22:00 FC Barcelona vs Borussia Dortmund UEFA Champions League

22:00 FC Barcelona vs Borussia Dortmund
Ηγείται του 6ου ομίλου με 8 βαθμούς αλλά ακόμα δεν έχει κερδίσει τη πρόκριση στην επόμενη φάση (με νίκη προκρίνεται ως 1η). Προέρχεται από το εντός έδρας 0-0 κόντρα στην ουραγό του ομίλου Σλάβια Πράγας, μετά από συνολικά πολύ μέτρια εμφάνιση. Παρόμοια η εικόνα της και στο εγχώριο πρωτάθλημα αλλά κυρίως όταν παίζει μακριά από το «Καμπ Νόου». Στο τελευταίο της αγώνα, ναι μεν νίκησε στο «Μπουτάρκε» την ουραγό Λεγανές με 2-1, αλλά και πάλι άφησε πολλά ερωτηματικά, σε σημείο που και ο ίδιος ο Βαλβέρδε δήλωσε πως η ομάδα του ήταν μέτρια (αλλά μετράει η νίκη). Στο πρώτο ημίχρονο η Λεγανές την στρίμωξε άγρια, παραβιάζοντας την εστία της στο 12’, πιέζοντας την στη συνέχεια και για δεύτερο. Η πρώτη φάση στο αγώνα των Καταλανών ήρθε μόλις στο 31’ με τον Σουάρες. Τουλάχιστον η εικόνα των «Κουλές» καλυτέρευσε στην επανάληψη, ισοφαρίζοντας πρώτα στο 53’ και φτάνοντας στη νίκη στη συνέχεια με το γκολ του Βιντάλ στο 80’.
Αγωνιστικά Νέα:Στην άμυνα εμφανίζονται κάποια θεματάκια λόγω της απουσίας του τιμωρημένου Πικέ (4/0, 12/1), του τραυματία Άλμπα (3/0, 6/1) αλλά και λόγω της απουσίας του Σεμέδο (4/0, 12/0), που υπέστη θλάση και μένει ενάμιση μήνα έξω. Τουλάχιστον πρόλαβε να αποθεραπευτεί ο Λενγκλέ (Α, 4/0, 10/1), ενώ διαθέσιμος είναι ο Σέρτζι Ρομπέρτο (Α, 3/0, 11/0), που λόγω ποινής δεν έπαιξε στο πρωτάθλημα. Επανέρχεται και ο Αρτούρ (Μ, 3/0, 8/2) που είχε προφυλαχτεί με τη Λεγανές.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Τερ Στέγκεν – Ουμτιτί, Λενγκλέ, Τζούνιορ, Σεμέδο – Αρτούρ, Μπούσκετς, Ντε Γιονκ – Μέσι, Ντεμπελέ, Γκριεζμάν
Επική ανατροπή με την Ίντερ, χάρη σε ένα καταιγιστικό δεύτερο ημίχρονο (3-2). Χάθηκε η ευκαιρία να πετύχει το 1-1 στο πρώτο ημίχρονο με τους Ιταλούς και βρέθηκε εν τέλει να χάνει 2-0 στο 40’. Αλλαγμένη εντελώς στο δεύτερο μέρος η Μπορούσια. Η ομάδα, αν και χωρίς τη μεγάλη συνδρομή του προπονητή Λουσιέν Φαβρ, πήρε μπρος και σκόραρε τρεις φορές με τους Χακίμι (51’, 77’) και Μπραντ (64’). Μ’ αυτήν τη νίκη έφτασε στο +3 από την Ίντερ, αλλά δεν έχει τη ισοβαθμία υπέρ της. Άρα αν χάσει στη Βαρκελώνη και νικήσουν οι Ιταλοί τη Σλάβια, τότε θα είναι στην 3η θέση. Η Ντόρτμουντ προκρίνεται με νίκη, όπως και με ισοπαλία αλλά σ’ αυτήν την περίπτωση θα πρέπει να χάσει η Ίντερ. Περίεργη η κατάσταση γύρω από τον Φαβρ. Αν χάσει στην Ισπανία και μετά η ομάδα δεν πείσει με τη Χέρτα, τότε μάλλον θα «τελειώσει» από το τιμόνι των «κιτρινόμαυρων». Το 0-3 με την Πάντερμπορν στο ημίχρονο, έγινε 3-3 στο τέλος. Οι οπαδοί αποδοκίμασαν τους παίκτες και τον προπονητή, στο ημίχρονο και στο φινάλε του ματς.
Αγωνιστικά Νέα:Προέκυψαν πάλι προβλήματα στην Μπορούσια, που δεν της επιτρέπουν για μία ακόμα φορά να παρουσιαστεί πάνοπλη. Ο Αλκάθερ (Ε, 2/1, 9/5) αποχώρησε τραυματίας στο παιχνίδι με την Πάντερμπορν και έμεινε στη Γερμανία. Το ίδιο και ο άρρωστος Μπρουν Λάρσεν (Μ, 2/0, 3/0) που έχει καιρό να πάρει ευκαιρία από τον Φαβρ. Δεν υπολογίζεται ούτως ή άλλως από το προηγούμενο παιχνίδι ο Ντιλέινι (Μ, 3/0, 6/0), μιας και θα απουσιάσει καιρό λόγω του τραυματισμού του.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-1-4-1): Μπούρκι – Πίστσεκ, Χούμελς, Ζαγκαντού, Γκερέιρο – Βίτσελ – Σάντσο, Ρόις, Μπραντ, Αζάρ – Γκέτσε
Εκτίμηση
Η «Μπάρτσα» προς ώρας είναι καλή μόνο εντός. Εκτός είναι ένα χάλι μαύρο. Τα ανακατέματα σήμερα στην άμυνα της (9η διαφορετική 4άδα σε 18 ματς), ίσως τα εκμεταλλευτούν οι Γερμανοί και σκοράρουν. Αν συμβεί κάτι τέτοιο και ανάλογα το χρονικό σημείο, ίσως δούμε ομορφιές διότι η άμυνα των Γερμανών είναι για τα «θηρία». Στο 1.75 το Over 2,5 & G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!