Spain Primera Division

CELTA v REAL MADRID

Χρονιά θρίλερ. Η νίκη επί της Μπαρτσελόνα (είχε πάει με τα δεύτερα) 3 αγωνιστικές πριν το τέλος, ταυτόχρονα με την κατάρρευση της Τζιρόνα, την κράτησαν στη κατηγορία, τερματίζοντας οριακά στην 17η θέση. Σαφώς την βοήθησε η κάβα πόντων που κατέκτησε στο πρώτο γύρο καθώς ο δεύτερος ήταν για πέταμα. Στις 3 Μαρτίου, φώναξαν τον Φραν Εσκριμπά και του έδωσαν μία ομάδα με το σκοινί στο λαιμό έτοιμη για «φουντάρισμα». Αυτός κατάφερε να βγάλει το σκοινί και να τη σώσει, οπότε προφανώς συνεχίζει. Πούλησε το ακριβότερο «ασημικό» της, τον επιθ. Μάξι Γκόμεθ (35/13) με 15 εκ. στη Βαλένθια, μπορώντας έτσι να πάρει μερικούς παίκτες. Ήρθε μεταξύ άλλων ο Γκανέζος Αΐντο από την Γκενκ, ο φορ Μίνα και ο αμυν. Χόρχε Σάενθ από τη Βαλένθια. Αγορές 20.9 εκ., πωλήσεις 19.6 εκ.
Λίγα τα φιλικά ματς των Γαλιθιάνων αλλά με χρώμα γαλλικό (νίκη 1-0 τη Λιλ), γερμανικό (νίκη 3-0 την Ουνιόν), ιταλικό (ήττα με 2-1 από Λάτσιο) και βέβαια ισπανικό (νίκη 3-0 τη Λούγο και ήττα 1-0 από Τενερίφε). Δεν θα βρεθεί απέναντι στην πρώην ομάδα του λόγω τραυματισμού ο φορ Σάντι Μίνα. Πρόβλημα και στο αριστερό άκρο της άμυνας καθώς τραυματίας είναι ο Νταβίδ Χουνκά, εκτός επίσης οι Μάγιο (αρχηγός, αμυν., 35/1), Οκάι Γιοκουσλού (μέσος, 30/2) και Σ. Άλβαρεθ (τερ., 13/0).
(4-4-2): Ρουμπέν – Κέβιν, Αϊντοο, Αραούχο, Ολάθα – Μπράις, Σάενθ, Λομπότκα, Ντένις – Ιάγκο Άσπας, Γκάμπριελ
Ο κορυφαίος ποδοσφαιρικός σύλλογος σε αξία (4.2 δις.) στο πλανήτη, σύμφωνα με το Forbes, ρίχνοντας από τη πρώτη θέση τη Μπαρτσελόνα, προέρχεται από μία καταστροφική χρονιά. Το μόνο που κατάφερε ήταν να βγει σε θέση Τσάμπιονς Λιγκ. Ουσιαστικά είχε αναλογικά ρόλο κομπάρσου στο πρωτάθλημα, ενώ η αποτυχία στο κύπελλο και φυσικά στο Τσάμπιονς Λιγκ, ήταν παταγώδης. Οι πάντες έχουν κρεμαστεί πάνω στο Ζιντάν, δίνοντας του «γη και ύδωρ» για να χτίσει ομάδα. Το χέρι φυσικά μπήκε βαθιά στην τσέπη (305 εκ.), καθώς ήρθαν Αζάρ, Γιόβιτς, Ροντρίγκο, Μεντί, Μιλιτάο, ενώ από πωλήσεις πήρε 190 εκ. Στα φιλικά προετοιμασίας έδειξε πάρα πολλά προβλήματα. Βασικότερο η έλλειψη ρυθμού, ενώ αυτό το 7-3 από την Ατλέτικο έκατσε άσχημα στο στομάχι όλων.
