Spain Segunda Division

LA CORUNA v REAL OVIEDO

Από τη στιγμή που τέθηκε ως μοναδικός στόχος η άνοδος στη Πριμέρα αλλά απέτυχε, τότε προφανώς η περασμένη χρονιά ήταν αποτυχημένη. Παρα τον εξαιρετικό πρώτο γύρο, στο δεύτερο κατέρρευσε, ασθμαίνοντας μπήκε οριακά ως 6η στα μπαράζ, όπου αφού πρώτα απέκλεισε με μπόλικη τύχη τη Μάλαγα, «τράκαρε» στον τοίχο της Μαγιόρκα και δεν ξέφυγε από την κατηγορία. Είχαμε αλλαγή προπονητή, καθώς στη θέση του Μαρτί προσελήφθη ο «μπαρουτοκαπνισμένος» Ανκέλα, με μεγάλη εμπειρία στη κατηγορία (πάνω από 500 αγώνες). Στόχος, σύμφωνα με τις δηλώσεις του κόουτς, να φτιαχτεί μία ομάδα που να παλεύει σε κάθε αγώνα, έχοντας απόλυτη ισορροπία σε όλες τις γραμμές. Πολλές οι αλλαγές, από την άποψη ότι αποχώρησαν πολλά από τα «δυνατά» ονόματα (Κίκε, Εσπόσιτο, Κ. Φερνάντεθ, Ντουάρτε, Πάμπλο Μάρι, Σαούλ, Ντελχί).
Στη θέση τους ήρθαν ποδοσφαιριστές που υπολείπονται σε αίγλη σε σχέση με τους αποχωρήσαντες (Ακέτσε,  Μπόρχα Γκαλάν, Λαμπρόπουλος, Κονέ). Απέφυγε δυνατά φιλικά, προτιμώντας ομάδες της κατηγορίας της αλλά και χαμηλότερης. Νίκησε Φαμπρίλ (2-1), Πονφεραντίνα (1-0), Τενερίφε (2-1) και έφερε ισοπαλία με Φερόλ (1-1) και Ποντεβέδρα (1-1). Στο πιο δυνατό, νίκησε 1-0 την Μπέτις. Τιμωρημένος ο Σάντσεθ (Μ, 25/4 πέρυσι), εκτός και ο έτοιμος για αναχώρηση (Αλ Άχλι) από την ομάδα, Καρτάμπια (Μ, 34/3 πέρυσι).
(4-4-2): Κόκε – Μπόβεδα, Λαμπρόπουλος, Μουχαίντ, Καμπάγιο – Μπεργαντίνιος, Σιβασάκι, Βιθέντε Γκόμεθ, Ακέτσε – Μπόρχα Γκαλάν, Κονέ.
Θέλει να ανέβει, αλλά δε μπορεί. Έδωσε τις μάχες της, την 26η αγωνιστική πάτησε στην 6η θέση, αλλά στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος δεν άντεξε, αρκούμενη στην 8η θέση. Ούτε μία φορά δεν τα κατάφερε στα δύσκολα, συνεπώς πήρε ό,τι της άξιζε. Ο Σέρτζιο Εχέα ανέλαβε τους «Οβιεδίστας» 7 αγωνιστικές πριν από το φινάλε της περασμένης σεζόν και παρά την αποτυχία της εισόδου στα μπαράζ, ήταν καθολική απαίτηση των οπαδών να μείνει. Τόπο στα νιάτα για τη Ρεάλ, που ανέβασε στη πρώτη ομάδα επτά παίκτες από τις υποδομές της. Νέα αποκτήματα για την άμυνα οι Αλεχάντρο Αρίμπας (Τίγρες) και Χάβι Φερνάντεθ (ΟΥΚΑΜ Μούρθια), για το δεξιό άκρο της μεσαίας γραμμής οι Σανγκαλί (Αλκορκόν) και Νιέτο (Έρκουλες) και για την επίθεση ο Ορτούνιο (δανεικός από Άλμπα). Απώλεια ήταν η σημαία της ομάδας, Τοτσέ (Ε) αλλά και οι Φολχ (Μ), Χάβι Ερνάντεθ (Α).
