22:00 Galatasaray SK vs Real Madrid UEFA Champions League

Για την 2η αγωνιστική του Τσάμπιονς Λιγκ, η Γαλατά φιλοξένησε την Παρί και έχασε με 1-0, σε ένα παιχνίδι που και οι 2 ομάδες είχαν φάσεις, ωστόσο τις περισσότερες και πιο σημαντικές οι φιλοξενούμενοι. Καλύτεροι οι Γάλλοι στο πρώτο μέρος, πίεσαν περισσότερο στην επανάληψη με το 1-0 να γίνεται στο 52’. Κάπου εκεί οι πρωταθλητές Τουρκίας αφυπνίστηκαν και άρχισαν να απειλούν, αλλά δεν άλλαξε κάτι ουσιαστικά. Για το πρωτάθλημα, η «Τζιμ Μπομ» μετά τις 3 διαδοχικές ισοπαλίες επιτέλους πήρε νίκη επικρατώντας την Παρασκευή με 3-2 εντός της αξιόμαχης Σίβασπορ. Με 2-0 προηγήθηκαν στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι, σε ένα 45λεπτο με εκατέρωθεν φάσεις. Παρόμοια εικόνα και στην επανάληψη, παρόλο που οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίχτες από το 48’. Το 2-1 στο 69’, το 3-1 στο 73’, το τελικό σκορ στο 83’. Την προηγούμενη φορά που ηττήθηκε από τη Ρεάλ ο κόουτς Τερίμ (6-1 το 2013) απολύθηκε μετά από 7 μέρες. Ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την Μπεσίκτας.
Τους 13 βαθμούς έφτασε η Γαλατά στο πρωτάθλημα και πλέον έχει πλησιάσει την κορυφή και η ηρεμία έχει κάπως επανέλθει. Στην Ευρώπη ωστόσο έχει μία νίκη στα 13 πιο πρόσφατά της είτε μιλάμε για Τσάμπιονς Λιγκ είτε για Γιουρόπα. Μάλιστα, κόντρα στη Ρεάλ μετράει 4 ήττες στα τελευταία 5. Με Over 2.5 μάλιστα και τα 8 πιο πρόσφατα φιλικά ή επίσημα. Δεν θα γίνουν πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα, σταθερά εκτός οι 6 παίκτες που δεν δηλώθηκαν. Μέσα ο Λεμινά (Μ, 1/0, 3/0), εκτός ο Φαλκάο (Ε, 2/0, 3/1).
(4-5-1): Μουσλέρα – Ναγκατόμο, Λουϊντάμα, Μαρκάο, Μαριάνο – Ν’ζονζί, Σέρι, Ντονκ, Μπελχαντά, Μπάμπελ – Αντόνε.
Τελευταία στο 1ο όμιλο της διοργάνωσης και χωρίς νίκη μετά από δύο αγώνες, κινδυνεύει με πρόωρο αποκλεισμό. Έχει μόλις ένα βαθμό  που προέρχεται από το 2-2 που παραχώρησε στη Μπριζ μετά από πολύ μέτρια εμφάνιση. Βρέθηκε να χάνει στο ημίχρονο με 2-0 και μάλλον συμπτωματικά μπόρεσε να ισοφαρίσει με  Ράμος και Κασεμίρο λίγο πριν το φινάλε. Οι κακές εμφανίσεις όμως συνεχίζονται και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Προέρχεται από την ήττα με 1-0 στη Μαγιόρκα, μετά από ένα αγώνα στον οποίο έπεσε σχεδόν αμαχητί. Ο τεχνικός Ζινεντίν Ζιντάν κατέβασε την ομάδα με πολλές αλλαγές που σε συνδυασμό με την εξαιρετική εμφάνιση της Μαγιόρκα και την πολύ μέτρια απόδοση των περισσότερων αστέρων του, έφεραν την απόλυτα δίκαιη ήττα. Ο Γάλλος πάντως βρίσκεται στο «κόσμο» του, δηλώνει πως δεν ανησυχεί.
Στη κόψη του ξυραφιού πλέον η παραμονή του Ζιντάν στο πάγκο της Ρεάλ, με τους Μουρίνιο και Αλέγκρι να ακούγεται ότι κουβεντιάζουν με τη διοίκηση. Ενδεχόμενη νέα αποτυχία ίσως φέρει εξελίξεις. Πήγε στη Τουρκία χωρίς την τριάδα των τραυματιών Βάθκεθ (Μ, 2/0, 6/1), Μπέιλ (Ε, 1/0, 6/2) και Μοντρίτς (Μ, 1/0, 4/1).  Σε σχέση με το πρωτάθλημα επανέρχονται οι Καρβαχάλ (Α, 6/0), Κρος (Μ, 2/0, 8/1) και Αζάρ (Ε, 2/0, 4/1).
(4-3-3): Κουρτουά – Μαρσέλο, Βαράν, Ράμος, Μιλιτάο – Κασεμίρο, Κρος, Ίσκο – Χάμες,  Αζάρ, Μπενζεμά.
Εκτίμηση
Παιχνίδι ανάμεσα στις 2 τελευταίες του ομίλου και η νίκη σήμερα μοιάζει μονόδρομος. Οι Τούρκοι στο β’ γύρο θα έχουν μόνο ένα εντός και πρέπει να πάρουν κάτι σήμερα για να παραμείνουν κοντά έστω στην 3η θέση, ενώ οι Μαδριλένοι θέλουν τους βαθμούς για να μη μπουν σε περιπέτειες. Αμυντικά δεν πείθει καμία, το Over 2.5 έχει λογική.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!