22:00 RB Leipzig vs SL Benfica UEFA Champions League

22:00 RB Leipzig vs SL Benfica
Πήρε το ζητούμενο από τη μάχη στην Αγία Πετρούπολη (2-0) και μπορεί να «καθαρίσει» από τώρα την υπόθεση πρωτιάς. Ήταν ούτως ή άλλως φορμαρισμένη από τις νίκες στην Bundesliga και αξιοποίησε την υπεροχή της στο πρώτο μέρος. Έφτασε εν τέλει στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου να σκοράρει ο Ντέμε για το 1-0. Νωρίτερα, στο 14’, έκανε χέρι ο Εν’ Κουνκού, εξ’ ου και η ακύρωση του γκολ του Χάλστενμπεργκ. Συνέχισε ανάλογα στο δεύτερο ημίχρονο και τελείωσε την υπόθεση τριών βαθμών με τον Σάμπιστερ (63’). Ποτέ ξανά δεν έχει προκριθεί στη φάση των «16». Το πράττει αν δεν ηττηθεί από την Μπενφίκα (ή αν η Ζενίτ δεν κερδίσει τη Λυών). Κατακτά την πρωτιά αν νικήσει και δεν κάνει το ίδιο η Λυών με τη Ζενίτ. Στην Bundesliga «πετάει» και μείωσε τη διαφορά της από την 1η θέση στον έναν βαθμό. Νίκησε με 4-1 την Κολωνία. Σούπερ Φόρσμπεργκ, με δύο γκολ, ενώ βρήκαν δίχτυα και οι Βέρνερ, Λάιμερ. Νίκη 2-1 στο πρώτο ματς μέσα στη Λισσαβώνα. Ρολάρει η ομάδα του Νάγκελσμαν, αναγεννημένος στο κέντρο ο Ντέμε.
Αγωνιστικά Νέα:Αποκόμισε τραύμα στο παιχνίδι με την Κολωνία ο στόπερ Ουπαμεκανό (3/0, 8/0) και είναι αμφίβολος μέχρι την τελευταία στιγμή, για την αποψινή αναμέτρηση. Αν τυχόν λείψει, ο Νάγκελσμαν ενδέχεται να αλλάξει την άμυνα σε τριάδα. Θα πάρει χρόνο συμμετοχής ο Αμπαντού. Μένουν εκτός πλάνων οι βασικοί Κονατέ (Α, 2/0, 5/0), Όρμπαν (Α, 3/0, 9/1), Μουκιέλε (Α, 4/0, 8/1), Καμπλ (Μ, 2/0, 4/1).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Γκουλάτσι – Κλόστερμαν, Αμπαντού, Ουπαμεκανό, Χάλστενμπεργκ – Λάιμερ, Ντέμε, Σάμπιτσερ, Φόρσμπεργκ – Πούλσεν, Βέρνερ
Απέδειξε για ακόμη μία φορά πως «ζορίζεται» εκτός έδρας στην Ευρώπη, με την ήττα 3-1 στην έδρα της Λυών να είναι απόλυτα δίκαιη. Πολλά προβλήματα στην άμυνα, από τη στιγμή που τραυματίστηκε και ο βασικός κεντρικός αμυντικός Φρανσίσκο Φέρο, τα πράγματα έγιναν πολύ πιο δύσκολα με τον «βαρύ» Ζαρντέλ στα μετόπισθεν. Στο 33′ έχανε ήδη 2-0, μείωσε με τον Σεφέροβιτς στο 76′, αλλά στο φινάλε δέχθηκε ακόμη ένα «χτύπημα». Με τρεις βαθμούς σε τέσσερις αγωνιστικές, είναι εμφανές πως χρειάζεται μόνο νίκη επί γερμανικού εδάφους, προκειμένου να παραμείνει στο κόλπο για την πρόκριση (στη… χειρότερη να τερματίσει στην 3η θέση, ώστε να μεταπηδήσει στο Γιουρόπα Λιγκ). Τα… χρειάστηκε το περασμένο Σάββατο στο ματς Κυπέλλου με τη Βιζέλα, το εις βάρος της 1-0 από το 6ο λεπτό, μετατράπηκε σε 2-1 στο φινάλε (87′ με τον Κάρλος Βινίσιους). Ο τεχνικός Μπρούνο Λάζε προέβη σε πέντε αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Βασικός έπαιξε ο Σάμαρης.
Αγωνιστικά Νέα:Επιστροφή στις δυνατές αναμετρήσεις για τους «Αετούς» και ο Μπρούνο Λάζε θα επαναφέρει στην ενδεκάδα, όλους τους βασικούς του. Σίγουρα εκτός ο Ράφα Σίλβα (Μ, 3/1, 7/2), ο οποίος αναρρώνει από τραυματισμό, ενώ χτύπησε με την εθνική Ελβετίας ο Σεφέροβιτς (Ε, 4/2, 11/2) και θα απέχει για τις επόμενες δύο εβδομάδες. Δεν ταξίδεψαν επίσης οι Σβίλαρ (2ος κίπερ), Νταβίντ Ταβάρες (Μ.), Σάμαρης (Μ, 4/0), Ζίφκοβιτς (Μ.), Κόντι (Α.).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Βλαχοδήμος – Αντρέ Αλμέιδα, Ρούμπεν Ντίας, Φρανσίσκο Φέρο, Άλεξ Γκριμάλδο – Φλορεντίνο Λουίς, Γκάμπριελ – Σέρβι (Πίτσι), Τσικίνιο, Ζέντσον Φερνάντες – Κάρλος Βινίσιους.
Εκτίμηση
Η Λειψία είναι στα καλύτερά της. Ρολάρει και πετυχαίνει γκολ κατά βούληση. Έχει μερικά θεματάκια εντός έδρας στην Ευρώπη, εντούτοις το δέλεαρ της πρόκρισης είναι μπροστά της. Ξέρει και πως να αντιμετωπίσει τους Πορτογάλους στο… σπίτι της. Ο άσος είναι χαμηλός. Το ίδιο και οι συνδυαστικές επιλογές. Προτιμότερο το χάντικαπ υπέρ των «ταύρων».

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!