Romania Divizia A

18:00 Astra Giurgiu – Politehnica Iasi
Δεν τα κατάφερε στο Κύπελλο η Άστρα. Η φιναλίστ του περσινού θεσμού ηττήθηκε εκτός έδρας με 4-2 από τη Σέπσι και κούνησε… μαντίλι στη διοργάνωση. Βρέθηκε να χάνει στο 2′, ισοφάρισε στο 16′ με τον Μπιτσεάνου, ωστόσο εν συνεχεία πλήρωσε τα αμυντικά της κενά. Βρέθηκε να χάνει με 4-1 στο 57′ και απλά μείωσε στο 63′ με τον Μπεγκέ. Στο πρωτάθλημα, αντίθετα, μετρά «2 στα 2» με τον Αντόνε στον πάγκο. Και, μάλιστα, με δύο «διπλά». Επικράτησε εκτός με 3-2 της Σέπσι ακολούθως με 2-1 της Μποτοσάνι. Η Άστρα είδε την αντίπαλο της να έχει σωρεία χαμένων ευκαιριών και δύο δοκάρια (12′, 30′). Προηγήθηκε στο 51′ με τον Μπουντέσκου για να έρθει ο Αλιμπέκ να κάνει το 2-0 με τον Ασκόβσκι, απλά, να μειώνει στο 83′. Επί των αγωνιστικών, δεν φαίνεται να προκύπτουν ιδιαίτερα προβλήματα στους οικοδεσπότες.
Σε πολύ καλό φεγγάρι βρίσκεται η Πόλι Ιάσι. Την Πέμπτη, παίζοντας με εναλλακτική ενδεκάδα, επικράτησε εκτός έδρας της Μεταλούλ Μπουζάου με 3-0 και συνεχίζει στο Κύπελλο. Στο 20′ ο Ποπάντιουκ έκανε το 1-0 για να έρθουν οι Χόρσια (49′) και Χετσιεγκάν (81′) να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα στην αναμέτρηση. Όσο για το πρωτάθλημα, πέτυχε σπουδαία νίκη επί της πρωταθλήτριας Κλουζ εκμεταλλευόμενη την κόπωση της από τα σερί ματς εντός και εκτός συνόρων. Βρέθηκε να χάνει στο 10′, γλίτωσε μέχρι το 42′ τρεις φορές το 2-0 και στο 45′ έφθασε στην ισοφάριση με τον Πασάλια, για να έρθει στο 76′ ο Γκαγέγο να κάνει το 2-1. Επί των αγωνιστικών, έχει αρκετά και σημαντικά θέματα. Εκτός ο βασικός Λοσάι (Μ, 13/3) λόγω τιμωρίας. Προβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι βασικοί Φρασινέσκου (Α, 12/2) και Ράντου (Α, 10/0), αλλά και οι αναπληρωματικοί Κελάρου (Μ, 3/0) και Ονέα (Α, 2/0), ενώ αμφίβολος δίνεται ο σημαντικός, Πλατίνι (Μ, 12/0).
Εκτίμηση
Η Άστρα παρουσιάζεται σοβαρή υπό τις οδηγίες του Μπόγκνταν Αντόνε στο πρωτάθλημα και αντιμετωπίζει μία Πόλι Ιάσι με αρκετές απουσίες που, βέβαια, μπορεί να κάνει… “κηδεία” αν της δοθεί η ευκαιρία. Έτσι λέμε να πάμε σε combo bet “1Χ & over 1,5”.

20:30 Universitatea Craiova – Dinamo Bucuresti
Πέρασε σαν σίφουνας από την έδρα της Βολουντάρι με 4-1 και συνεχίζει στο Κύπελλο, με τη χαρά της να μετριάζεται από τον τραυματισμό του περσινού αρχισκόρερ της και μεγάλου άτυχου στο ξεκίνημα της σεζόν, Έλβιρ Κόλγιτς. Προηγήθηκε στο 20′ με 2-0 με τέρματα του Μιχάιλα (12′, 20′). Η αντίπαλος της μείωσε στο 31′ με αυτογκόλ του Μάρτιτς, ωστόσο δεν μούδιασε και σκόραρε άλλες δύο φορές στο β’ μέρος με πέναλτι του Κικαλντάου (53′) και Ιονίτσα (75′). Όσο για το πρωτάθλημα, η ομάδα του Βίκτορ Πιτούρτσα μετρά σερί τριών αγώνων χωρίς νίκη με αποτέλεσμα να είναι στο -3 από την κορυφή. Προέρχεται από το 0-0 στο Κλιτσένι κόντρα στην τοπική Ακαντέμικα σε ένα ματς, όπου ήταν καλύτερη, είχε δοκάρι στο 9′ με τον Μπάλασα, ενώ φωνάζει για τρεις περιπτώσεις πέναλτι. Επί των αγωνιστικών, ο κόουτς, Πιτούρτσα δεν μπορεί να υπολογίζει στους λογιζόμενους βασικούς Κονσταντίν (Μ, 4/2) και Κόλγιτς (Ε, 2/1), ενώ τιμωρημένος είναι βασικός, Μπάλασα (Μ, 8/1).
Βρίσκεται σε πολύ καλή κατάσταση. Μετρά αήττητο σερί έξι αγώνων σε πρωτάθλημα και Κύπελλο με αποτέλεσμα να βρίσκεται κοντά στην πρώτη εξάδα και να είναι στους “8” του δεύτερου τη τάξει θεσμού. Μέσα στην εβδομάδα παίζοντας με αρκετούς βασικούς επικράτησε εκτός έδρας με 4-0 της Φορέστα Σουτσεάβα και προκρίθηκε στα προημιτελικά. Στο 9′ ο Γκριγκόρε άνοιξε το σκορ για να έρθουν στο β’ οι Πέροβιτς (62′, 87′) και Μολντοβεάνου (70′) να “καθαρίσουν” την μπουγάδα. Όσο πρωτάθλημα, μετρά αήττητο σερί 4 αγώνων. Βρίσκεται μία ανάσα από την εξάδα και προέρχεται από το 3-2 επί της Βιτορούλ, όπου έδειξε, πάντως, τάσεις αυτοχειρίας. Προηγήθηκε με 3-0 με γκολ των Πέροβιτς (29′), Σορέσκου (30′) και Φίλιπ (61′). Χαλάρωσε και δέχθηκε δύο τέρματα (76′, 79′), όμως στο τέλος πανηγύρισε. Στα αγωνιστικά, πρόβλημα της τελευταίας στιγμής προέκυψε με τον βασικότατο Σορέσκου (Μ, 13/3), αμφίβολοι δίνονται οι σημαντικοί Μοντίνι (Ε, 12/3) και Φαμπρίνι (Μ, 4/0), ενώ εκτός έχει τεθεί ο χρήσιμος Νεϊτσουτέσκου (Ε, 6/0).
Εκτίμηση
Περιμένουμε «ανοιχτό» ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που τους αρέσει να παίζουν επιθετικά και ταυτόχρονα παρουσιάζουν κάποια κενά στα μετόπισθεν. Έτσι φαντάζει ως λογική η επιλογή του «Over 2,25» ειδικά στις αποδόσεις που υπάρχουν.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!