Ξεκίνησε την προετοιμασία της στις 8 Ιουλίου και έδωσε 6 φιλικά στο σύνολο, με απολογισμό 2-1-3. Το σημαντικότερο ήταν και το τελευταίο κόντρα στην Αλαβές, στο οποίο έχασε με 2-1. Η τύχη τα έφερε να βρεθεί την 1η αγωνιστική αντιμέτωπη με τον τέως προπονητή της, Ανκέλα. Προβλήματα με το ανώτατο μισθολογικό όριο άφησαν εκτός τους Τζίμι (Μ, 10/0) και Χάβι Φερνάντεθ (Α, 35/3).
(4-4-2): Σαμπάν – Γιοχάνεσον,  Αρίμπας, Κρίστιαν Φερνάντεθ, Μόσα – Σανγκαλί, Τεχέρα, Λόλο, Σαούλ Μπερχόν – Μπόρχα Σάντσεθ, Ομπένγκ.
Εκτίμηση
Η Ντέπορ ανασυγκροτήθηκε υπό τις οδηγίες ενός εκ των εμπειρότερων προπονητών στην κατηγορία. Η Οβιέδο δύσκολα θα κάνει το μεγάλο βήμα και φέτος. Δίκαια το φαβορί η Κορούνια, για ξεκίνημα πρωταθλήματος, όμως, οι αποδόσεις δεν πείθουν.
NUMANCIA v ALCORCON

Πολύ κακή χρονιά για τη Νουμάνθια που ξέχασε παντελώς όλα όσα έκανε πριν από δύο χρόνια. Η άμυνα της μόνιμα σε τρικυμία, εκτός έδρας παντελώς αγνώριστη, έχασε τη δυναμική της. Κάκιστη σε όλους τους τομείς, κινδύνεψε με υποβιβασμό, ιδίως όταν 5 αγωνιστικές πριν το τέλος βρέθηκε 18η. Τελικά κέρδισε μία θέση και κατέληξε 17η. Οι διοικούντες δεν ανανέωσαν με τον κόουτς Λόπεθ Γκαράι, στη θέση του ο Λουίς Καριόν από τη Μελίγια, με πρότερο βίο δύο χρονιές στη Κόρδοβα. Φιλόδοξος να αναδειχθεί (40 ετών) δεν έβαλε «ούτε ταβάνια, ούτε πατώματα» ως στόχο. Κράτησε σχεδόν ανέπαφη την επίθεσή της, με τις αλλαγές να αφορούν στις υπόλοιπες γραμμές. Οι Ατιένθα και Μεδίνα στην άμυνα και οι Βιγιάλμπα, Ντιαμανκά στο κέντρο είναι οι σημαντικότερες απώλειες. Ως αντικαταστάτες ήρθαν οι Ε. Ερνάντεθ, Α. Καστεγιάνο, Ιβαν Καλέρο, Α. Βιθέντε ενώ ως δημιουργό διάλεξε τον Κούρο Σάντσεθ της Σεβίλλης.
Θετικός ο απολογισμός της, με επίδοση 4-2-1. Σημείωσε τη μόνη ήττα δίνοντας πρώτο φιλικό με την Ατλέτικο Μαδρίτης (0-3). Από και μετά έδωσε άλλους 6 αγώνες με 4 νίκες (Μπαρακάλδο 3-0, Οσασούνα 3-1, Λογρονιές 2-1, Μπούργος 2-0) και δύο ισοπαλίες (Αθλέτικ 1-1, Αθλέτικ Β’ 2-2). Δεν θα πάρουν συμμετοχή οι τραυματίες Νέστορ Άλμπιαχ (Μ, 10/2 στην Μπανταλόνα), Αντόνιο Βιθέντε (Α, 32/1 στην Ουνιονίστας Σαλαμάνκα), ούτε ο τιμωρημένος Ιβάν Καλέρο (Α, 34/7 στη Σαλαμάνκα).