Η χρονιά πάντως δε δείχνει να μπήκε με το δεξί στους Μαδριλένους που έχασαν ήδη τον Μάρκο Ασένσιο με ρήξη χιαστού, οπότε η σεζόν για αυτόν τέλειωσε πριν καν αρχίσει. Τραυματίες επίσης είναι ο Μεντί (αμυν., νέο απόκτημα από Λυών, 30/2), ο Μπραχίμ Ντίαθ (μέσος, 9/1), ο Αζάρ (37/16 με Τσέλσι), που θα μείνει εκτός σχεδόν για έναν μήνα και ο 18χρονος Ροντρίγκο (φορ). Τελικά ο Καρβαχάλ (αμυν., 24/1) δεν είναι δθαέσιμος καθώς η τιμωρία του αργά το βράδυ δεν αναιρέθηκε.
(4-3-3): Κουρτουά – Οντριοθόλα, Βαράνε, Ράμος, Μαρσέλο – Μόντριτς,  Κασεμίρο, Κρός – Ίσκο, Μπενζεμά, Βινίσιους
Εκτίμηση
Πολύ θολή η εικόνα της Ρεάλ στα φιλικά. Ωστόσο πάει σε μία έδρα, στην οποία συνήθως βάζει μπόλικα. Λίγα τα φιλικά της Θέλτα που σήμερα έχει αμυντικά θέματα. Παράδοση έχει δημιουργήσει ο Μπενζεμά που από το 2017 και μετά σκοράρει ανελλιπώς στο «Μπαλαΐδος». Γιατί όχι και φέτος;

VALENCIA v SOCIEDAD

Παρά το παντελώς αλλοπρόσαλλο ξεκίνημα της περασμένης χρονιάς, κατάφερε τελικά να τερματίσει στη 4η θέση. Απανωτές ισοπαλίες με πρωτοφανή ανικανότητα να πάρει τρίποντα, στο πρώτο μισό της σεζόν. Στο υπόλοιπο μισό όμως του πρωταθλήματος, πήρε μπροστά φτάνοντας στην κατάκτηση του κυπέλλου αλλά και στα ημιτελικά του Γιουρόπα. Στο πάγκο της ομάδας παρέμεινε ο  Μαρθελίνο Γκαρθία Τοράλ. Θαύμα το ότι έμεινε στο πάγκο μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου, αλλά με τη πορεία της ομάδος στο υπόλοιπο μισό, κέρδισε άξια τη θέση του. Οι κινήσεις της στις μεταγραφές κατέγραψαν μεταξύ άλλων,  την έλευση από τη Θέλτα του επιθ. Μάξι Γκόμες, του μέσου Τσερίσεφ από την Βιγιαρεάλ αλλά και του τερματοφύλακα Σίλεσεν αντι 35 εκ. ευρώ. Συνολικό κόστος αγορών 63 εκ. και πωλήσεων 48 εκ..
Στα φιλικά της είχαμε ήττες από Μονακό (1-0) και Μπράιτον (2-1) νίκες με Σιόν (3-0), Σπόρτινγκ Λις. (2-1), Λεβερκούζεν (2-1) και ισοπαλία με Ίντερ (1-1, έχασε στα πέναλτι). Σιγοκαίει το πρόβλημα που ξέσπασε τον Ιούλιο, με τον κόουτς Μαρσελίνο που παραλίγο να φύγει. Χάνουν την πρεμιέρα οι Χοσέ Λουίς Γκαγιά (αμυν., 35/1) και Ντάνι Παρέχο (μέσος, 36/9) των οποίων η τιμωρία τελικά δεν ακυρώθηκε. Αμφίβολος είναι ο Ροντρίγο (επιθ., 33/8) τη θέση του οποίου αν χρειαστεί θα πάρει ο Μάξι Γκόμεθ (35/13).
