17:50 FC Astana vs FK Partizan UEFA Europa League

Αναμενόμενη ήττα για την Αστάνα στην πρεμιέρα του 12ου ομίλου, 1-0 στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Περισσότερο φοβισμένη από όσο θα έπρεπε η πρωταθλήτρια Καζακστάν, έπαιξε μαζική άμυνα, δεν βγήκε από τα καρέ της. Το γκολ της ήττα σημειώθηκε στο 73′, ενώ γλίτωσε δις από το δοκάρι. Με βάση και το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα (Παρτίζαν – Αλκμααρ 2-2), δεν έχει χαθεί κάτι αναφορικά με την πρόκριση (ακόμη είναι πολύ νωρίς), άλλωστε είναι ομάδα που ξέρει να εκμεταλλεύεται τη δύναμη της έδρας (έχει ζορίσει πολύ ανώτερες ομάδες στο γήπεδο της). Με ανεβασμένο ηθικό μετά τη νίκη πρωταθλήματος επί της Καϊσάρ (3-0, «καθάρισε» μέχρι το 58′), με τον τεχνικό Ρομάν Γκρίγκορτσιουκ να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα, προκειμένου να δώσει χρόνο συμμετοχής σε παίκτες που δεν παίζουν πολύ. Παραμένει, βέβαια, στο «-3» από την κορυφή, ενώ ακολουθεί το εκτός έδρας παιχνίδι με την Ορντάμπασι.
Αγωνιστικά Νέα:Σύμφωνα με δηλώσεις του προπονητή Ρομάν Γκρίγκορτσιουκ, δύσκολα θα χρησιμοποιηθεί ο Λογκβινένκο (Α-Μ, 8/2, 12/1), o οποίος ταλαιπωρείται από τραυματισμό. Αντιθέτως, πήραν ανάσες στο πρωτάθλημα οι Εριτς (Τ, 9/0, 25/0), Ρουκάβινα (Α, 9/0, 22/0), Σιμούνοβιτς (Α, 8/0, 13/0) και Τομάσοφ (Μ, 9/7, 26/14), άπαντες επιστρέφουν στο αρχικό σχήμα, καθώς πρόκειται για βασικές μονάδες.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-1-4-1): Εριτς – Ρουκάβινα, Ποστνίκοφ, Τομάσεβιτς, Σόμκο – Μαέφσκι – Τομάσοφ, Σιγκούριονσον, Σιμούνοβιτς, Ροτάριου – Μουρταζάγιεφ.

Στην πρεμιέρα των ομίλων ήρθε ισόπαλη 2-2 με αντίπαλο την Άλκμααρ στο Βελιγράδι. Ο αγώνας διεξήχθη υπό την παρουσία περισσότερων από 20.000 παιδιών ηλικίας έως 14 ετών, λόγω τιμωρίας που της είχε επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ. Έμεινε πίσω στο σκορ στο 12ο λεπτό αλλά στο 27΄απόκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα. Ισοφάρισε με εύστοχο πέναλτι του Νάτχο στο 42ο λεπτό. Ο Ισραηλινός πρώην των ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού μέσος ήταν αυτός που ανέτρεψε το σκορ στο 61΄αλλά πέντε λεπτά αργότερα δέχθηκε την ισοφάριση. Πίεσε για ένα τρίτο τέρμα, χωρίς χωρίς όμως αποτέλεσμα. Το προηγούμενο Σάββατο επικράτησε 4-1 εκτός έδρας της Ράντνιτσκι Νις για την 10η αγωνιστική του σερβικού πρωταθλήματος και έφτασε τους 23 βαθμούς σε 9 παιχνίδια. Ο τεχνικός Σάβο Μιλόσεβιτς παρέταξε βασική ενδεκάδα αφού άλλωστε επρόκειτο για δυνατή αντίπαλο σε δύσκολη έδρα και έμεινε απόλυτα ικανοποιημένος από το γεγονός ότι παρότι η ομάδα του έμεινε πίσω στο σκορ στο 11ο λεπτό, αντέδρασε με ιδανικό τρόπο. Την Κυριακή υποδέχεται την Βόζντοβατς.
Αγωνιστικά Νέα:Πλήρης η αποστολή των φιλοξενούμενων, γεγονός που κάνει τον Σέρβο προπονητή να αισιοδοξεί για θετικό αποτέλεσμα. Ξεκαθάρισε ωστόσο ότι πρόκειται για δυνατή αντίπαλο και τόνισε πως βρίσκεται ψηλότερα από την Παρτίζαν στην κατάταξη συλλόγων της ΟΥΕΦΑ, θέλοντας να απαντήσει σε κάποιους συμπατριώτες του που θεωρούν πως η νίκη είναι επιβεβλημένη επειδή η αντίπαλος προέρχεται από το Καζακστάν. Μία θέση στην ενδεκάδα διεκδικεί ο αμυντικός μέσος Στσέκιτς (7/1, 7/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Στόικοβιτς – Ν. Μίλετις, Όστογιτς, Σ. Πάβλοβιτς, Ουρόσεβιτς – Νάτχο, Ζντιέλαρ – Τόσιτς, Σουμά, Ασάνο – Σαντίκ.

Εκτίμηση
Η Παρτίζαν παραδοσιακά χάνει μέρος της δυναμικής της μακριά από το Βελιγράδι. Βρίσκεται πάντως σε καλό μομέντουμ, έχει αποκτήσει ψυχολογία και άπαντες στον σύλλογο θεωρούν την Αστάνα στα μέτρα τους. Βέβαια, η πρωταθλήτρια Καζακστάν βγάζει πυγμή εντός έδρας και σκοράρει με ευκολία. Αξίζει να τιμήσουμε το G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!