 (4-2-3-1): Κάρλος – Νάτσο, Γκουτιέρεθ, Ντέρικ, Αντριάν Καστεγιάνο – Λέδες, Εσκασί – Νάτσο Σάνστεθ, Ογιαρθούν, Ματέου – Γκιγιέρμο.
Παντελώς αλλοπρόσαλλη. Πρωτάθλημα έξω από λογική αυτό που έκανε η Αλκορκόν, η οποία τερμάτισε τελικά 14η. Οι πάντες έτριβαν τα μάτια τους όταν την 16η αγωνιστική την είδαν στη πρώτη θέση και μετά επίσης απορούσαν με την ανεξήγητη κατάρρευση. Πως να εξηγηθεί ότι βρέθηκε στο… ρετιρέ της βαθμολογίας, αλλά στον 2ο γύρο, σε 21 αγώνες έκανε μόλις 3 νίκες; Αλλαγή στο ιδιοκτησιακό (πουλήθηκε με 14 εκ. ευρώ στους Ιβάν Μπράβο και Ντάνι Μπλίτζερ), αλλά και στο πάγκο των αφού ήρθε ο Φραν Φερνάντεθ (πέρυσι ήταν στην Αλμερία) αντί του Κριστομπάλ Παράλο. Πολλές οι ανακατατάξεις στο ρόστερ. Ήρθαν μεταξύ άλλων οι δανεικοί οι Χάρπερ (Μ, Χετάφε), Ντιέγκεθ (A, Αλαβές), Ρουί Κόστα (E, Πόρτο), Στόιτσκοφ (E, Μαγιόρκα), Σόσα (M, Τάγερες). Έχει αποκτήσει και ελπιδοφόρους παίκτες από Σεγούντα Β. Στόχος η σωτηρία.
Έδωσε όλων των ειδών τα φιλικά. Νίκησε τις Μαχαδαόντα (1-0), Γέιδα (3-2), Ράγιο (3-2), έφερε ισοπαλία στο τελευταίο με τη Φουενλαμπράδα (0-0) και έχασε από Γρανάδα (1-0), Λεγανές (3-0) και Ρεάλ Β (3-0). Προβλημάτισε αρκετά. Στη πρεμιέρα του πρωταθλήματος δεν αναφέρονται αγωνιστικά προβλήματα. Για τεχνικούς λόγους κόπηκαν οι Ρόντας (Α, 13/0) και Κασαδεσούς (Ε, 24/2).
(4-4-2): Ντάνι Χιμένεθ – Αγκιλέρα, Μπόατεγκ, Ελγκεθάμπαλ, Πομάρες – Μπεγβίς, Ερνέστο, Παρίς, Νταβιδ Φερνάντεθ – Χάρπερ, Στόιστκοφ
Εκτίμηση
Δύο ομάδες που έρχονται από κακή χρονιά (ιδίως η Νουμάνθια), στην οποία έδωσαν παρά πολλά δικαιώματα. Προφανώς τηρούμε στάση αναμονής και δεν επιλέγουμε σημείο στον αγώνα. Έχουμε ατέλειωτο χρόνο μπροστά μας για να τις μελετήσουμε.