(4-4-2): Κίλεσεν – Ουάς, Παουλίστα, Γκαράι, Πιτσίνι – Σολέρ, Κοκελίν, Κοντόγκμπια, Γουέδες – Γκαμέιρο, Ροντρίγο ή Μάξι Γκόμεθ
Καλύτερη από πέρυσι (12η) αλλά χειρότερα από πρόπερσι (6η), επανέλαβε ουσιαστικά τη χρονιά 2015-16 τερματίζοντας 7η. Σταθερή σχεδόν όλη τη χρονιά εκτός ένα μεσοδιάστημα μεταξύ 10η και 16η αγωνιστικής. Δεκέμβριος του 2018 έγινε η προώθηση του κόουτς Ιμανόλ Αλγουαθίλ από τις υποδομές στη πρώτη ομάδα. Στους «περικίτος» εκτίμησαν ότι πέτυχε, συνεπώς θα συνεχίσει. Ξόδεψε 21.9 εκ. και εισέπραξε 9.5 εκ.. Ήρθε μεταξύ άλλων, ο επιθ. μέσος Πόρτου αντί 10 εκ. από την Τζιρόνα, ο μέσος Όντεγκραντ (δανεικός από Ρ.Μαδρίτης είχε καλή χρονιά στην Φιτέσε (12 γκολ, 14 ασίστς) και ο επιθ. Σουηδός Ισάκ (Ντόρτμουντ) αντί 6 εκ.. Αποχαιρέτησε ο βασικός φορ Χουάνμι (8 εκ. για Μπέτις), έληξε ο δανεισμός και έφυγαν οι Ερνάντεθ (αμυν., 24/1), Μπαουτίστα (επιθ., 18/1) και Σάντρο (φορ, 24/0). Στα πιο σπουδαία φιλικά της έκανε 2-2 με τη Νόττινχαμ, 3-3 με την Μίλγουολ, έχασε 2-1 από την Ουότφορντ, νίκησε  2-0 Οσασούνα, με 1-0 την Αλαβές και έχασε 2-1 από την Εϊμπάρ.
Η πρεμιέρα στο πρωτάθλημα γίνεται με αμυντικά προβλήματα για τη Ρεάλ. Αιτία το γεγονός πως με μυϊκό πρόβλημα από το φιλικό με την Οσασούνα είναι ο Γάλλος κεντρικός αμυντικός Μοντίπο Σαγνάν (νέο απόκτημα από τη Λανς, 46/0), τραυματίας και ο Άριτθ Ελουστόνδο (αμυν., 27/1) όπως και το νέο απόκτημα ο Πορτού (επιθ., 34/9 στη Τζιρόνα). Μη διαθέσιμος ο Ντιέγο Γιορέντε (αμυν., 21/0) και ο Ελουστόνδο (αμυν., 27/1) που δεν σβήστηκαν οι ποινές τους. Κόπηκαν οι εναλλακτικοί Σανγκαλί, Πάρδο, Γκοροσάμπελ.
(4-3-3): Ρεμίρο – Θαλδούα, Θουμπελδία, Λε Νορμάντ, Μουνίοθ – Μερίνο, Ιγιαραμέντι, Όντεγκααρτν,– Τζανουθάι, Ίσακ, Ογιαρθάμπαλ
Εκτίμηση
Δεν νομίζω να αρχίσει με το ξεκίνημα τα περυσινά «παλαβά» η Βαλένθια. Στη θεωρία πλεονεκτεί σε πολλά σημεία έναντι της Ρεάλ στο ξεκίνημα και ειδικά σήμερα που οι «τσουρι ουρντίν» έχουν την άμυνα άνω κάτω. Σκαλώνουμε όμως στην απόδοση του άσου διότι είναι πρεμιέρα.

MALLORCA v SD EIBAR

Η αποκάλυψη στις επαγγελματικές κατηγορίες της Ισπανίας. Πέρσι αρχές Μαΐου έπαιζε τα μπαράζ της Σεγούντα Β και μέσα σε ένα χρόνο ανέβηκε δύο κατηγορίες. Έκπληξη πρώτου μεγέθους αυτό που έκανε πέρυσι και στη Σεγούντα, ούσα 9ης και 5η θέσης όλη σχεδόν τη χρονιά. Έφτασε στα μπαράζ και αφού πρώτα «κήδεψε» την Αλμπαθέτε, μετά «ξέρανε» και την Λα Κορούνια. Έτσι επέστρεψε στη κατηγορία μετά από την περίοδο 2012-13. Ο Βιθέντε Μορένο ανέλαβε τη Μαγιόρκα στις 17 Ιουνίου το 2017. Έκτοτε σε δύο χρονιές οδήγησε τους «μπερμεγιόνες» σε δύο απανωτές ανόδους. Ούτε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ μπορούσε να τον κουνήσει από το πάγκο του. Έχουν έρθει οι επιθετικοί Μπουντιμίρ (2.2 εκ. από Κροτόνε), Ζλατάνοβιτς (1.3 εκ. από Ράντνικ), Άλεξ Αλεγρία και Πάμπλο Τσαβαρία, οι μέσοι Τζισέπ Σενιέ, Τραζκόφσκι και Αλέιχ Φέμπας και οι αμυντικοί Βαλζέντ (1.5 εκ. από Κίεβο) Αλεξάντσερ Σέντλαρ. Όλοι θέλουν χρόνο να ενταχθούν στην ομάδα.
