19:55 PFK Aleksandriya vs KAA Gent UEFA Europa League

Ήταν αρκετά – για τα δεδομένα της – ανταγωνιστική στην πρεμιέρα των ομίλων κόντρα στη Βόλφσμπουργκ. Ηττήθηκε με 3-1 από την αντίπαλο της, καθώς πλήρωσε το μουδιασμένο ξεκίνημα και βρέθηκε να χάνει με 2-0 πριν το 30′, εν συνεχεία βελτίωσε την εικόνα της, μείωσε με τον Μπάναντα στο 66′, όμως και πάλι λόγω και της απειρίας της δέχθηκε το 3-1 (67′) σχεδόν άμεσα και της κόπηκαν τα… φτερά. «Στο 2-1 πίστεψα ότι μπορούμε να πάρουμε αποτέλεσμα», είχε δηλώσει, μάλιστα, μετά το τέλος του ματς στη Γερμανία ο Σαράν. Όσο για το πρωτάθλημα, προέρχεται από καλό αήττητο σερί 4 αγώνων με τελευταίο αποτέλεσμα, τη νικη επί της Λβιβ σε ματς, όπου έπαιξε με βασικούς. Προηγήθηκε με τον Μπάναντα, όμως εν συνεχεία δεν είχε και τόσο καλή απόδοση, πράγμα που επισήμανε και ο τεχνικός της, Σαράν στη συνέντευξη Τύπου, εμ αποτέλεσμα να φθάσει το 90+2′ για να «καθαρίσει» το ματς με τον Μπεζμπορόντκο.
Αγωνιστικά Νέα:Χωρίς τον έμπειρο άσο, Αντόν Σκέντρικ (Α, 0/0, 4/0) ταξίδεψε στο Λβιβ η Ολεξάντρια. Ο 33χρονος αμυντικός είναι τραυματίας και αναμένεται τις επόμενες μέρες να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση. Από κει και πέρα, 100% έτοιμος φαίνεται να είναι ο Κόβαλετς (Μ-Ε, 1/0, 7/2) που έπαιξε και στο πρωτάθλημα κόντρα στη Λβιβ. Έτσι θα αγωνιστεί αντί του Ντόβγκι (Μ-Ε, 1/0, 4/1).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Πανκίβ – Πασάγιεφ, Μπαμπόγκλο, Μπουχάλ, Μιροσνιτσένκο – Γκρετσίσκιν, Μπάναντα – Λούχκεβιτς, Κόβαλετς, Τρετιάκοφ – Σιτάλο.

Επιβεβαίωσε την εντός έδρας δυναμική της (9/9 φέτος), επικρατώντας δύσκολα αλλά δίκαια της Σεντ Ετιέν (3-2) σε ένα «χορταστικό» ματς ξεκινώντας ιδανικά την ευρωπαϊκή περιπέτεια. Ο εξαιρετικός στο ξεκίνημα Ντέιβιντ σκόραρε δις στο «γεμάτο» πρώτο ημίχρονο, ενώ «κλείδωσε» το τρίποντο στο 65΄παρότι έκανε… ντέρμπι το φινάλε με το αστείο αυτογκόλ του τερματοφύλακα Καμίνσκι. Η αυτοπεποίθηση είναι διάχυτη στο εσωτερικό της όπως αποδείχτηκε και με το 2-0 του Σαββάτου επί της Κορτράικ όπου δεν έπιασε την απόδοση των τελευταίων αγώνων αλλά και πάλι βρήκε τον τρόπο για να κατακτήσει το 6ο τρίποντο σε οκτώ αγωνιστικές. Η σεζόν έχει ξεκινήσει ιδανικά για την Γάνδη, με μοναδική έως τώρα παραφωνία την εκτός έδρας εικόνα της, καθώς παραμένει χωρίς διπλό τόσο στο πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. «Πιστεύω πως είμαστε προετοιμασμένοι για κάθε ενδεχόμενο» υπογράμμισε με αυτοπεποίθηση ο Γιες Θόρουπ. Ακολουθεί δύσκολο εκτός έδρας ματς με την πρωτοπόρο Κλαμπ Μπριζ.
Αγωνιστικά Νέα:Χωρίς νέα προβλήματα, «παίζεται» μια θέση στο κέντρο της άμυνας καθώς επιστρέφει ο βασικός στόπερ Πλαστούν (7/1, 7/1). Ο Ουκρανός έχασε το τελευταίο αλλά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και αναμένεται να αγωνιστεί με ειδική προστατευτική μάσκα. Μακροχρόνια απουσιάζει ο συνήθως βασικός πέρυσι μέσος Χακβετάτζε (25/4 πέρυσι) που θα επιστρέψει σε περίπου δύο εβδομάδες.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-1-2): Καμίνσκι – Λούστιγκ, Μπρον, Ενγκαντό, Ασάρε –Κουμς, Οβούσου, Οφοέ – Ντέιβιντ – Ντεπουάτρ, Γιάρεμτσουκ.

Εκτίμηση
Υπερβολικός ο φαβοριτισμός για μια ομάδα χωρίς “διπλό” τη φετινή σεζόν σε πρωτάθλημα και Ευρώπη. Αποδεκτό το «γκολ-γκολ», με δεδομένο πως αμφότερες μπροστά πάνε καλά, όμως πίσω έχουν τα προβλήματα τους.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!