Spain Segunda Division

LUGO v UD EXTREMADURA

Παραλίγο να επέλθει το μοιραίο. Όλη τη χρονιά ακροβατούσε πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια. Την 37η αγωνιστική φάνηκε να παθαίνει «ηλεκτροπληξία» αλλά τελικά πρόλαβα η Ράγιο Μαχαδαόντα να αυτοκτονήσει πρώτη. Μία αγωνιστική πριν το τέλος την έσωσε η «αδιάφορη» Οβιέδο (νίκησε τη Μαχαδαόντα 4-3). Ο Ελόι Χιμένεθ έφτασε στη Λούγο τον περασμένο Απρίλιο, με μόνο στόχο να σώσει την ομάδα και το πέτυχε, οπότε συνεχίζει. Ανακατατάξεις σε όλες τις γραμμές, από τη θέση του τερματοφύλακα (έφυγε ο βασικός Χουάν Κάρλος, 40 συμ.) μέχρι την επίθεση (έφυγε ο Εσκρίτσε, 30/3). Εξαιρετική πάντως είναι η προσθήκη του ακραίου Κανέγια (θρύλος στη Χιχόν), για το κέντρο χρήσιμη αυτή του Μπόρχα Ντομίνγκεθ (Αλκορκόν), εμπειρία δεξιά στην άμυνα με τον Βαλεντίν (δανεικός από Ντέπορ)  και καλή για την επίθεση του Κάρλος Κάστρο (Μαγιόρκα). Υπήρξαν βέβαια και αρκετές απώλειες εκτός των προαναφερθέντων, όπως αυτές των Λάθο (μέσος, 35/8), Βιέιρα (αμυν., 34/1).
Έδωσε 6 φιλικά, με πρώτο αυτό με τη Θέλτα (0-3), μετά νίκησε Ρεάλ Άβιλες 5-0 και Κομποστέλα 1-0, ακολούθησε το 1-1 με Οβιέδο, η νίκη με 2-0 επί της Ρεάλ Β και ολοκλήρωσε με το 1-1 κόντρα στην Πονφεραδίνα. Σημαντικό ότι σκόραρε σχεδόν σε όλα τα ματς με διαφορετικούς παίκτες (μόνο οι Μπαρέιρο και Μουνίθ έβαλαν δύο). Χανουν το πρώτο ματς οι τραυματίας Χιούγκο Ράμα (μέσος, 39/7 στη Μιραντές) και Σέρτζε Λεούκο (αμυν., 7/0).
 (4-4-2): Βαρό – Καλδερόν, Μπρουνέτ, Πίτα, Λεμπεντένκο – Μπόρχα Ντομίνγκεθ, Σεοάνε, Γκράου, Τέτε – Κάρλος Κάστρο, Μανού Μπαρέιρο
Πέτυχε πανάξια την παραμονή στη κατηγορία, μετά από ένα εκπληκτικό φίνις. Την 33η αγωνιστική ήταν από τα φαβορί για «φουντάρισμα» στη 19η θέση αλλά ξαφνικά άρχισε πορεία πρωταθλητισμού. Πέτυχε 5 σερί νίκες, εκ των οποίων μερικές έκαναν κυριολεκτικά πάταγο (Μάλαγα, Ντέπορ) κατακτώντας τελικά την 13η θεση που την άφησε απόλυτα ευχαριστημένη. Στον πάγκο συνεχίζει ο Μανουέλ Μοσκέρα. Είχε αντικαταστήσει τον περασμένο Μάρτιο τον Ρόδρι. Κράτησε δυνάμεις σε άμυνα και επίθεση, με το χώρο της μεσαίας γραμμής να έχει τις αλλαγές. Έφυγαν οι βασικοί Τιένθα, Ολάμπε και οι εναλλακτικοί Ν.Γκαρθία και Καπέλ, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν από τους Σέρχιο Ζιλ (Λούγο), για τα άκρα οι Ρότσα (Αλμερία), Παστράνα (Θέλτα) και Νόνο (Αλκορκόν). Ενισχύθηκε και η άμυνα με τους Ρουέδα (ΑΠΟΕΛ), Χοσέμα (Κόρδοβα) αλλά και τον Σταμπουλίδη του Άρεως ενώ για την επίθεση προορίζεται ο Άλεξ Λόπεθ (δανεικός από Μαγιόρκα).
