22:00 Liverpool FC vs SSC Napoli UEFA Champions League

22:00 Liverpool FC vs SSC Napoli
Παρά τη σθεναρή αντίσταση της Γκενκ, η Λίβερπουλ σημείωσε την τρίτη συνεχόμενη νίκη της στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, επικρατώντας με 2-1. Προηγήθηκε με τον Βάιναλντουμ στο 14′, δέχτηκε την ισοφάριση στο 40′, όμως τη… λύση έδωσε ο Τσάμπερλεϊν στο 53′. Οι «ρεντς» βρίσκονται στην κορυφή του ομίλου και με νίκη επί της Νάπολι σιγουρεύουν την πρόκριση στη νοκ άουτ φάση, αλλά και την πρώτη θέση. Προκρίνονται και με ισοπαλία, εφόσον στο άλλο παιχνίδι του γκρουπ η Σάλτσμπουργκ δεν καταφέρει να νικήσει τη Γκενκ. Στο πρωτάθλημα, η Λίβερπουλ παραμένει η μοναδική αήττητη ομάδα. Το Σάββατο πήρε δύσκολη εκτός έδρας νίκη με 2-1 επί της Κρίσταλ Πάλας και διατήρησε τη διαφορά 8 βαθμών από την δεύτερη της κατάταξης Λέστερ. Ακολουθεί το προσεχές Σάββατο η εντός έδρας αναμέτρηση με την Μπράιτον για την Πρέμιερ Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα:Ο προπονητής Γιούργκεν Κλοπ επιβεβαίωσε ότι ο μέσος Κεϊτά (3/0, 2/0) και ο επιθετικός Σαλάχ (4/3, 11/6), που δεν αγωνίστηκαν εναντίον της Κρίσταλ Πάλας, είναι διαθέσιμοι. Πλησιάζει στην επιστροφή του ο μεσοεπιθετικός Σακίρι (0/0, 2/0), οπότε η μοναδική σημαντική απουσία είναι αυτή του τραυματία σέντερ μπακ Ματίπ (1/0, 7/1). Παραμένει εκτός δράσης από το ξεκίνημα της σεζόν ο αμυντικός Κλάιν (0/0, 0/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Άλισον – Άρνολντ, Λόβρεν, Φάν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Φαμπίνιο, Βάιναλντουμ, Τσάμπερλεϊν – Σαλάχ, Φιρμίνο, Μανέ.
Παράταση στην αγωνία όσον αφορά την πρόκριση στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ, μετά την ισοπαλία με 1-1 απέναντι στην Ζάλτσμπουργκ στο «Σαν Πάολο». Βρέθηκε πίσω στο σκορ με πέναλτι στο 11ο λεπτό, ισοφάρισε με τον Λοθάνο στο 44΄. Είχε περισσότερες τελικές προσπάθειες αλλά για πολλοστή φορά φέτος δεν βρήκε τον τρόπο να μετουσιώσει την κυριαρχία της σε νίκη. Αν δεν νικήσει η Ζάλτσμπουργκ στο Βέλγιο τότε θα προκριθεί αυτόματα στην επόμενη φάση, όπως επίσης αν φέρει ίδιο ή καλύτερο αποτέλεσμα από τον αυστριακό σύλλογο. Την τελευταία αγωνιστική θα υποδεχθεί την Γκενκ. Η αγωνιστική κρίση πάντως βαθαίνει στην ομάδα του Αντσελότι. Το περασμένο Σάββατο ήρθε ισόπαλη 1-1 στο «Σαν Σίρο» με αντίπαλο την Μίλαν, σε ένα σχετικά ισορροπημένο παιχνίδι. Έχει κατρακυλήσει στην 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα και την Κυριακή φιλοξενεί την Μπολόνια. Ο Ντε Λαουρέντις δεν έχει ξεχάσει την πρόσφατα ανταρσία των παικτών και έπεσαν τα πρώτα πολύ βαριά πρόστιμα σε Άλαν και Ινσίνιε. Τεταμένο το κλίμα.
Αγωνιστικά Νέα:Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού ο δεξιός μπακ Μαλκουί (2/0, 3/0), ο αριστερός μπακ Γκουλάμ (0/0, 5/0), ο επιθετικός και πρώτος σκόρερ Μίλικ (2/0, 6/5) και ο εξτρέμ Ινσίνιε (3/1, 12/3). Απουσίαζε λόγω τραυματισμού κόντρα στην Μίλαν αλλά τώρα επιστρέφει στην αποστολή ο αριστερός μπακ Μάριο Ρουί (3/0, 5/0). Παίζεται μία θέση στο κέντρο της άμυνας ανάμεσα σε Μανωλά (2/0, 7/2) και Μαξίμοβιτς (1/0, 7/1) και άλλη μία στην επίθεση ανάμεσα σε Λοθάνο (4/1, 9/2) και Γιορέντε (4/1, 11/2).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Μέρετ – Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί – Καγιεχόν, Άλαν, Φάμπιαν Ρουίθ, Ζιελίνσκι – Μέρτενς, Λοθάνο
Εκτίμηση
Με όσα συμβαίνουν στη Νάπολι, μοιάζει δύσκολο η ιταλική ομάδα να αντέξει την πίεση στο «Άνφιλντ». Η Λίβερπουλ είναι το λογικό φαβορί, ωστόσο έχει δεχτεί γκολ σε όλα τα ματς του φετινού Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε περιμένουμε και από τη Νάπολι να βρει δίχτυα.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!