ρεβάνς με τη Βασιλεία και θα λείψει εκ νέου. Δεν υπολογίζεται ούτε ο τραυματίας Ούνερσταλ (αναπληρωματικός τερματοφύλακας), ενώ υστερεί σε φυσική κατάσταση ο νεοφερμένος ακραίος επιθετικός Αφελάι, που θα είναι φέτος ο αρχηγός της ομάδας.
(4-2-3-1): Ζουτ – Ντάμφρις, Λούκασεν, Φιρχέφερ, Σάντιλεκ – Ροσάριο, Γκουτιέρες – Λοσάνο, Μπέρχβαϊν, Μπρουμά – Μάλεν
Εκτίμηση
Πολύ άσχημο το ξεκίνημα της Αϊντχόφεν, δεν εμπνέει για 1.45. Η Τβέντε έχει μία από τις ισχυρότερες έδρες της κατηγορίας και στην προετοιμασία έδειξε πως είναι ένα σφιχτό σύνολο. Βέβαια επίσημο δείγμα δεν έχουμε και με προπονητή που κάνει το επαγγελματικό του ντεμπούτο θα είμαστε συγκρατημένοι. Στο 1.83 το συνδυαστικό Over 2.5 & G/G

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!