Με όπλο την εμπειρία που απέκτησε πέρυσι, τέθηκε φέτος ο στόχος της παραμονής. Έδωσε αγώνες (νικηφόρους) με μερικές άσημες ομάδες ενώ στα πιο δυνατά της τεστ, έχασε με 3-0 από τη Σετούμπαλ αλλά πήρε στο τελευταίο στη πρόβα τζενεράλε για το πρωτάθλημα, το 2-2 με τη Σεβίλλη. Εκτός πρεμιέρας έχει δοθεί ο τραυματίας επιθετικός Αϊράμ Καμπρέρα (27/14, Κρακόβια Κρακοβίας).
 (4-4-2): Κάστο – Άλεξ Ντίεθ, Πάρδο, Χοσέμα, Μπάστος – Ζαρφίνο, Λομοτέι, Νόνο, Κίκε – Παστράνα, Ουίλι
Εκτίμηση
Πρώτο ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν ως στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Η Εξτρεμαδούρα απέκτησε εμπειρία, η Λούγο ήδη την έχει αλλά κάθε χρόνο παίζει με τη φωτιά. Έχουμε χρόνο να τις δούμε και να κρίνουμε στη πορεία.

R SANTANDER v MALAGA

Η Ράθινγκ μετά από τέσσερα χρόνια απουσίας επανήρθε στην επαγγελματική κατηγορία της Σεγούντα. Πέρυσι στη Σεγούντα Β, φτιάχτηκε με μεθοδικότητα για να κερδίσει την άνοδο, έχοντας υψηλό μπάτζετ για τα δεδομένα της κατηγορίας. Βγήκε άνετα πρώτη στον όμιλό της καιρό πριν τα μπαράζ, κερδίζοντας χρόνο για να προετοιμαστεί και να πετύχει. Συντελεστής της μεγάλης ανόδου ήταν ο 41 ετών προπονητής Ιβάν Ανία, ο οποίος παρέμεινε στο πάγκο της ομάδας. Ποδοσφαιριστές όπως ο Α.Μινέρο (αμυν.), Μποντίγκερ (μέσος), που ήρθαν ξέρουν μεν την κατηγορία αλλά παίκτες όπως οι  Καρμόνα, Ζιντάν, Ντελγάδο δεν έχουν εμπειρία. Ο προφανής στόχος που τέθηκε είναι η παραμονή στη κατηγορία.
Χωρίς φόβο έδωσε μεταξύ άλλων και δυνατά φιλικά με ομάδες της Πριμέρα, πραγματοποιώντας καλές εμφανίσεις απέναντι σε Σοσιεδάδ (1-0), Αθλέτικ (2-1), ηττήθηκε κόντρα σε Αλαβές (με πέναλτι) και Βαγιαδολίδ με 1-0. Μεγάλη συμμετοχή είχε σε αυτά ο πορτιέρο Λούκα Ζιντάν που ήταν εκπληκτικός. Εκτός πρεμιέρας ο τραυματίας Άντερ (επιθ., 26/10), ο τιμωρημένος Νταβίδ Μπαράλ (επιθ., 18/6), εντός αποστολής αλλά αμφίβολος ο Νούχα (επιθ., 40/13 στην Ατλ.Μπαλεάρες).