GIRONA v SP. GIJON

Πριμέρα ήταν και πάει. Για δύο χρονιές ήταν τα κουράγια της στην 1η κατηγορία, την οποία αποχαιρέτησε εν μέσω του σκανδάλου Οίκος, οι πτυχές του οποίου ακόμα διερευνώνται. Έδειχνε ότι θα καταφέρει να κερδίσει την παραμονή, καθώς την 28η αγωνιστική είχε φτάσει στη 12η θέση, αλλά από ‘κει και πέρα την πήρε η κάτω βόλτα. Κατέρρευσε ολοκληρωτικά, τελειώνοντας της σεζόν με 9 ήττες στα 10 τελευταία ματς. Ο υποβιβασμός σήμανε ταυτόχρονα και τη λύση της συνεργασίας με τον τεχνικό Εουσέμπιο Σακριστάν, στην θέση του οποίου ήρθε ο 52χρονος Χουάν Κάρλος Ουνθουέ. Μεταγραφικά έγινε η καλή προσθήκη του πολύ έμπειρου στόπερ Σαμού Σάιθ (Χετάφε, Λιντς, Σεβίλλη, Ατλέτικο Μαδρίτης) που αθωώθηκε από το σκάνδαλο Οίκος,  ήρθε ο πρώτος σκόρερ (9 γκολ) πέρυσι της Νουμάνθια, Ντιαμανκά, ο 2ος σκόρερ (6 γκολ) πέρυσι της Σαραγόσα, Μαρκ Γκουάλ, ο βασικός πορτιέρο της Λούγο, Χουάν Κάρλος και ο βασικός μέσος της Κάντιθ, Χάιρο Ιθκουέρδο.
Τελευταία άφιξη ο Ιβοριανός αμυντικός Μιγκέλ και αποχώρηση αυτή του Ντουμπιά (Α). Η προετοιμασία της ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου και έγινε στην Τζιρόνα και στο Μάντσεστερ, με την εικόνα της στα φιλικά να καταγράφει απολογισμό 3-1-2. Ξεκίνησε με τρεις νίκες (Αλ Άραμπι, Μπόρνμουθ, Ντέρμπι) και κατέληξε με ισοπαλία κόντρα σε Ταραγόνα και ήττες από Μονπελιέ και Ουέσκα. Το ρόστερ δεν έχει κλείσει ακόμα. Ξεκινάει χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.
 (4-4-2): Χουάν Κάρλος – Μαφέο, Αλκαλά, Χουάνπε, Μοχίκα – Γκρανέλ, Γκουάλ, Σάιθ, Ντιαμανκά – Μπόρχα Γκαρθία, Γκουάλ.
Η 2η σερί της χρονιά στη κατηγορία, μετά τον υποβιβασμό της από την Πριμέρα, στέφθηκε από αποτυχία. Τερμάτισε 9η (πέρυσι 4η) έχοντας πολλές αδυναμίες εντός και εκτός έδρας. Με 13 ήττες στην κατηγορία, δεν θα ήταν δυνατόν να έχει τύχη. Ο Χοσέ Αλμπέρτο ανέλαβε καθήκοντα στις 18 Νοεμβρίου πέρυσι (αντί του Ρουμπεν Μπαράχα) και συνεχίζει, εκπονώντας το πρότζεκτ της νέας σεζόν. Αρκετές οι ανακατατάξεις. Ξεχώρισε η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της, του 21χρονου Μανού Γκαρθία (Μάν. Σίτι) με 4 εκ., ήρθαν ο στόπερ Βαλιέντε (Παρτίζαν), ο μπακ-στόπερ Μπόρχα Λόπεθ (Χάιντουκ), ο ακραίος Νταμιάν Πέρες (Σαν Λορέντζο), ο επιθετικός Άβαρο Βάθκεθ (ελεύθερος από Εσπανιόλ), ο ακραίος Μεδίνα (Νουμάνθια) και ο δημιουργός Χάβι Φουέγο (Βιγιαρεάλ).
Πέραν των αποχωρήσεων, κράτησε όλα σχεδόν τα βασικά στελέχη στο κέντρο (Νάτσο Μέντεθ, Σαλβαδόρ, Καρμόνα) και στην επίθεση (Τζούρτζεβιτς). Άρχισε την προετοιμασία της στις 8 Ιουλίου, δίνοντας μερικά γερά φιλικά. Στα σημαντικότερα, νίκησε Ναντ (2-0), έφερε ισοπαλίες με Χετάφε (1-1), Αλαβές (0-0) και έχασε από τη Βαγιαδολίδ (2-0). Άρεσε κυρίως στο επιθετικό της κομμάτι (16 γκολ) ενώ αμυντικά στάθηκε αξιοπρεπώς (7 γκολ). Ξεκινάει χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.