Ξεκίνησε τα φιλικά με τις άσημες Φελαντίξ (4-0), Καλβιά (3-0) και Πομπλένσε (1-1), ο πήχης ανέβηκε στη συνέχεια με Μάλαγα (2-0), Βαγιαδολίδ (2-2), Χετάφε (0-0) κλείνοντας με ήττα 2-1 από τη Λεβάντε. Χάνει την πρεμιέρα λόγω τιμωρίας ο Μαρκ Πεντράθα (μέσος, 34/0), o Αριδάι Καμπρέρα (επιθ., 39/7), o Αμπδόν Πρατς (επιθ., 35/6) και o Ζόσεπ Σενιέ (μέσος, 25/2 με Λεονέσα).
(4-4-2): Ρέινα – Σάστρε, Βαλζέντ, Ραίγιο, Λούμορ –  Μπάμπα, Σάλβα Σεβίγια, Ντάνι Ροντρίγκεθ, Φέμπας – Μπουντιμίρ, Λάγο Τζούνιορ
Έμεινε άξια στην κατηγορία. Έδειξε σταθερότητα όλη τη χρονιά, η οποία κυμάνθηκε μεταξύ 15η και 10ης θέση, καταλαμβάνοντας τελικά την 11η. Στο κύπελλο έδειξε παντελή αδιαφορία, μένοντας έξω στους 32 του θεσμού. Η ομάδα σώθηκε χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες και αγωνίες. Ήταν λοιπόν προφανές ότι κάθε λογική διοίκηση να θέλει να κρατήσει τον προπονητή που το κατάφερε. Αυτό σημαίνει ότι στους «αθουλγκράνας» συνεχίζει ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ.  Εκτός της επιστροφής μετά από δύο χρόνια του Ινούι (με 2 εκ., από Μπέτις), του φορ Μπεντίτο από την Αθλέτικ και του Κουκουρέγια (αρ.μπακ , Μπάρτσα), οι «αθουλγκράνας» επένδυσαν ως επί το πλείστον σε ποιοτικές επιλογές από τη Σεγούντα. Έφυγαν οι Πένια (μέσος, 31/1, Βιγιαρεάλ, 8 εκ.), Γιορτναν (μέσος, 36/4, Σεβίλλη, 14 εκ.), Καρντονά (επιθ. 17/3, Οσασούνα). Αγορές 17.1 εκ. και πωλήσεις 27 εκ..
Έδωσε αρκετά ματς (10) σημειώνοντας επίδοση 6-2-2. Με τις Γερμανικές έφερε νίκη (2-1) και ήττα (3-2) με Φορτούνα Ντίσ., ήττα 4-0 από Βέρντερ και 2-2 με Λεβερκούζεν. Νίκησε τις Τούρκικες Καϊσερί (5-2) και Μπεσίκτας (2-0) και με τις Ισπανικές έφερε 3-1 με Αμορεμπιέτα, 2-0 με Λεϊόα, 2-1, με Σοσιεδάδ και 0-0 με Οσασούνα. Εκτός πρεμιέρας ο τραυματίας Σενεγαλέζος Πάπε Ντιόπ (μέσος, 28/1) και για τον ίδιο λόγο οι Χοσέ Άνχελ Κοτέ (αμυν.,35/1), Εστέμπαν Μπούργος (αμυν., 32/6).