 (4-4-2): Ζιντάν – Μπουνιουέλ, Φιγκουέρας, Ολαορτούα, Μινέρο – Ιντάλγκο, Ορτίθ, Ρουίθ, Καγιαργκά – Σεχούδο, Γιόντα
Δεν μπόρεσε να γυρίσει στη μεγάλη κατηγορία που ήταν ο στόχος της, τερμάτισε 3η στη κανονική διάρκεια συνεπώς η χρονιά κρίνεται ως αποτυχημένη. Πλήρωσε την «κοιλιά» που έκανε δύο μήνες πριν τα μπαράζ με συνέπεια να βγει εκτός διεκδίκησης της 2η θέσης. Έφτασε στα μπαράζ όπου δεν είχε την τύχη με το μέρος και αποκλείστηκε από την Ντέπορ. Στις 15 Απριλίου ο άνεργος επί δύο χρόνια Βίκτορ Σάντσεθ δελ Άμο, αντικατέστησε τον Χουάν Μουνίθ και παρέμεινε και φέτος στις «αντζούγιες». Ως την 1η Αυγούστου είχε αποκτήσει μόνο τον 33χρονο Ιάπωνα επιθετικό Οκαζάκι (Λέστερ, Στουτγκάρδη, Μάιντς). Στα σκαριά είναι η 2η μεταγραφή, ο μέσος Χοσέ Ροντίγκεθ από Μάιντς. Έφυγαν ήδη οι Γουστάβο Μπλάνκο (φορ, 39/9), Χάρπερ (φορ, 25/4), Τόρες (αμυν., 38/1), συν οι Σελέζνοφ, Ρίκα, Λάσεν, Ροσάλες, Μπρέζανσιτς, Σεσινί.
Απέφυγε πολύ δυνατά ματς. Ισοπαλίες με Αλχεθίρας (0-0) και Κόρδοβα (1-1), ήττες από Μαγιόρκα (2-0) και Κάντιθ (1-0, με πολύ ξύλο και αποβολές) και νίκη εί της Μελίγια (1-0). Τα προβλήματα με το salary limit αφήνουν τον κόουτς με μόλις 9 επαγγελματίες για σήμερα και 10 νεαρούς από τις υποδομές. Παρών ο Οκαζάκι όπως και ο Κίφου (αναμένουν έγκριση για να αγωνιστούν), αλλά όχι ο Οντιβέρος που αναχωρεί οσονούπω από την ομάδα, ενώ ο Ν΄ντιάγιε δε μπόρεσε να βγάλει δελτίο πάει για Χετάφε.
 (4-4-2): Μουνίρ – Λουίς Μουνιόθ, Λομπάν, Ντιέγο Γκονθάλεθ, Χουανκάρ – Ρενάτο Σάντος, Μπουλαχρούντ, Μπαρέ, Πασεκο – Αντριάν, Βαγιέχο
Εκτίμηση
Η Μάλαγα ξεκινάει ένα πρωτάθλημα θυμίζοντας τη Ρέους. Σε κάθε περίπτωση, όσοι παίξουν είναι εξαιρετικοί παίκτες. Το πρόβλημα θα είναι οι αλλαγές. Η Ράθινγκ έχει τον ενθουσιασμό αλλά και απειρία. Πιθανή η ισοπαλία.

ALMERIA v ALBACETE

Κέρδισε με ευκολία την παραμονή στην κατηγορία, ζητώντας αραιά και που το κάτι παραπάνω που δεν μπόρεσε. Σταθερά πάνω από το μέσος της βαθμολογίας, έδειξε μία σταθερότητα όλη τη χρονιά, γεγονός που της έφερε ηρεμία. Μεγάλο όπλο η έδρα της όπου ηττήθηκε μόλις 3 φορές (10-8-3) και η πολύ καλή άμυνα (με μόλις 39 γκολ παθητικό, ήταν η 7η καλύτερη). Διοικητικές ανακατατάξεις το καλοκαίρι με την πώληση του συλλόγου στον Σαουδάραβα κροίσο Τουρκί Αλ-Σείκχ (τέως υπουργός αθλητισμού στη Σ.Αραβία), Την ομάδα στις αρχές ανέλαβε ο Όσκαρ Φερνάντεθ ο οποίος απολύθηκε αρχές Αυγούστου και στην θέση του ήρθε ο Πέδρο Εμάνουελ.  Μία περίπου ενδεκάδα παικτών αποχώρησε και άλλη μία ήρθε. Δυνατές προσθήκες αυτές στα σέντερ μπακ των Πεϊμπέρνες (Λοριάν, ήταν στη Χιχόν), Χουάν Ιμπίθα (Βιγιαρεάλ), για το κέντρο ήρθε ο Νκανά (Άντερλεχτ) και για την επίθεση ο Γκονζάλο Μπουένο (Πατριότας).
