22:00 FC Barcelona vs Inter Milano UEFA Champions League

FC Barcelona
Οι Καταλανοί ξεκίνησαν στο Τσάμπιονς με το ισόπαλο χωρίς σκορ αποτέλεσμα στη Γερμανία κόντρα στην Ντόρτμουντ, μετά όμως από αποκαρδιωτική εμφάνιση. Ουσιαστικά, αυτός που κράτησε όρθια τη Μπάρτσα ήταν ο πορτιέρε Τερ Στέγκεν, αφού οι συμπαίκτες του είχαν ένα άθλιο βράδυ. Όσον αφορά στα «εντός των τειχών», οι «Κουλές» πανηγύρισαν επιτέλους διπλό στο πρωτάθλημα μετά από 5 μήνες, νικώντας 2-0 στη Χετάφε. Δύο πράγματα κρατάμε από το ματς. Πρώτον ότι δεν δέχτηκαν γκολ για πρώτη φορά φέτος σε αγώνα πρωταθλήματος και δεύτερον ότι γενικά ήταν πιο αναγνωρίσιμοι ως η ομάδα Μπαρτσελόνα. Ωστόσο, στην άμυνα φάνηκε ότι αν ο αντίπαλος πίεζε, θα υπήρχε πρόβλημα. Εξαίρετος, πάντως, ο Τερ Στέγκεν όποτε χρειάστηκε, έβγαλε και ασίστ στον Σουάρες ο οποίος έκανε το 1-0 στο 41′, με την ομάδα του να διπλασιάζει στο 50’ με τον Φίρπο και να τελειώνει το ματς. Δίκαιο το διπλό μετά από 158 μέρες (από τις 23 Απριλίου). Μετά την Ίντερ, είναι η σειρά της Σεβίλλης (εντός).
Αγωνιστικά Νέα:Ο Μέσι (Ε, 1/0, 2/0) και ο Ντεμπελέ (Ε, 2/0) έβγαλαν τη χτεσινή προπόνηση και υπολογίζονται από τον Βαλβέρδε καθώς πήρε και τους δύο στην αποστολή. Ωστόσο, είναι άγνωστο αν ο κόουτς θα χρησιμοποιήσει τον Μέσι στην αρχική ενδεκάδα. Δεν θα βρεθούν αντιμέτωποι με τους Ιταλούς οι τραυματίες Ανσού Φατί (ΜΕ, 5/2), Ζόρντι Άλμπα (Α, 4/1) και Ουμτιτί (Α, εκτός για ένα μήνα).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Τερ Στέγκεν – Σεμέδο, Πικέ, Λενγκλέτ, Τζούνιορ Φιρπό – Άρτουρ, Μπούσκετς, Ντε Γιονγκ – Πέρεθ, Σουάρες, Γκριεζμάν.

Inter Milano
Γκέλα ολκής στην πρεμιέρα, έμεινε στο 1-1 με αντίπαλο τη Σλάβια Πράγας στο «Τζουζέπε Μεάτσα». Μάλιστα, έσωσε τα χειρότερα με γκολ του Μπαρέλα στις καθυστερήσεις! Η χειρότερη φετινή εμφάνιση των «νερατζούρι» και ήττα κατά κράτος του Κόντε από τον αντίπαλο προπονητή. Η Ίντερ πιέστηκε στην άμυνα και δεν μπορούσε να κυκλοφορήσει την μπάλα. Έπρεπε ωστόσο με σωστή τακτική στο 2o ημίχρονο να εκμεταλλευθεί την επιθετικότητα που έδειχνε η Σλάβια. Τώρα θα πρέπει να ρεφάρει τους χαμένους βαθμούς κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Ντόρτμουντ. Στο πρωτάθλημα πάντως τα πάει περίφημα. Το 3-1 επί της Σαμπντόρια στο «Λουίτζι Φεράρις» το περασμένο Σάββατο ήταν η 6η νίκη σε ισάριθμες αγωνιστικές και απολαμβάνει την μοναξιά της κορυφής. Ακόμα ένα σπουδαίο παιχνίδι από τον Σένσι που είχε γκολ και ασίστ, πρώτο γκολ από τον Αλέξις Σάντσες στην πρώτη του φορά ως βασικός αλλά και αποβολή στο 46΄. Το 3ο γκολ ο Γκαλιαρντίνι, επίσης πρώτη φορά βασικός. Την Κυριακή υποδέχεται την Γιουβέντους στο Derby d’Italia.
Αγωνιστικά Νέα:Λουκάκου (1/0, 6/3), Μπαρέλα (1/1, 6/0), Γοδίν (0/0, 4/0) και Ντ’Αμπρόζιο (1/0, 5/1) έμειναν στον πάγκο κόντρα στη Σαμπντόρια, οι 2 πρώτοι μπήκαν ως αλλαγή. Ο Βέλγος επιθετικός μένει τελικά εκτός αγώνα ενώ οι άλλοι 3 θα βρεθούν σήμερα στο αρχικό σχήμα. Για την δεξιά πτέρυγα βέβαια υπάρχει και ο Καντρέβα (1/0, 5/1) αλλά και ο Λαζάρο (1/0, 0/0) με λιγότερες πιθανότητες. Μία θέση στην μεσαία γραμμή διεκδικεί και ο Βεσίνο (0/0, 4/0). Κόντρα στην πρώην ομάδα του ο Αλέξις Σάντσες (0/0, 3/1).
Πιθανή ενδεκάδα:(3-5-2): Χαντάνοβιτς – Γοδίν, Ντε Φράι, Σκρίνιαρ – Ντ’Αμπρόζιο, Μπαρέλα, Μπρόζοβιτς, Σένσι, Ασαμόα – Λαουτάρο Μαρτίνες, Αλέξις Σάντσες.

Εκτίμηση
Οι δύο ομάδες έχουν παίκτες στην επίθεση για να βρουν δίχτυα, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η άμυνα όμως της Μπαρτσελόνα προβληματίζει ιδιαίτερα σε σχέση με αυτή της Ίντερ που για την ώρα δείχνει σχεδόν απροσπέλαστη. Οι αποδόσεις πάντως σαφώς και αδικούν την ως τώρα εικόνα των Ιταλών. Το G/G σε συνδυασμό με το Over 2.5 είναι μία εφικτή επιλογή.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!