22:00 AFC Ajax vs Lille OSC UEFA Champions League Group H

AFC Ajax
Δυσκολεύτηκε, αλλά πέρασε το εμπόδιο του ΑΠΟΕΛ, κερδίζοντας με 2-0 στην εντός έδρας ρεβάνς (0-0 στην Κύπρο το πρώτο ματς). Υπερείχε στα… σημεία και πήρε τη νίκη πετυχαίνοντας από ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο (43′ Άλβαρες, 80′ Τάντιτς). Στις λεπτομέρειες πέρασε και το εμπόδιο του ΠΑΟΚ, με συνολικό σκορ 5-4 (2-2 στην Τούμπα και 3-2 στη ρεβάνς του Άμστερνταμ). Φιλοδοξεί σε πορεία αντίστοιχη της περσινής, όπου έφτασε έως τα ημιτελικά, όπου τέθηκε εκτός από την Τότεναμ. Στο πρωτάθλημα πήρε την 4η σερί νίκη, με 4-1 επί της Χέρενφεν. Παρατάχθηκε με βασικούς, κομβικό το 2-1 στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους κι ενώ είχε ακυρωθεί γκολ μέσω VAR της Χέρενφεν, η οποία έχασε και δύο τετ α τετ για να πετύχει 2ο γκολ. Αμυντικά έχει προβλήματα ο Άγιαξ, τα οποία καλύπτει με την έξοχη επιθετική του λειτουργία (28 γκολ σε 10 επίσημα ματς για όλες τις διοργανώσεις). Ακολουθεί το ντέρμπι με την Αϊντχόφεν (στις 22/9, εντός έδρας).

Αγωνιστικά Νέα:
Ο προπονητής Τεν Χαχ αλλάζει διαρκώς την αμυντική γραμμή, αλλά και τους χαφ, στην προσπάθεια να βρει σύνθεση που θα του δώσει συνοχή στα μετόπισθεν, έως τώρα δεν έχει βρει την κατάλληλη φόρμουλα. Ταλαιπωρούνται από μυϊκούς τραυματισμούς και είναι σχεδόν αδύνατο να προλάβουν ο μπακ-χαφ Μαζραουί (3/0, 3/0) και ο μεσοεπιθετικός Φαν ντε Μπέικ (3/0, 3/2). Προπονείται αλλά υστερεί σε φυσική κατάσταση ο εφεδρικός χαφ Άιτινχ. Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικεί ο 18χρονος δεξιός μπακ Ντεστ.

Πιθανή ενδεκάδα:
(4-2-3-1): Ονάνα – Ντεστ, Φέλτμαν, Μπλιντ, Ταγλιαφίκο – Άλβαρες, Μαρτίνες – Νέρες, Ζίγεχ, Τάντιτς – Χούντελααρ.

Lille OSC
Ανέτοιμη για τη μεγάλη επιστροφή. Η περσινή δευτεραθλήτρια Γαλλίας παίζει σε όμιλο του Τσάμπιονς Λιγκ έπειτα από εφτά χρόνια. Ο προπονητής της, ο Κριστόφ Γκαλτιέ, είναι… πρωτάρης στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση. Η ομάδα μοιάζει να μην είναι έτοιμη ν’ αντεπεξέλθει στις προσδοκίες. Την Παρασκευή φιλοξένησε την Ανζέ και τη νίκησε με 2-1. Ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα κι επικράτησε δίκαια. Τα γκολ έβαλαν οι Οσμέν (39’) και Λουίζ Αραούζο (53’), ενώ είχε ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ. Η εστία της παραβιάστηκε στο 87’. Με την επιτυχία και την εμφάνισή της επιβεβαίωσε το ότι παίζει πολύ καλά στο γήπεδό της, αλλά αποδυναμώνεται δραματικά μακριά από αυτό. Θα είναι ό,τι καλύτερο για την ίδια αν μπορέσει στο ξεκίνημα της φετινής της ευρωπαϊκής περιπέτειας να πάρει ένα αποτέλεσμα και μάλιστα εκτός έδρας, από τον περσινό ημι-φιναλίστ της διοργάνωσης. Πάντως, δεν πρόκειται να ρισκάρει και θα ξεκινήσει με αμυντικό προσανατολισμό, ενώ αναμένεται να πρεσάρει ψηλά.
Αγωνιστικά Νέα:
Σε σχέση με τον αγώνα πρωταθλήματος, έχει ακριβώς την ίδια αποστολή. Ο Τούρκος διεθνής Γιαζίσι (Μ, 0/0, 4/0), που είχε απουσιάσει λόγω τιμωρίας, θα λείψει ξανά, αυτήν τη φορά λόγω τραυματισμού. Παραμένουν εκτός οι Σουμαορό (Α, 0/0, 1/0), Τιάγκο Μαΐα (Μ, 0/0, 2/0) και Γουέα (Ε, 0/0, 2/0). Ενδεχομένως να υπάρξουν επιλεκτικές αλλαγές στην ενδεκάδα, με τον Ντιαλό να μπαίνει αντί του Γκάμπριελ Μαγκαλάες και τον Ρενάτο Σάντσες αντί του Σουμαρέ.

Πιθανή ενδεκάδα:
(4-2-3-1): Μενιόν – Μπράνταριτς, Ντιαλό, Φόντε, Τσελίκ – Σάντσες, Αντρέ – Ρεμί, Μπαμπά, Ικονέ – Οσιμέν.

Εκτίμηση
Ο Άγιαξ διαθέτει… πυρηνικά όπλα σε κέντρο και επίθεση, όμως πίσω η… αεράμυνά του «μπάζει», δέχεται φάσεις από το πουθενά. Η Λιλ έχει καιρό να αγωνιστεί στην Ευρώπη, αλλά αναμένεται να πιέσει και να πρεσάρει ψηλά. Πολύ χαμηλά ο άσος, σε αντίθεση με το G/G που προσφέρεται σε ελκυστική απόδοση (1.85+).

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!