Οι αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς επηρέασαν και το πρόγραμμα των φιλικών της αγώνων καθώς τρία ακυρώθηκαν. Άφησε όμως καλές εντυπώσεις. Νίκησε πάντως τη Μούρθια με 2-0, την Ελ Εχίδο 1-0, έκανε 1-1 με την Λας Πάλμας και έχασε 1-0 από τη Γρανάδα και 2-0 από τη Λεβάντε. Φέτος ξεκινά με την ομάδα που τέλειωσε το προηγούμενο πρωτάθλημα. Πρόβλημα τραυματισμού έχει ο αμυντικός Οουόνα (24/2) και είναι αμφίβολος.
 (4-4-2): Ρενέ – Ρομέρα, Ιμπίθα, Πεϊμπέρνες, Ροντρίγκεθ – Νκάκα, Αλόνσο, Αγκούθα, Κόρπας – Ραχμανί, Μορένο
Παραλίγο να κάνει την έκπληξη. Ανέλπιστα καλή χρονιά για την «κέσο μεκάνικο» που τερμάτισε 4η στη βαθμολογία χάνοντας την άνοδο στα μπαράζ από τη Μαγιόρκα. Ουδείς της υπολόγιζε στην αρχή της χρονιάς, στην οποία έφτασε να διεκδικεί απευθείας άνοδο ούσα 2η την 35η αγωνιστική. Όπως ήταν απόλυτα λογικό και αναμενόμενο, ο Λουίς Μιγκέλ Ραμίς παρέμεινε στο τιμόνι της ομάδας. Πέρυσι δημιούργησε ένα σύνολο με θαυμαστές επιδόσεις εκτός έδρας, εξαιρετικά δυσκολοκατάβλητο. Οι ανακατατάξεις στην «Άλμπα» την άφησαν καταρχήν αλώβητη την επιθετική της γραμμή, με τις μεταβολές στις άλλες γραμμές όπου έχασε περί τους πέντε βασικούς. Ως τις 12 Αυγούστου είχε πραγματοποιήσει 10 μεταγραφές. Ήρθαν μεταξύ άλλων οι Οχέδα (από Λεγανές ήταν στη Γρανάδα), Άλβαρο Χιμένεθ (δανεικό από Χετάφε), Καρίμ Αζαμούμ (Κάντιθ), Αλμπέρτο Μπενίτο (Σαραγόσα), Φουστέρ Λάθαρο (Γκιχουέλο), Εργκάς (Ντιφενσόρ). Βασικός στόχος η σωτηρία, με ματιές στα μπαράζ.
Ξεκίνησε προετοιμασία στις 12 Ιουλίου και έπαιξε κατά σειρά με  Λα Ρόντα (3-2), Χετάφε Β (2-1), Αλαβές (1-2), Χετάφε (1-1), Έλτσε (1-0) και Λεγανές (1-3). Ικανοποίησε, με τις νέες προσθήκες να εντάσσονται γρήγορα στα «θέλω» του κόουτς. Έδειξε ότι είναι ομάδα που θα έχει φέτος την αίσθηση του γκολ. Εκτός αποστολής είναι οι τραυματίες Έντι Σιλβέστρε (μέσος, 29/1 με Αλκορκόν) και Τόρο Ακούνια (επιθ., 32/3).
 (4-4-2): Μπραθάο – Μπενίτο, Γκοροσίτο, Κάρο, Ναβάρο – Σουσαέτα, Ντιέγο Μπαρί, Ολάμπε, Άλβαρο Χιμένεθ – Ρέι Μάναϊ, Θοθούλια
Εκτίμηση
Ο νέος κόουτς της Αλμερία είχε μόλις 11 μέρες να προετοιμάσει την ομάδα. Πρόλαβε; Η «Άλμπα» είναι και αυτή αλλαγμένη κρατώντας όμως τα βασικά της χαρτιά στην επίθεση. Διόλου απίθανο να έχουμε εδώ καμία εκπληξούλα.

