22:00 Athletic Bilbao vs FC Barcelona Spain Primera Division

Athletic Bilbao
Μετά από μία γενικά κακή πορεία στο πρώτο γύρο, έχασε την τελευταία αγωνιστική την έξοδο στην Ευρώπη, με την ήττα στη Σεβίλλη, συνεπώς εκείνο που έμεινε στα «λιοντάρια» ήταν η πίκρα με την 8η θέση. Φέτος η Μπιλμπάο ξεκινάει με φιλοδοξία για διάκριση έχοντας στο πάγκο της τον Γκάιθκα Γκαριτάνο (ανέλαβε 4 Δεκεμβρίου αντί του Μπερίθο), με τον οποίο παρουσίασε σημαντική πρόοδο. Στην περίοδο των μεταγραφών μάλλον είχε την μικρότερη συμμετοχή στο παζάρι από όλες τις ομάδες τις Πριμέρα. Πήρε τον πορτιέρο Εθκιέτα από την Μπάρτσα, του έβαλε ρήτρα 45 εκ. και παράλληλα προώθησε στη πρώτη ομάδα τους Λαραθάμπαλ (δεξί εξτρέμ) και Βιγιαλίμπρε (επιθ.). Στον αντίποδα άφησε ελεύθερο τον Σουσαέτα (μέσος, 22/1) που πήγε στη Σοσιεδάδ.
Έδωσε 8 φιλικά με «καφενεία», όπως κάποια Αρένας (6-1), ομάδες της Σεγούντα (Ράθινγκ 2-1, Νουμάνθια 1-1, Μιραντές 2-1), άρωμα Αγγλίας (Γουέστ Χαμ 2-2), άρωμα Γερμανίας (Πάντερμπορν 3-3, Μπορούσια 2-0) αλλά και ιταλική φινέτσα (Ρόμα 2-2). Στα φιλικά έδειξε διάθεση να πιέζει ψηλά, αλλά παρουσίασε και σοβαρό πρόβλημα στο τελείωμα των φάσεων. Εκτός πρεμιέρας οι Ινίγκο Μαρτίνεθ (αμυν., 33/0), Ιμπάι Γκόμεθ (μέσος, 14/0), Ινίγο Κόρντομπα (μέσος, 23/0).
(4-5-1): Ουνάι Σιμόν – Κάπα, Γιεράι, Νούνιεθ, Γιούρι – Ντάνι Γκαρθία, Ουνάι Λόπεθ, Μπενιάτ, Ραούλ Γκαρθία, Μουνιαΐν – Ουίλιαμς
FC Barcelona
Στέφθηκε ξανά πρωταθλήτρια αλλά το εγχώριο πρωτάθλημα δεν φτάνει πλέον για να ικανοποιήσει τις φιλοδοξίες της. Απέτυχε στο Τσάμπιονς Λιγκ, απέτυχε στο εγχώριο κύπελλο, συνεπώς η χρονιά ναι μεν είχε τίτλο αλλά δείχνει «μισή». Παρά τα θρυλούμενα, ο Ερνέστο Βαλβέρδε παρέμενε στο πόστο του για να τρέξει το φιλόδοξο project της νέα χρονιάς. Το project αυτό θα εκπονηθεί με νέα πρόσωπα τους Ντε Γιόνγκ και Γκριεζμάν, που δημιουργούν μεγάλες προσδοκίες, ενώ την ομάδα πλαισίωσαν και κάποιοι ελπιδοφόροι νεαροί ως εναλλακτικοί. Το πως θα χωρέσουν όλοι αυτοί οι αστέρες που μαζεύτηκαν είναι ένα θέμα που αναλύεται καθημερινά, με τις απόψεις να διίστανται. Ο φετινός στόχος της «Μπάρτσα» είναι να σαρώσει τα πάντα και κυρίως να κατακτήσει το Τσάμπιονς Λιγκ.
Η προετοιμασία της έμοιαζε με τον… γύρο του κόσμου, διάνυσε 38.000 χλμ! Έπαιξε δις με τη Νάπολι (4-0, 2-1), έχασε 2-1 από την Τσέλσι, ενώ έκανε νίκες με Βίσελ Κόμπε 2-0 και Άρσεναλ 2-1. Ο Μέσι, που έχει πρόβλημα στην δεξιά του γάμπα, τέθηκε εκτός αποστολής, στην οποία δεν βρίσκονται ούτε οι χαφ Βιδάλ, Αρτούρ. Συνεπώς, η πρεμιέρα του «MSG» (Μέσι, Σουάρες, Γκριέζμαν) αναβάλλεται. Στη θέση του το… «DSG» (Ντεμπελέ, Σουάρες, Γκριέζμαν). Έξω για 6-8 βδομάδες και ο Νέτο (τερμ., 34 συμ., Βαλένθια).
(4-3-3): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέτ, Άλμπα – Σ.Ρομπέρτο,  Μπούσκετς, Ντε Γονγκ, – Ντεμπελέ, Σουάρες, Γκριεζμάν
Εκτίμηση
Δεν είναι δυνατόν να παίζει η Μπαρτσελόνα και να μην είναι το φαβορί σε κάθε αγώνα, με ή χωρίς Μέσι. Οι πρεμιέρες ναι μεν κρύβουν πάντα παγίδες αλλά για την «Μπάρτσα» δεν επιτρέπονται τέτοιου είδους θέματα. Λογικά ξεκινάει με το πρώτο διπλό, μέσα σε μία έδρα, η οποία έχει να αντιπαραβάλει το πάθος απέναντι στη ποιότητα.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!