22:00 Lille OSC vs AFC Ajax UEFA Champions League

22:00 Lille OSC vs AFC Ajax
Ουσιαστικά μόνο για γόητρο. Την προηγούμενη αγωνιστική έπαιξε εκτός τη Βαλένθια και την αιφνιδίασε. Προηγήθηκε στο 25’ με τον Οσιμέν και κράτησε το προβάδισμα στο σκορ ως και το 66ο λεπτό. Σ’ εκείνο το σημείο δέχτηκε την ισοφάριση (με πέναλτι) και μετά… κατέρρευσε. Έφαγε άλλα τρία γκολ στο τελευταίο 10λεπτο (82’ αυτογκόλ, 84’ και 90’) κι έτσι, γνώρισε «βαριά» ήττα με 4-1. Έμεινε στην τελευταία θέση του γκρουπ και θεωρητικά, έχει ελπίδες μόνο για την 3η θέση. Για να την κατακτήσει θα πρέπει να κάνει το «δύο στα δύο» και ταυτόχρονα, να υπάρξει κι ένας παράξενος συνδυασμός αποτελεσμάτων. Ουσιαστικά λοιπόν, είναι αδιάφορη και παίζει μόνο για το γόητρο. Αυτό πάντως, δεν σημαίνει πως θα κάτσει να χάσει. Αντιθέτως, θα ψάξει όσο κι όπως μπορεί το θετικό αποτέλεσμα. Την Παρασκευή, στον εκτός έδρας αγώνα με την Παρί δεν ήταν ανταγωνιστική. Γνώρισε την ήττα με 2-0 (από ημίχρονο) και παρά το ότι η αντίπαλός της δεν εντυπωσίασε, το σκορ την… κολακεύει. Η ίδια απείλησε μόλις μία φορά.
Αγωνιστικά Νέα:Προέκυψε ένα νέο πρόβλημα, που από μόνο του είναι σημαντικό, όμως σε συνδυασμό με άλλα, γίνεται… τεράστιο. Συγκεκριμένα, μένει εκτός με πρόβλημα τραυματισμού ο Πορτογάλος αμυντικός Φόντε (12/1, 4/0) και λιγοστεύουν οι επιλογές στην άμυνα, αφού λείπουν πάντα οι Μανταβά (Α, 8/0, 1/0) και Σουμαορό (Α, 5/0, 1/0). Στο πρωτάθλημα ήταν τιμωρημένος, αλλά τώρα θα παίξει ο σκόρερ Οσιμέν (Ε, 13/7, 4/2), ενώ επιστρέφει κι ο Μπαμπά (Ε, 12/1, 4/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(3-4-3): Μενιόν – Μπράνταριτς, Τζαλό, Τσέλικ – Σουμαρέ, Αντρέ, Μανταβά, Γιαζίσι – Ικονέ, Μπαμπά, Οσιμέν.
Έφερε 4-4 με την Τσέλσι, σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά ματς των τελευταίων ετών. Καταιγιστικός ρυθμός, 1-1 στο 4′, έκτοτε ήταν άκρως αποτελεσματικός και πέτυχε 3 γκολ (20′, 35′, 55′), για να δεχτεί το 4-2 στο 63′. Πέντε λεπτά αργότερα έγινε η φάση του αγώνα και η πιο οδυνηρή που θα μπορούσε για τον Άγιαξ, αφού δόθηκε εις βάρος του πέναλτι και αποβλήθηκαν οι δύο στόπερ (με 2η κίτρινη). Ισοφαρίστηκε γρήγορα (74′), ακυρώθηκε γκολ της Τσέλσι, οπότε μάλον ικανοποιητικό ήταν το αποτέλεσμα. Βέβαια οι Ολλανδοί θεώρησαν πως αδικήθηκαν από τη διαιτησία του Ιταλού Ρόκι (κυρίως για το πέναλτι που έγινε το 1-1, και το 2ο γκολ της Τσέλσι, όχι για την επίμαχη φάση με τις αποβολές). Όλα ρευστά στον όμιλο, αφού ισοβαθμεί στους 7 με Τσέλσι και Βαλένθια. Με νίκη ισχυροποιεί τις πιθανότητες πρόκρισης, το αρνητικό είναι πως υστερεί σε πιθανή ισοβαθμία με την Τσέλσι (υποδέχεται τη Βαλένθια την τελευταία αγωνιστική). Κάνει περίπατο στο πρωτάθλημα, κέρδισε 4-1 τη Χεράκλες και παρέμεινε στο +6 από τη 2η θέση.
Αγωνιστικά Νέα:Πολλά τα αμυντικά προβλήματα. Εκτός από τους τιμωρημένους κεντρικούς αμυντικούς Φέλτμαν (8/0, 12/0), Μπλιντ (8/0, 14/0), χτύπησε και δύσκολα θα προλάβει ο δεξιός μπακ Μαζραουί (4/0, 8/0). Στο κέντρο της άμυνας το πιο πιθανό είναι να ξεκινήσουν ο ασταθής Άλβαρες και ο άπειρος Σχουρς, που έκανε μίνιμουμ μία γκέλα σε όποιο ματς αγωνίστηκε έως τώρα. Ο κόουτς Τεν Χαχ κράτησε κλειστά τα χαρτιά όσον αφορά στην ενδεκάδα. Σταθερά εκτός λόγω τραυματισμού ο εξτρέμ Νέρες (8/0, 12/6).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Ονανά – Ντεστ (ή Μαζραουί), Σχουρς, Άλβαρες, Ταγλιαφίκο – Φαν ντε Μπέικ, Μαρτίνες, Ζιγές – Λαμπιάντ, Τάντιτς, Προμές
Εκτίμηση
Ο Άγιαξ θα παραταχθεί χωρίς τους δύο στόπερ, μπροστά όμως είναι φωτιά, υπερτερεί ποιοτικά, αλλά και από πλευράς κινήτρου της Λιλ, η οποία δε γεμίζει το μάτι φέτος. Θα δώσουμε προβάδισμα στο διπλό, ενώ όποιος θέλει να ρισκάρει παραπάνω μπορεί να το συνδυάσει και με το G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!