ELCHE v FUENLABRADA

Ήρθε και κατάφερε να μείνει στη κατηγορία. Κατέπληξε βασικά με τον δεύτερο γύρο που πραγματοποίησε, κερδίζοντας άξια και εύκολα την παραμονή στη κατηγορία τερματίζοντας στην 11η θέση.  Στο δεύτερο γύρο και μέχρι να πετύχει την παραμονή είχε υποστεί μόλις 3 ήττες, αποδίδοντας όμορφο ποδόσφαιρο. Μετά την επιτυχία της ανετότατης παραμονής στη κατηγορία, ο Πατσέτα, ταυτόχρονα με το καλό θέαμα προς το φινάλε της σεζόν, είναι ακλόνητος. Ήρθε και αθλητικός δ/ντης, ο εμπειρότατος Νίκο Ροντρίγκεθ με τον οποίον διαχειρίστηκαν για μεταγραφές ένα μπάτζετ 5 εκ. ευρώ. Δεν έχασε δυνάμεις αλλά στον αντίποδα ενισχύθηκε με τις  προσθαφαιρέσεις να δείχνουν στους «Ιλιθιτάνος» ότι οι αλλαγές τους έγιναν κυρίως μεσοεπιθετικά. Έμεινε ο Νίνο και ο Κουάσμι, τους οποίους θα πλαισιώσει ο Μανού Χούστο (Κορούξο), ο Μεδίνα (Μιραντές).
Ξεκίνησε τα φιλικά της σημειώνοντας 5 σερί νίκες (σύνολο 6 νίκες και 2 ήττες) αλλά απέναντι σε πολύ χαμηλής δυναμικότητας ομάδες. Στα δύο πιο δυνατά της τεστ έχασε από Αλμπαθέτε 1-0 και από Λεβάντε με 2-0. Πρόλαβε οριακά προβλήματα με το salary limit και είναι διαθέσιμοι οι   Φολχ, Μίγια, Τσάβες. Εγκρίθηκε δελτίο και για τον Μφούλου αλλά κουβαλάει τιμωρία από τη Γαλλία (δεν έχει διευκρινιστεί απόλυτα το θέμα του) οπότε είναι αμφίβολο να αγωνιστεί. Τουλάχιστον σβήστηκε η ποινή του Μεδίνα.
 (4-4-2): Έντγαρ Μπαδία – Τέκιο, Γκονθάλο Βερδού, Ντάνι Κάλβο, Χουάν Κρούθ – Μ.Σάντσεθ, Φολχ, Βιγιάρ, – Ι.Σάντσεθ, Κουάσμι Φιδέλ
42 χρόνια μετά την ίδρυσή της, κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να ανέβει στην 2η κατηγορία. Τερμάτισε πρώτη στο όμιλο της Σεγούντα Β, έφτασε στα μπαράζ όπου αντιμετώπισε την Ρεκρεατίβο Ουέλβα, πετυχαίνοντας μία νίκη (3-0) και μία ισοπαλία (1-1). Παρά τις αρκετές προτάσεις που είχε, ο Μέρε Ερμόσο ή «Μέρε» συμφώνησε να παραμείνει στο πάγκο των «Φουενλαμπρένιος». Είναι 44 ετών, με την πορεία του ως τώρα στις «άγονες» γραμμές μεταξύ Κάντιθ Β, Αλχεθίρας, Πορτουένσε και από πέρυσι στους «κίρικος». Πήρε παίκτες σε όλες τις θέσεις όπως ήταν λογικό από κάθε λογής ομάδα, με τις νεαρές ηλικίες να καταλαμβάνουν σημαντικό ποσοστό στο ρόστερ. Αν και νέος έχει πολλές παραστάσεις ο Μαρέρο (επιθ.), ο ακραίος Άντερσον Εμάνουελ (ήταν στη Σοσό), ο Φραϊξανέτ (τερμ., Ρέους), ενώ εμπειρότατος είναι ο Τσίκο Φλόρες (αμυν. Ρουμπίν Καζάν) και ο Βαγιέχο (μέσος, Κόρδοβα), 23χρονος αλλά με 72 ματς στη Σεγούντα ο φορ Ερνάντεθ (Μάλαγα, Μαχαδαόντα).
