19:55 AS Saint-Étienne vs VfL Wolfsburg UEFA Europa League

Αλλιώς περίμενε την ευρωπαϊκή της επιστροφή. Το πρώτο εντός έδρας ματς στο Γιουρόπα Λιγκ ύστερα από περίπου δυόμισι χρόνια, δεν γίνεται με τις συνθήκες που θα ήθελαν οι «Στεφανουά». Η ομάδα παραμένει σε βαθιά κρίση και η εκτός έδρας νίκη επί της Νιμ με 1-0 την Κυριακή, δεν άλλαξε την κατάσταση. Εξάλλου, ακόμη κι εκείνη η επιτυχία ήρθε περισσότερο χάρη στην τύχη (δέχτηκε πολλές φάσεις, η αντίπαλός της ήταν άστοχη) κι όχι στη δική της καλή παρουσία. Βρήκε ένα γκολ (Ντεμπισί 68’) από εκτέλεση κόρνερ, αλλά στο δημιουργικό κομμάτι δεν είχε να επιδείξει κάτι το αξιόλογο. Στο Γιουρόπα, μετά την ήττα της με 3-2 από τη Γάνδη στο Βέλγιο, θα διατηρήσει ελπίδες για πρόκριση μόνο αν νικήσει τώρα. Πάντως, το… θέατρο του παραλόγου συνεχίζεται. Εδώ και δύο εβδομάδες η διοίκηση έχει ζητήσει από τον προπονητή Ζισλέν Πραντόν ν’ αποχωρήσει, όμως αυτός παραμένει στην θέση του, αφού δεν έχει βρεθεί αντικαταστάτης. Μέσα σε αυτό το κλίμα λοιπόν, οι «πράσινοι» ψάχνουν ουσιαστικά μία υπέρβαση.
Αγωνιστικά Νέα:Τελευταίες ειδήσεις αναφέρουν ότι πλησιάζει ο Κλοντ Πιέλ. Ο Πραντόν πάντως, θα βρίσκει σίγουρα σήμερα στον πάγκο. Ίσως και την Κυριακή. Παραμένει τραυματίας ο κατά πολλούς καλύτερος παίκτης της, ο τερματοφύλακας Ρουφιέ (1/0, 6/0). Παραμένουν τραυματίες οι Αολού (Μ, 0/0, 4/1). Πάντα απόντες και οι Παλένθια (Α, 0/0, 1/0), Ντιονί (Ε, 0/0, 1/0) και Σισοκό (Α, 0/0), αλλά και οι Γκάμπριελ Σίλα (Α, 19/0 πέρυσι) και Ονοράτ (Ε, 35/4 πέρυσι), που δεν έχουν αγωνιστεί καθόλου φέτος.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Μουλάν – Κολοτζιετσάκ, Μουκουντί, Περάν, Ντεμπισί – Εμβιλά, Καμπάιγ – Νορντάν, Μπουανγκά, Αμουμά – Καζρί.

Μπροστά σε μόλις 10.000 κόσμο η Βόλφσμπουργκ έδειξε με αντίπαλο την Αλεξάντρια ποιος είναι το αφεντικό. Νίκη με σκορ 3-1, χάρη, μεταξύ άλλων, και σ’ ένα καταπληκτικό γκολ του Μεχμέντι (24’, το 2-0). Είχε ανοίξει το σκορ νωρίτερα ο Άρνολντ (20’). Έπεσε μετά η απόδοση των «λύκων» και οι Ουκρανοί μείωσαν στο 66’. Ένα λεπτό αργότερα ο Μεχμέντι σέρβιρε στον Μπρέκαλο για το τελικό 3-1 (67’). Νίκη επιτακτικής ανάγκης. Τα αυτονόητα έκανε δηλαδή. Όπως και με τη Μάιντς. Μία στημένη φάση ήταν αρκετή για να σκοράρει με τον Τισεράν (9’). Βέβαια δεν απέδειξε ότι είναι υπέρ-ομάδα. Αλλά παίρνει το ζητούμενο και με συχνές αλλαγές στην 11άδα, ώστε να έχει αποτέλεσμα το ροτέισον. Για την ιστορία, πρώτη φορά στην Bundesliga που δεν χάνει στις έξι πρώτες αγωνιστικές μίας σεζόν. Έντονο το παρελθόν στη Σεντ Ετιέν για τον αρχηγό Γκιλαβογκϊ, που μεγάλωσε ποδοσφαιρικά στη γαλλική ομάδα. Παραδόξως ο κόσμος είναι δίπλα της και θα έχει πλήθος φιλάθλων στη Γαλλία.
Αγωνιστικά Νέα:Επαληθεύτηκε η απουσία του Μεχμέντι (ΜΕ, 1/1, 5/1), που έμεινε στη Γερμανία. Μπαίνει ο Κλάους (ΜΕ, 6/0) στη θέση του. Λογικά θα επιλέξει και πάλι τριάδα στα μετόπισθεν η Βόλφσμπουργκ. Ο στόπερ Μπρούμα τώρα επέστρεψε στο προσκήνιο και τα πήγε καλά με τη Μάιντς. Άγνωστο αν πάρει λεπτά συμμετοχής ο παραγκωνισμένος Μάλι. Νοκ-άουτ είναι ο βασικός γκολκίπερ Κάστεελς (Τ, 3/0) και οι Σλάγκερ (ΑΜ, 2/0), Μπρουκς (Α, 3/0), Π. Οτάβιο (Α), Γκίντσεκ (Ε).
Πιθανή ενδεκάδα:(3-4-3): Πέρβαν – Κνόχε, Μπρούμα, Τισεράν – Γουίλιαμ, Γκιλαβογκΐ, Άρνολντ, Ρουσιγιόν – Κλάους, Βέγκχορστ, Μπρέκαλο.

Εκτίμηση
Η «προβληματική» Σεντ Ετιέν δημιουργεί δύσκολα. Η Βόλφσμπουργκ παίζει με σύνεση και προσοχή, κυρίως εκτός έδρας. Στηρίζεται στις στημένες φάσεις της. Γενικά στοχεύει στην καλή άμυνα. Λογικό το σενάριο με λίγα γκολ στη Γαλλία, με τα «2-3» να… καλύπτουν την αναμέτρηση.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!