 (4-3-3): Μαρίνιο – Μολινέρο, Μπαμπίν, Λόπεθ, Πέρεθ – Φουέγο, Νάτσο Μέντεθ, Πέδρο Ντίαθ – Μ.Γκαρθία, Α.Γκαρθία, Τζούρτζεβιτς.
Εκτίμηση
Οι πρεμιέρες της Τζιρόνα την τελευταία 10ετία δείχνουν επίδοση 4-4-2, ενώ έχει 3 σερί ισοπαλίες. Μπορεί να γίνουν 4 διότι η Χιχόν που έχει στόχο την άνοδο, δείχνει ικανή για τον πόντο. Να σημειωθεί ότι το ματς είναι sold out, στην προσπάθεια των γηπεδούχων να μετατρέψουν την έδρα τους σε φρούριο.
CADIZ v PONFERRADINA

Πορεία για να πεις «κρίμα» η περσινή. Επί 35 αγωνιστικές έδωσε σκληρή μάχη και έδειχνε να πετυχαίνει το στόχο των μπαράζ. Όμως, στις τελευταίες 7 αγωνιστικές, είχε πενιχρό απολογισμό 0-5-2, περιορίστηκε στην 7η θέση. Σύμφωνα με την πορεία της στο 85% του πρωταθλήματος, θεωρείται αποτυχία που δεν μπήκε στα μπαράζ. Στο πάγκο θα συνεχίσει ο κόουτς Άλβαρο Θερβέρα. Ανακατατάξεις είχαμε και στο ρόστερ, έχασε παίκτες (είχε στόχο να πουλήσει για να σβήσει χρέη), αλλά κράτησε και βασικούς πυλώνες της σε όλες τις γραμμές. Παρελθόν βασικά ονόματα όπως οι Κετσόγιεβιτς (αμυν.), Ακέτσε (μέσος), Ιθκουέρδο (μέσος), Βεγιέχο (επιθ.). Στη θέση τους ήρθαν μεταξύ άλλων ποιοτικοί παίκτες, όπως ο Καλά (αμυν., Λας Πάλμας), Κιντάνα (φορ, Ουέλβα), Μποντίγκερ (αμυν., Τουλούζ, ήταν δανεικός στη Κόρδοβα), Φάλι (μέσος, Νάστικ), Ακαπό (μέσος, Ουέσκα), Καρσελέν (εξτρέμ, Μαχαδαόντα).
Έδωσε 8 φιλικά με απολογισμό 6-2-0. Έπαιξε ως επί το πλείστον με ομάδες χαμηλής δυναμικότητας (Μπαρμπάτε, Σικλάνα, Λος Μπάρος, Λινένσε). Ξεχώρισαν πάντως οι νίκες της με Μάλαγα (1-0) και Αλ Ραγιάν (1-0). Ξεχώρισε ο Κάγιε Κιντάνα (5 γκολ, τέως Ουέλβα). Εκτός πρεμιέρας οι τραυματίες Έδου Ράμος (μέσος, 24/1) Ακαπό (αμυν., 13/0 Ουέσκα) και Χουράδο (μέσος, 9/1 στη Γιατάι), τιμωρημένος είναι ο Καλά (αμυν., 30/1)  ενώ εκτός είναι και ο Ντάνi Ρομέρα (επιθ. 8/2) που θα πάρει μεταγραφή.
(4-2-3-1): Θιφουέντες – Καρσελέν, Φάλι, Μάουρο, Εσπίνο – Γκαρίδο, Χοσέ Μάρι – Σάλβι, Α.Φερνάντεθ, Ναβάρο – Κιντάνα.