Δεν έδωσε πολλούς αγώνες, ωστόσο ξεχώρισε το 1-0 επί της Αλαβές, η ήττα από τη Λεγανές με 2-0 στο ξεκίνημα της προετοιμασίας και το 0-0 με την Αλκορκόν. Στα υπόλοιπα ματς έπαιξε με άσημες. Σβήστηκε η ποινή του Χουάνμα Μαρέρο, πρόλαβε και αποθεραευτηκε ο Τσίκο Φλόρες και είναι διαθέσιμος αλλά τραυματίες είναι νεοφερμένοι οι Α.Φερνάντεθ (, 31/3 στη Ρεάλ Β), Ε.Ερνάντεθ (μέσος, 18/4 στη Μαχαδαόντα).
 (4-2-3-1): Μπιέλ – Ντάνι Φερνάντεθ, Τσκίκο, Χουάνμα, Γκλαουντέρ – Βαγιέχο, Κριστομπάλ – Ράντι, Φράιλε, Φραν – Ριέρα
Εκτίμηση
Πρεμιέρα για την Έλτσε αλλά προπαντός για το «νέοπα» της κατηγορίας Φουενλαμπράδα. Απέκτησε εμπειρία η Έλτσε που είναι πιο ομοιογενής σε σχέση με την μάλλον ανέτοιμη και παντελώς αλλαγμένη «Φουένλα». Λογικός ο άσος.

VALLECANO v MIRANDES

Ρόλο κομπάρσου πέρυσι στην Πριμέρα, τερμάτισε τελευταία και φυσικά υποβιβάστηκε. Είχε τη χειρότερη άμυνα (70 γκολ), σημείωσε τις περισσότερες ήττες (22), ήταν τραγική εκτός έδρας (3-2-14) και γενικά απογοήτευσε. Από τον περασμένο Μάρτιο έχει αναλάβει (στη θέση του Μίτσελ), ο Πάκο Χέμεθ για να τρέξει το φετινό project. Έχει 12ετη εμπειρία ως πρώτος προπονητής, με πολλές παραστάσεις με την κατηγορία αλλά και από Μεξικό (Κρους Αζουλ). Στις μεταγραφές που έκάνε ξεχώρισε η απόκτηση με 2 εκ. ευρώ του 19χρονου επιθετικού Αντρες Μαρτίν (Κόρδοβα) ενώ παρέμεινε με 2.8 εκ. ευρώ που πληρώθηκαν στη Τίγρες, το δεξί μπακ Αντβίνκουλα. Στόχος που τέθηκε η επάνοδο στη Πριμέρα.
Στα φιλικά επέλεξε δυνατούς αντιπάλους χωρίς όμως να σημειώσει νίκη με Μάιντς (0-2), Μπορούσια Ντόρτμουντ (1-2), τα ίδια και με Αλκορκόν (2-3), Λεγανές (2-2), Λας Ρόθας (0-0), κλείνοντας τα φιλικά της με την Κόρδοβα (0-0). Δράμα επιθετικά (5 γκολ) και χάλια αμυντικά (7 γκολ), η εικόνα της στα 7 φιλικά. Αμφίβολοι έχουν δοθεί οι Εμιλιάνο Βελάθκεθ και Σάβελγιτς (η λίστα θα βγει λίγο πριν τον αγώνα) ενώ εκτός είναι ο Άλεξ Μορένο που θα φύγει μάλλον για Μπέτις.
