21:45 VVV Venlo vs RKC Waalwijk Holland Eredivisie

VVV Venlo
Προέρχεται από επιτυχημένη σεζόν, παρέμεινε σχετικά άνετα. Σημαντική απώλεια η φυγή του προπονητή Μορίς Στάιν, ο οποίος την ανέβασε και -τα δύο τελευταία χρόνια- εδραίωσε στην Eredivisie. Αντικαταστάτης του ο Ρόμπερτ Μάασκαντ. Παρότι είναι 50 ετών δεν έχει καταφέρει κάτι αξιοσημείωτο ως προπονητής, ενώ πέρσι ήταν τεχνικός διευθυντής στην Αλμέρε (2η κατηγορία). Έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, κυρίως σε άμυνα και επίθεση, σημαντική θεωρείται η απώλεια του τερματοφύλακα Ούνερσταλ, ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της την τελευταία διετία. Στα φιλικά έφερε 2-2 με Βόλφσμπουργκ και 3-3 με Σιντ Τρούιντεν, κέρδισε με 2-0 τη ΦΚ Αϊντχόφεν και, στο πιο πρόσφατο, ηττήθηκε με 1-0 από τον Παναθηναϊκό.
Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η απουσία του αρχηγού Ποστ (αμυντικός χαφ, 28/3 πέρσι), ο οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Αμφίβολοι δίνονται οι στόπερ Κουμ (24/0) και Σέφερ (νέος, 18/0 πέρσι με Μαγδεμβούργο), αν λείψουν και οι δύο τότε ο Φαν Μπρούγκεν (18/0) θα αποτελέσει τον παρτενέρ του Ρέζελερ στο κέντρο της άμυνας. Από τους 11 που δίνονται για το αρχικό σχήμα οι 5 είναι νεοφερμένοι.
(4-3-3): Κίρσμπαουμ – Πακόνικ, Ρέζελερ, Φαν Μπρούγκεν, Γιάνσεν – Λίντορστ, Οπόκου, Νόιντεκερ – Φαν Όιεν, Σοριάνο, Ράιτ
RKC Waalwijk
Έπαιξε ελκυστικό ποδόσφαιρο και έκανε αρκετούς… άθλους για να πάρει την άνοδο. Στα πλέι οφ απέκλεισε σε διπλά ματς τις Ναϊμέγκεν (έχοντας χάσει 2-0 στο α’ ματς), Εξέλσιορ (αγωνιζόταν στην 1η κατηγορία) και Γκόου Αχέντ (κέρδισε 5-4 με δύο γκολ στις καθυστερήσεις στη ρεβάνς, ενώ το πρώτο εντός έδρας ματς είχε λήξει 0-0). Αν σε όλα αυτά προσθέσουμε πως απέκλεισε και την Αϊντχόφεν στο Κύπελλο, ήταν η ομάδα των υπερβάσεων. Πάντως, φαίνεται πως η διοίκηση δεν μπορούσε να υποστηρίξει οικονομικά τα όσα κατάφεραν ο Φρεντ Χριμ και οι παίκτες του. Το μόνο που μπόρεσε να κάνει είναι να κρατήσει -σε μεγάλο βαθμό- τον κορμό της ομάδας. Η πιο σημαντική μεταγραφή είναι του αμυντικού Λ. Νιούπορτ (12/0 με Ντε Γκράαφσαπ). «Πλήγμα» η αποχώρηση του εξτρέμ Χάνσον (35/12 και 11 ασίστ). Στα φιλικά κέρδισε τις Μαλίν (2-1), Ος (1-0), Βαλένθια Β’ (2-0) και ηττήθηκε, στο πιο πρόσφατο, με 2-1 από τη Ναϊμέγκεν.
Ο Χριμ καλείται να κάνει νέο άθλο και να παραμείνει στην κατηγορία, κάτι που βάσει του ρόστερ που διαθέτει, φαίνεται ακόμα πιο δύσκολο απ’ όσα εξαιρετικά έκανε πέρσι. Ιδιαίτερα αν δεν αλλάξει τακτική και παίζει επιθετικά απέναντι σε -κατά βάση- ποιοτικότερες ομάδες δεν θα έχει τύχη. Το θετικό για την ανερχόμενο προπονητή είναι πως δεν αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα στην πρεμιέρα.
(4-3-3): Βέσεν – Γκάαρι, Μόιλενσταϊν, Ντελκρουά, Κβάστεν – Ταχίρι, Σπίρινχς, Ρίνστρα – Σο, Μπιλάτε, Μάατσεν
Εκτίμηση
Νέα εποχή για τη Φένλο, που άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της. Μπορεί σε ποιότητα να είναι ένα κλικ πάνω από την αποψινή της αντίπαλο, όμως λογικά θα χρειαστεί χρόνο. Η Βάαλβαϊκ θα ξεκινήσει με 9/11 παίκτες ίδιους με το τελευταίο επίσημο ματς που έδωσε, έχει ομοιογένεια. Αν αξίζει κάτι να παιχτεί, αυτό είναι η κόντρα του φαβορί.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!