Επιστροφή στην επαγγελματική κατηγορία μετά από 3 χρόνια και 25 μέρες για την «Πόνφε». Τερμάτισε 2η στο 1ο όμιλο της Σεγούντα Β, ακολούθως οδηγήθηκε στα μπαράζ, όπου ξεπέρασε με επιτυχία τα εμπόδια των Κορνεγιά Καρταχένα και Έρκουλες, ξέφυγε από τη «μέγγενη» της κατηγορίας. Μέσα στην 97χρονη ιστορία της, αυτή θα είναι η 7η φορά που θα αγωνιστεί στη Σεγούντα. Όπως ήταν φυσικό, κράτησε στο πάγκο τον Γιον Πέρεθ Μπόλο. Προσπάθησε το καλοκαίρι να φτιάξει μία ομάδα με την τεχνογνωσία της κατηγορίας. Η προσθήκη του μέσου Πάλμπο Βαλκάρκε ή του δίδυμου αδελφού του, αμυντικού Λουίς Βαλκάρκε και των Πάμπλο Λαρέα (μέσος), Νάτσο Ζιλ (μέσος), Ρούσο (αμυν.), δίνουν αναμφίβολα την απαραίτητη εμπειρία χωρίς την οποία δεν θα είχε την παραμικρή τύχη. Μοναδικός στόχος, προφανώς, η παραμονή στην κατηγορία.
Ξεκίνησε στις 15 Ιουλίου δίνοντας στο σύνολο 7 φιλικά (4-2-1). Για αρχή ξεμούδιασε με… κάποιες Ναράγια 4-1 και Ουρένσε 3-1, μετά ανέβασε τον πήχη με Οβιέδο (1-0), Φερόλ (2-1), η πρώτη ήττα ήρθε από την Ντέπορ με 2-1 και έκλεισε με δύο ισοπαλίες (Μπαρκό 2-2, Λούγο 1-1). Υπάρχει ικανοποίηση, καθώς είχε απολογισμό τερμάτων 14-7. Εκτός πρεμιέρας οι τραυματίες Μπουενακάσα (επιθ.), Γιόν Γκαρθία (αμυν., 27/0), Ντονόσο (επιθ., 40/0), Λαρέα (μέσος, 21/0).
 (4-2-3-1): Μανού Γκαρθία – Σον, Τριγκέρος, Ρούσο, Ρίος Ρέινα – Σιέλβα, Φουλάνα – Ισί, Καξέ, Π.Βαλκάρκε – Μπενίτο.
Εκτίμηση
Η… μπαρουτοκαπνισμένη στην κατηγορία Κάντιθ, απέναντι στη «νέα» της κατηγορίας, Πονφεραντίνα. Ομάδες με διαφορετικούς στόχους και δυναμική. Αν το ματς ήταν δύο μήνες αργότερα, θα ξέραμε τον νικητή με σχετική βεβαιότητα. Τώρα, λόγω πρεμιέρας, κρατάμε λίγες επιφυλάξεις. Προβάδισμα, πάντως, ο άσος.
LAS PALMAS v HUESC

Η πλήρης αποτυχία ομάδας. Η «πίο πίο» ξεκίνησε πέρυσι με ένα εξαιρετικό ρόστερ για την άνοδο και στο τέλος κατέληξε να σώζει απλά την κατηγορία, τερματίζοντας 12η. Αποδείχθηκε για πολλοστή φορά ότι τα «ονόματα» και οι «βεντέτες» δεν αρκούν για να έρθουν οι επιτυχίες. Στο πάγκο της ομάδας συνεχίζει ο Πέπε Μελ, που είχε αντικαταστήσει στις 4 Μαρτίου τον Πάκο Ερέρα. Αντιμετωπίζει απαγόρευση μεταγραφών λόγω οικονομικού ελέγχου, οπότε σχεδόν ξέμεινε από παίκτες. Ήρθαν μεν οι Ντρολέ (επιθ., δανεικός από Αντάλια), Κίριαν, Αλέξις Σουάρεθ αλλά δεν μπορούν να βγάλουν δελτίο. Όπως είναι φυσικό, η χρονιά δεν ξεκινάει με τον καλύτερο τρόπο, συνεπώς εκείνο που παίζει φέτος στη Λας Πάλμας είναι μόνο η σωτηρία. Εκτός και βγει σύντομα από την τσιμπίδα του οικονομικού ελέγχου και προλάβει να κάνει κάποιες μεταγραφές.