(4-4-2): Αλμπέρτο – Τίτο, Μπα, Κατένα, Αντβίκουλα – Μάριο Σουάρεθ, Αντρές, Πόθο, Άλβαρο – Εμπάρμπα, Πιοβακάρι
Μετά από δύο χρόνια απουσίας επέστρεψε στη Σεγούντα. Τερμάτισε στη 3η θέση στο 2ο όμιλο της Σεγούντα Β, οδηγήθηκε στα μπαράζ και αφού απέκλεισε τις Ατλέτικο Μαδρίτης Β, Ουέλβα και Ατλέτικο Μπαλεάρες, γεύτηκε τη δόξα της ανόδου. Αυτή θα είναι μόλις η 6η φορά που θα αγωνιστεί στη Σεγούντα, στα 92 χρόνια ιστορία της. Αν και η άνοδος κερδήθηκε με προπονητή τον Μπόρχα Χιμένεθ, αυτός αποχώρησε, με αποτέλεσμα να προσληφθεί ο άλλοτε αρ. μπακ της Αθλέτικ Μπιλμπαο, Άντονι Ιραόλα, ο οποίος ήρθε από την ΑΕΚ Λάρνακας, με την οποία τερμάτισε 4ος στη Κύπρο. Πριν από την Κύπρο δεν είχε προπονητική εμπειρία. Το ρόστερ της δεν έχει κλείσει σε καμία περίπτωση αφού ως τις 12 Αυγούστου είχε 19 παίκτες.  Δεν υπάρχει θέση (εκτός τερματοφύλακα) που να μη ζητούν ακόμα προσθήκες.
Ο Μάριο Μπαρκό που ήρθε από Κάντιθ και θα έχει σημαντικό ρόλο στην επίθεση, είναι ότι πιο γνωστό και αξιόλογο απέκτησε. Παίκτες που ήρθαν, όπως ο Τογκολέζος αμυν., Σιμόν Γκμπεγνόν, ο εξτρέμ 21χρονος Φρανκέσα ή ο 21χρονος Ινίγκο Βιθέντε  της Αθλέτικ αναφέρονται ως ταλαντούχοι. Μάριο Μπαρκό που ήρθε από Κάντιθ είναι ότι το καλύτερο. Έδωσαν μόλις τρία φιλικά. Νίκησαν Ρεάλ Β με 2-1 και Μπούργος 5-1 ενώ έχασαν από την Αθλέτικ στο δυνατό τους τεστ με 2-1. Χωρίς αγωνιστικά προβλήματα.
 (4-4-2): Λιμόνες – Κιχέρα, Οντέι, Χούλιο, Σιμόν – Αντρές Γκαρθία, Σεραχερία, Ρέι, Γκουρίδι – Ματέους, Μάριο Μπάρκο
Εκτίμηση
Πέρυσι τις χώριζε χάος, Φέτος όμως είναι στην ίδια κατηγορία. Δεν υπάρχουν αποδόσεις στο 1,50 του άσου πρώτου αγωνιστική σε αυτό το πρωτάθλημα, με τις ομάδες ανέτοιμες να μην έχουν κλείσει ακόμα τα ρόστερ τους. Εντάξει, φαβορί η Ράγιο, αλλά ως εκεί.

ZARAGOZA v TENERIFE

Κατέγραψε ακόμα μία χρονιά για «πέταμα». Παταγώδης αποτυχία για μία ακόμα χρονιά για τους «μάνιος» που τερμάτισαν μέσα σε ανακούφιση στην 15η θέση. Η χρονιά ξεκίνησε με δηλώσεις, όνειρα, στόχους και κατέληξε να δίνει μάχη για την παραμονή στην κατηγορία καθώς είχε φτάσει μέχρι την 20η θέση. Στις 18 Δεκέμβρη ήρθε στην ομάδα ο Βίκτορ Φερνάντεθ (αντικαθιστώντας τον Λούκας Αλκαράθ) δηλώνοντας την ημέρα της παρουσίας του, «στο τέλος της σεζόν θα φύγω». Το τέλος της σεζόν ήρθε και οι πάντες κινητοποιήθηκαν να τον πείσουν να παραμείνει και το πέτυχαν. Λίγες οι κινήσεις. Πρώτα άρχισαν τα γνωστά κυκλοθυμικά αφού έφυγε ο  Πεπ Μπιέλ, αλλά μετά επικράτησε παροξυσμός στην παρουσίαση του Ιάπωνα μέσου Καγκάβα (Μ.Γιουνάιτεντ, Μπορούσια), με 7.000 κόσμου να τον επευφημούν στο «Ρομαρέδα».