(4-4-2): Ντμίτροβιτς – Τεχέρο, Αρμπίλα, Ολιβέιρα, Αρμπίγια – Εσκαλάντε, Έδου Εσπόσιτο, Ορεγιάνα, Πέδρο Λεόν – Σέρτζι Ένριχ, Κίκε Γκαρθία
Εκτίμηση
Η από το πουθενά Μαγιόρκα υποδέχεται την αναλογικά μπαρουτοκαπνισμένη στη Κατηγορία Εϊμπάρ. Πέρυσι η γηπεδούχος στήριξε πολλά στο «Σον Μόις», το πράμα όμως αλλάζει. Σωστά πάντως δίνεται ελαφρό έστω φαβορί η Εϊμπάρ. Στάση αναμονής μέχρι να τις δούμε

LEGANES v CA OSASUNA

Οι «πεπινέρος» όχι μόνο κατάφεραν να μείνουν στη κατηγορία αλλά παρουσίασαν και πρόοδο. Όχι μόνο έμειναν στη μεγάλη κατηγορία για 4η χρονιά, αλλά τερμάτισαν στην 13η θέση που είναι η καλύτερη σε σχέση με τις δύο προηγούμενες που κατέλαβαν την 17η. Επί των ημερών του κόουτς Μουρίσιο Πελεγκρίνο, η Λεγανές πέτυχε ρεκόρ πόντων στη πρώτη κατηγορία και παράλληλα σώθηκε αρκετές βδομάδες πριν το φινάλε της σεζόν. Αυτό σημαίνει ότι θέλουμε ο κόουτς να παραμείνει. «Ναι», απάντησε ο κόουτς αλλά υπό μία προϋπόθεση. Η ομάδα να μην ψάχνει πλέον απλά την παραμονή αλλά το παραπάνω. Πάνω από μία ντουζίνα παικτών έφυγε (π.χ. Χουανφράν, Καρίγιο, Ελ Ζχαρ, Ομερούο, Σίλβα) και άλλη μία ήρθε (π.χ. Ρουϊμπάλ από Μπέτις, Μπρεθουείτ από Μιλντεσμπρο, Σίλβα από Σπόρτινγκ Λις, Ναβάρο από Ουότφορντ, Ροσάλες από Μάλαγα, Χ.Μουνιόθ από Αλκορκόν). Κόστος μεταγραφών 10,7 εκ., εισπράξεων 1.2 εκ.. Έγινε πάντως προσπάθεια να παραμείνουν παίκτες του περυσινού κορμού.
Άρχισε τη νέα χρονιά στις 4 Ιουλίου με προετοιμασία σε Ισπανία και Μαρόκο. Η εικόνα της σχεδόν άριστη στα φιλικά με απολογισμό 5-2-0. Νίκες με Αλκορκόν, Ταγκέρη, Φουενλαμπράδα, Αμιάν, Αλμπαθέτε και ισοπαλίες με Ράγιο Βααγιεκάνο και Ράτζα Καζαμπλάνκα. Γενικά άφησε καλές εντυπώσεις. Απών από την πρεμιέρα ο νεοφερμένος Φέδε Βαρέλα (μέσος, 37/2 στη Μαχαδαόντα) αλλά και ο Σιμανόφσκι (μέσος, 9/1 πέρυσι). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις ο Μεντιλίμπαρ θα κατεβάσει 5 αμυντικούς.
(5-3-2): Κουέγιαρ – Σίλβα, Μπουστίνθα, Ταρίν, Σιόβας, Ροσάλες, Ναβάρο – Ρουμπέν Πέρεθ, Ρέθιο, Όσκαρ Ροντρίγκεθ – Μπρέθουειτ, Νεσιρί
Από τις εκπλήξεις της περυσινής χρονιάς στη Σεγούντα. Μέχρι την 17η αγωνιστική ήταν εξαιρετικά μέτρια αλλά από κει και μετά θύμισε το ξύπνημα του γίγαντα. Αποτέλεσμα την 21η αγωνιστική να βρεθεί στη 1η θέση, στην οποία παρέμεινε άξια ως το φινάλε. Οπότε μετά από δύο χρόνια απουσία, επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία. Μεγάλος πρωταγωνιστής της ανόδου των «ροχίγιος» ήταν αναμφίβολα ο Χαγόμπα Αρράσατε. Εκ των ουκ άνευ ότι θα συνέχιζε. Όπως ήταν λογικό είναι πολλές οι ανακατατάξεις στο ρόστερ της. Με 3 εκ. πήρε τον φορ Ρουμπέν Γκαρθία (Λεβάντε), με 2,5 τον φορ Καρντόνα (Μπαρτσελόνα), με 2.5 εκ. τον φορ Τσίμι Άβιλα (Σαν Λορέτζο), με 3 εκ. για το αριστερό άκρο τον Ρουμπέν Γκαρθία (Λεβάντε) και με 2 εκ. τον Μπρανδόν Τομάς που είχε δανεικό πέρυσι αλλά αγόρασε οριστικά από τη Ρεν. Τελευταίο απόκτημα με 2 εκ. από την Χετάφε ο μέσος Ρόμπερτ  Ιμπάνιεθ. Ως τώρα ξόδεψε 13.4 εκ..