Έδωσε 8 φιλικά εκ των οποίων νικηφόρα ήταν μόνο αυτά με ομάδες της «γειτονιάς». Στα πιο σοβαρά τεστ με Κάντιθ (0-0), Αλμερία (1-1), Γρανάδα (0-2) και Μπέτις (0-1), έδειξε ότι υπάρχουν προβλήματα. Ο Πέπε Μελ αυτή τη στιγμή λόγω μισθολογικού περιορισμού έχει στη διάθεση του μόλις 17 επαγγελματίες. Πέραν των προαναφερθέντων, εκτός μάχης είναι σήμερα οι Ρ. Φερνάντεθ (Τ), Μέσα (Μ), Θερδές (Ε), Αραούχο (Ε) ενώ ποινή πρέπει να εκτίσει ο Λέμος (Α). Η αποστολή συμπληρώνεται με παίκτες από τους Νέους.
 (4-4-2): Μαρτίνες – Κουρμπέλο, Μαντοβάνι, Αρτίλες, Μπέγια – Τίμορ, Μπενίτο, Γκαλαρέτα, Φάμπιο – Πέδρι, Κάστρο.
Με το που ανέβηκε στη Πριμέρα, αμέσως «κάρφωσε» με τη μία ξανά στη Σεγούντα. Δεν είχε ούτε τις προϋποθέσεις, ούτε την ποιότητα ή τα χρήματα για τέτοιο επίπεδο. Σάκος του μποξ (ιδίως εκτός έδρας) όλη τη χρονιά, τερμάτισε προτελευταία με επίδοση 7-12-19. Θα έχει να θυμάται την εντός έδρας νίκη επί της Σεβίλλης και θα πρέπει να ξεχάσει την ήτα με 8-2 στο «Καμπ Νόου» από την Μπαρτσελόνα. Αλλαγή φρουράς στο πάγκο, με τον Φρανθίθκο να παραιτείται και τον Μίτσελ να αναλαμβάνει. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι ανακατατάξεις στο ρόστερ ήταν μεγάλες. Τέλος οι Ενρικ Γαγιέγο (φορ), Γκονθάλο Μελέρο (μέσος), Μιραμόν (δεξί μπακ), απέκτησε τους Ερμόσο (2.8 εκ. από Ράγιο), Σέρτζιο Γκόμεθ (μέσος, Μπορούσια), Πέδρο Λόπεθ (δεξί μπακ, Λεβάντε), Μικέλ Ρίκο (μέσος, Αθλέτικ), Ραμπά (εξτρέμ, Ρεάλ Μαδρίτης).
Η προετοιμασία της ξεκίνησε στις 8 Ιουλίου και πραγματοποιήθηκε εντός Ισπανίας. Με εξαίρεση τα νικηφόρα 2-0 επί της Τζιρόνα και της Εχέα, στα υπόλοιπα έφερε ισοπαλίες με Λεβάντε (1-1), Καστεγιόν (2-2), Καλαχόρα (0-0) και Ολότ (0-0). Η ομάδα διαθέτει εξαιρετική μεσαία γραμμή αλλά ακόμα ψάχνει αμυντικούς, επιθετικό και τερματοφύλακα. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.
 (4-2-3-1): Άλβαρο – Πέδρο Λόπεθ, Πουλίδο, Ερμόσο, Λουιζίνιο – Μίκελ Ρίκο, Μοσκέρα – Ίβι, Φερέιρο, Κάρλος – Ραμπά.

Εκτίμηση
Τα προβλήματα της Λας Πάλμας είναι πολλά, αλλά διαθέτει αξιόμαχη ομάδα που πάσχει επιθετικά αυτή τη δεδομένη στιγμή. Η Ουέσκα είναι ανέτοιμη, με το ρόστερ ανοιχτό και με τους παίκτες που ήρθαν (αρκετοί) να μην έχουν κάνει προετοιμασία με την ομάδα. Στάση αναμονής.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!