Ξεκίνησε φιλικά «σκοτώνοντας» πρώτα κάποια Πένια Φεράνσα με 13-0 και μετά νίκησε Έμπρο 3-0, Καλαχόρα 4-0, Νάστικ 3-2, έμεινε στο 0-0 με Αλαβές ενώ έχασε στο τελευταίο από την Τουδελάνο με 1-0 (η μόνη ήττα στα 7 φιλικά). Πέτυχε τα πιο πολλά γκολ (45) στα φιλικά σε σχέση με τις υπόλοιπες ομάδες. Απόντες οι τραυματίες Γκουιτιάν (αμυν., 19/1 πέρυσι), Θαπατέρ (μέσος, 26/0), ο με ίωση Ιγκμπεκέμε (μέσος, 33/1), κόπηκε ο Λινάρες (επιθ., 13/3) και ο Πόμπο (μέσος, 39/4).
(4-4-2): Άλβαρεθ – Βιγκαράι, Κλεμέντε, Γκρίπο, Νιέτο – Πάπου, Γκούτι, Εγκουάρας, Ντουαμένα – Λουίς Σουάρεθ, Άλεξ Μπλάνκο
Παραλίγο να έρθει η καταστροφή. Λογική όμως η πορεία της διότι από την αρχή της χρονιάς δεν φρόντισε να αντικαταστήσει την επιθετική γραμμή που έχασε. Έχυσε ποτάμια ιδρώτα μέχρι να μπορέσει να σώσει τη χρονιά, παραμένοντας σε μόνιμη αγωνία. Τελικά κατάφερε να τερματίσει στη 16η θέση. Αλλαγή φρουράς στο πάγκο με τον Λόπεθ Γκαράι (ήταν στη Νουμάνθια) να παίρνει τη θέση του Λουίς Θέσαρ Σαμπέρδο. Λίγες οι αλλαγές στους «τσιτσταρέρος» που κράτησαν σχεδόν αναλλοίωτη την άμυνα και το κέντρο. Τα προβλήματα κλασικά θα υπάρξουν στο επιθετικό κομμάτι, καθώς οι προσθήκες είναι ελπιδοφόρες αλλά όχι εγγυημένες. Ήρθαν οι  Ραμόν Μιέρες (επιθ., δανεικός από Αλαβές), Σίπσιτς (αμυν.), Άλεξ Μουνιόθ (αρ. μπακ), Σακ Μουρ (δεξί εξτρέμ), Μαζάν (αμυν.), Ντάνι Γκόμεθ (επιθ., Ρεάλ Καστίγια), Μπερμέχο (επιθ., Εσπανιόλ Β). Έφυγε ο Νάνο (επιθ., 31/4) ως σημαντικότερη αποχώρηση.
Έδωσε φιλικά βασικά με ομάδες μέτριας δυναμικότητας. Πρώτα ξεμούδιασε με κάποιες Άγκιλα Ατκό 9-0 και Μαρίνο 4-0, μετά ήρθαν οι «φάπες» από τη Κουλτουράλ (3-0) και τη Μπράγα Β (4-2), για να πάρει μετά τα πάνω της και να νικήσει Θέλτα με 1-0 και Ρεάλ Β με 3-2. Ήταν από τις ομάδες που δέχτηκε τα λιγότερα γκολ (6) στα φιλικά. Κατεβαίνει στη πρεμιέρα με 6 από τα 8 νέα αποκτήματα. Λόγω τραυματισμού λείπουν οι υπόλοιποι δύο, ο Μαζάν (αμυν.) και Ραμόν Μιέρεθ (φορ).
(4-4-2): Ντάνι – Άλεξ Μουνιόθ, Ουνταμπαρένα, Μπόρχα Λάσο, Ντάνι Γκόμεθ – Κάρλος Ρουίθ, Λόπεθ, Μουρ, Τσάβι Αλόνσο – Ναράνχο, Μάμπασιτς
Εκτίμηση
Ομάδες ερωτηματικά ακόμα. Έχουμε το στατιστικό που λέει ότι σε 23 ματς πρωταθλήματος και 2 κυπέλλου στη Σαραγόσα, δεν είχαμε ποτέ σκορ 0-0. Αυτό όμως δε λέει και πολλά για να διαλέξουμε GG ή NG. Έχουμε καιρό μπροστά μας.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!