22:00 CR Flamengo vs Botafogo Brazil Série A

CR Flamengo
Της έβαλε δύσκολα η Έμελεκ, καταφέρνοντας να κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με “καθαρό σκορ”. Το 2-0 του Γκουαγιακίλ την χρίζει σαφές φαβορί ενόψει του επαναληπτικού της Τετάρτης στο Ρίο ντε Τζανέιρο κόντρα σε μια Φλαμένγκο που αγωνιζόταν με αριθμητικό πλεονέκτημα για περισσότερο από τριάντα λεπτά χωρίς όμως να καταφέρει να βρει το πολυπόθητο τέρμα. Στο 10′ και 79′ οι γηπεδούχοι πέτυχαν τα τέρματα μιας πολύ σπουδαίας νίκης για εκείνους. Είχε προηγηθεί για το πρωτάθλημα το εκτός έδρας 1-1 στην Κορίνθιανς, σώζοντας τον βαθμό στα τελευταία λεπτά με τον Γκαμπιγκόλ. Στο ματς του Ισημερινού τραυματίστηκε σοβαρά ο μέσος Ντιέγκο με την Φλαμένγκο να απευθύνεται στην CONMEBOL για το εάν θα έπρεπε να τιμωρηθεί ο παίκτης της Έμελεκ που έκανε το μαρκάρισμα (για την ιστορία, πρόκειται για τον Αρόγιο).
Ο Ζεσούς λοιπόν δεν μπορεί να υπολογίζει στον 34χρονο μέσο Ντιέγκο (9/0), ο οποίος θα λείψει για ένα τετράμηνο. Τουλάχιστον θα έχει στην διάθεση του τον Ισπανό μπακ Πάμπλο Μάρι και έτσι θα καλυφθεί άμεσα το κενό του Λέο Ντουάρτε που συνεχίζει στην Μίλαν. Ο ακραίος μπακ Φελίπε Λουίς θα κάνει ντεμπούτο στο ερχόμενο ματς (σ.σ. με την Μπαΐα), ενώ δεν δηλώθηκε στα παιχνίδια του Λιμπερταδόρες. Εκτός έμειναν οι μέσοι Αρασκαέτα (5/4) και Ριμπέιρο (9/0) και οι επιθετικοί Βιτίνιο (8/2) και Μπέριο (7/1).
(4-3-3): Ντιέγκο Άλβες – Ραφίνια (Ροντίνεϊ), Ροντρίγκο Κάιο, Πάμπλο Μάρι, Τράουκο (Ρενέ) – Κουέγιαρ, Αράο, Γκέρσον – Λίνκολν (Λούκας Σίλβα), Μπρούνο Ενρίκε, Γκαμπιγκόλ
Botafogo
Σε μια αναμέτρηση που είχε έντονο… άρωμα από Μπραζιλέιρο, η Μποταφόγκο ηττήθηκε με 1-0 από την Ατλέτικο Μινέιρο στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι για την φάση των “16” του Σουνταμερικάνα. Στο 37ο λεπτό οι φιλοξενούμενοι βρήκαν πρώτοι το γκολ, στην επανάληψη θα περίμενε κανείς την Μποταφόγκο να ανεβάζει ρυθμό αλλά εκείνη που ήταν πιο απειλητική ήταν η Ατλέτικο. Στα τελευταία λεπτά αποβλήθηκε ο στόπερ Κάρλι και πλέον τα πάντα θα κριθούν στον επαναληπτικό του Μπέλο Οριζόντε της ερχόμενης Τετάρτης. Για το πρωτάθλημα, είχε προηγηθεί ακόμη μια ήττα (με το ίδιο μάλιστα σκορ) στην έδρα της από την Σάντος. Παρά τον έναν μόλις βαθμό στα τελευταία τρία πρωταθλήματος, η ομάδα παραμένει στην οκτάδα του βαθμολογικού πίνακα.
Κανείς δεν περίμενε τον δανεισμό του 25χρονου επιθετικού Έρικ (10/1 φέτος) στην Γιοκοχάμα Μαρίνος μέχρι τον Δεκέμβριο του 2020. Έτσι λοιπόν ο τεχνικός Μπαρόκα χάνει μια επιθετική λύση και πλέον στρέφεται στην τριάδα Πιμπάο, Φερνάντο, Σόουζα. Της λείπει πάντως το εύκολο γκολ καθώς αυτή η τριπλέτα σκόραρε μέχρι στιγμής συνολικά μόλις ένα γκολ (εξάλλου τα οκτώ είναι ήδη χαμηλή παραγωγικότητα). Τιμωρημένος απόψε είναι ο στόπερ Γκίλσον (8/0).
(4-3-3): Φερνάντες – Μαρσίνιο, Κάρλι, Γκάμπριελ, Ζόναταν – Σίσερο, Άλεξ Σαντάνα, Ζοάο Πάουλο – Πιμπάο, Λουίς Φερνάντο, Ντιέγκο Σόουζα
Εκτίμηση
Εύκολη ή δύσκολα η Φλαμένγκο θα το πάρει το ματς. Ειδικά εάν πετύχει ένα τέρμα νωρίς, δεν δύναται να αφήσει βαθμούς απέναντι σε έναν αντίπαλο που δυσκολεύεται να δημιουργήσει παιχνίδι. Εξάλλου και ο Ζεσούς δεν θα κάνει rotation επιλέγοντας ό, τι καλύτερο διαθέτει. Άσος και over 1,5 γκολ με απόδοση διπλασιασμού.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!