Στις 11 Ιουλίου ξεκίνησε την προετοιμασία, σχετικά αργά με άλλες ομάδες. Νίκησε Αμορεμπιέτα (3-0), ΝΕC (1-0), Ντε Γκραφ (2-1), 0-0 με Εϊμπάρ και ήττες με Νουμάνθια (3-1) και Σοσιεδάδ (2-0). Πρόβλημα στη προετοιμασία οι αρκετοί τραυματισμοί. Εκτός πρεμιέρας οι τραυματίες Ινίγκο Πέρεθ (μέσος, 21/1), Ουνάι Γκαρθία (αμυν., 36/3), Ρουμπέν Γκαρθία (μέσος, 37/7), και Κίκε Μπαρχά (επιθ., 34/3) έξω για 6-8 μήνες. Έξω και οι Ρ.Νάβας (αμυν.), Ρονκάγκλια (αμυν., 7/0 στη Βαλένθια), Αντριάν Λόπεθ (επιθ.).
(4-3-2-1): Ρουμπέν Μαρτίνεθ – Νάτσο Βιδάλ, Νταβίδ Γκαρθία, Αριδάνε, Εστουπινιάν – Μέριδα, Όιερ, Νταρκό – Ρομπέρτο Τόρες, Άβιλα – Καρντονά
Εκτίμηση
Πιο έμπειρη η Λεγανές με την κατηγορία απέναντι στη νεοφερμένη Οσασούνα. Και οι δυο ομάδες έχουν κριθεί από τους Ισπανούς αναλυτές ανέτοιμες. Είναι λογικό λοιπόν πρώτα να τις δούμε και μετά από μερικά ματς να κρίνουμε.

VILLARREAL v GRANADA

Παντελώς αποτυχημένη χρονιά η προηγούμενη. Μετά την περίοδο 2012-13 που υποβιβάστηκε, κατέγραψε την χειρότερη χρονιά της, τερματίζοντας 14η. Επί δίμηνο μετά τα μέσα της σεζόν ήταν κάτω από τη γραμμή του υποβιβασμού, αλλά έσωσε τη παρτίδα μετά την 31η αγωνιστική με 3 σερί νίκες. Ίδια χάλια και στο κύπελλο, έφτασε στους 16 και «αποχαιρέτησε». Το γέννημα θρέμμα της ομάδας Χάβι Καγιέχα που ήρθε τη περασμένη χρονιά να σώσει το «υποβρύχιο» από τη «βύθιση», τα κατάφερε και συνεχίσει. Έχουν ήδη αποχωρήσει 15 παίκτες (με προοπτική να γίνουν 18), εκ των οποίων οι βασικοί (Φορνάλς αντί 27 εκ. σε Ουέστ Χαμ, Άλβαρο Γκονθάλεθ για Μαρσέιγ, Πεντράθα για Μπέτις, Τσερίσεφ για Βαλένθια με 6 εκ.) και έχουν έρθει μεταξύ άλλων οι Ρουμπέν Πένια (Εϊμπάρ), Ραούλ Αλμπιόλ (Νάπολι), Αλμπέρτο Μορένο (Λίβερπουλ), Μόι Γκόμεθ (Χιχόν). Ξόδεψε στο παζάρι 14.3 εκ και εισέπραξε 56 εκ..
Ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου, με την προετοιμασία της να περιλαμβάνει και μερικές μέρες στην Αυστρία. Χαρακτηριστικό των αγώνων της τα πολλά γκολ που έβαλε αλλά και δέχτηκε. 3-0 τη Μπρόμιτς, 2-1 τη Λεβάντε, 6-2 την Άουσμπουργκ, 3-1 τη Κολωνία, 4-0 τη Νούσια, 4-3 τη Μπολόνια και στη μόνη της ήττα έχασε με 3-1 από τη Σάλκε. Δεν προλαβαίνει την πρεμιέρα ο από πολύ καιρό τραυματίας μέσος Μπρούνο Σοριάνο, έξω και ο αμυντικός Αλμπέρτο Μορένο τη θέση του οποίου θα καλύψει ο Κιντανίγια.
(4-2-3-1): Ασένχο – Πένια, Αλμπιόλ, Πο Τόρες, Κιντανίγια – Τριγκέρος, Καθόρλα – Εκαμπί, Ιμπόρα, Μόι Γκόμεθ – Τζεράρντ
Από τις ομάδες πέρυσι στη Σεγούντα που άξιζε απόλυτα να ανέβει κατηγορία. Σταθερή, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων, βρισκόταν μονίμως μεταξύ 1ης και 2η θέσης. Λίγο την ένοιαξε ότι τελικά τερμάτισε στη 2η , οπότε μετά από απουσία δύο ετών, επέτρεψε στη  Πριμέρα. Στις 14 Ιουνίου το 2018, ο Ντιέγο Μαρτίνεθ Πένας ανέλαβε τους «Ναθαρίες» και μετά από μία εξαιρετική χρονιά τους οδήγησε στη Πριμέρα. Δεν υπήρχε λόγος να φύγει. Της επιβλήθηκε ποινή από τη Λίγκα και της μείωσαν το salary limit, ωστόσο όλες οι μεταγραφές που πραγματοποίησε επιβεβαιώθηκαν, με κόστος 10 εκ. Η ποιότητα των μεταγραφών της ήταν ανάλογη των οικονομικών της (9 εκ.). Είχε και κράτησε τον Φέδε Βίκο, πήρε τσάμπα τον Λοθάνο (Έλτσε), τον Ντουάρτε που έπαιζε στη Ντέπορ (δανεικός από Σπόρτινγκ Λις.), τον μέσο Ετέκι (Αλμερία), τον εξτρέμ Έτσου (Ρ.Μαδρίτης Β), δανεικό από τη Μ.Σίτυ τον αμυν.  Γιάνχελ Ερέρα, τον Ρομπέρτο Σολδάνο (ελεύθερο από Φενέρ), ενώ ξαναγύρισε στην ομάδα ο εξτρέμ Νταργουίν Ματσίς (τον ήθελε η ΑΕΚ).
Στα φιλικά τα πήγε εξαιρετικά σημειώνοντας μόνο νίκες στα 7 φιλικά (η μόνη ομάδα από όλες της Πριμέρα που έκανε μόνο νίκες σε όλα τα φιλικά) που έδωσε απέναντι σε Ρέντινγκ (1-0), Αλκορκόν (1-0), Αλμερία (1-0), Βαγιαδολίδ (2-1), Λας Πάλμας (2-0) και Σεβίλλη (2-1). Έδειξε να υστερεί μόνο στους αυτοματισμούς επιθετικά. Εκτός πρεμιέρας λόγω τραυματισμού είναι ο κεντρικός Κολομβιανός αμυντικός Νέιδερ Λοθάνο (23/1), ο αμυντικός Άλεξ Μαρτίνεθ (17/0) και ο επίσης αμυντικός Μπερνάντο Κρουθ (4/0).
(4-3-2-1): Ρουί Σίλβα – Βίκτρο Ντίαθ, Ντουάρτε, Ζερμάν, Κίνι – Ετέκι, Μοντόρο, Αζιζ – Βαντίγιο, Μαχίς – Σολδάνο
Εκτίμηση
Τη χρονιά που η Γρανάδα ανεβαίνει κατηγορία, κατά ένα περίεργο τρόπο πάντα χάνει μέσα στη Βιγιαρεάλ, γεγονός που έχει συμβεί 5 φορές. Θα γίνει και 6η; Λογικό να συμβεί αλλά αυτά τα 1,50 και 1,60 σε πρεμιέρες δε λένε.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!