19:55 Wolfsberger AC vs AS Roma UEFA Europa League

Δεν έμοιαζε καθόλου με πρωτάρα σε ευρωπαϊκό όμιλο στην πρεμιέρα και σόκαρε την Γκλάντμπαχ, φιλοδωρώντας την με 4 γκολ! Τήρησε το πλάνο κατά γράμμα, άφησε στην αντίπαλο την κατοχή της μπάλας (69%-31%) και «χτύπησε» στις αντεπιθέσεις, ενώ επικράτησε κατά κράτος τις εναέριες μονομαχίες στις στατικές φάσεις. Στο 41′ κέρδιζε με 3-0, άντεξε στην πίεση στο 2ο ημίχρονο, σημείωσε 4ο γκολ στο 68′ (ξανά από στατική φάση) και πανηγύρισε με τη ψυχή της τον σπουδαίο θρίαμβο. Με «σπασμένα φρένα» πάει στο πρωτάθλημα παραμένει αήττητη στις 6 τελευταίες αγωνιστικές, με τη μοναδική απώλεια βαθμών να έρχεται το Σάββατο στο εντός έδρας ματς με την Τιρόλ. Προηγήθηκε δύο φορές, όμως ισοφαρίστηκε αμφότερες, με τη δεύτερη να έρχεται στο 83′, μόλις 2 λεπτά μετά το 2-1. Δεν υποτίμησε την αντίπαλο, αντιθέτως αγωνίστηκε με φουλ βασικούς, αλλά ήταν άστοχη στις πολλές ευκαιρίες που είχε για να «καθαρίσει» το ματς. Ξεσηκωμός στον κόσμο, η διοίκηση έβαλε δωρεάν πούλμαν την ημέρα του αγώνα για τη μεταφορά στο Γκρατς.
«Μεσολαβούν αρκετές μέρες μέχρι το ματς με τη Ρόμα και έχουμε καταπληκτική φυσική κατάσταση», δήλωσε ο κόουτς Στρούμπερ για την επιλογή του να μην κάνει ροτέισον στο τελευταίο ματς και τη μόλις 1 αλλαγή κατά τη διάρκεια του αγώνα. Δεν έχει προβλήματα απουσιών, το πιο πιθανό σενάριο είναι να παραταχθεί με την πετυχημένη ενδεκάδα που έφερε τον θρίαμβο στη Γερμανία.
(4-3-1-2): Κόφλερ – Νόβακ, Σόλμπαουερ, Ρίνιτς, Σμιτζ – Σμιντ, Λέιτχεμπ, Ρίτζμπαϊερ – Λιντλ – Βέισμαν, Νιανγκμπό.
Επιβλητική εμφάνιση στην πρεμιέρα των ομίλων και άνετη επικράτηση με 4-0 επί της Μπασακσεχίρ στο «Ολίμπικο». Βοήθησε το αυτογκόλ με το οποίο προηγήθηκε στο 42΄και στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε ρόλο και η καλύτερη φυσική κατάσταση έναντι της αντιπάλου, με αποτέλεσμα να πετύχει άλλα τρία τέρματα με τους Τζέκο, Τζανιόλο και Κλούιφερτ. Την περασμένη Κυριακή η ομάδα του Πάουλο Φονσέκα πανηγύρισε διπλό με 1-0 επί της Λέτσε στο «Βία ντελ Μάρε». Και πάλι ο Τζέκο έδωσε τη λύση με κεφαλιά στο 56ο λεπτό, με ανάλογο τρόπο είχε έρθει και το ακριβώς προηγούμενο διπλό επί της Μπολόνια και μάλιστα στις καθυστερήσεις. Ικανοποιημένος ο Πορτογάλος τεχνικός από την εμφάνιση, δήλωσε πως η ομάδα του θα μπορούσε να είχε πετύχει 5-6 γκολ και έκανε τρεις αλλαγές στην ενδεκάδα σε σύγκριση με την ήττα από την Αταλάντα που είχε προηγηθεί και είναι η μοναδική έως τώρα στην σεζόν. Συγκεκριμένα, τοποθέτησε τους Ντιαβαρά, Μκιταριάν, Μαντσίνι αντί των Κριστάντε, Τζανιόλο, Φάτσιο. Την Κυριακή υποδέχεται την Κάλιαρι.
Τραυματίστηκε ο μεσοεπιθετικός Μκτιταριάν (0/0, 4/1) και θα απουσιάσει για τις επόμενες τρεις εβδομάδες. Υποβλήθηκε πρόσφατα σε επέμβαση ο μεσοεπιθετικός Λορέντσο Πελεγκρίνι (1/0, 6/0) και θα μείνει εκτός δράσης για δύο μήνες. Εκτός αποστολής επίσης λόγω τραυματισμού ο εξτρέμ Ουντέρ (0/0,2/1) και ο εξτρέμ Περότι (0/0,0/0). Ξεπέρασε τον τραυματισμό του ο δεξιός μπακ Τζαπακόστα (0/0,1/0).
(4-2-3-1): Πάου Λόπεθ – Φλορέντσι, Μαντσίνι, Σμόλινγκ, Κολάροβ – Βερετού, Κριστάντε – Παστόρε, Τζανιόλο, Κλούιφερτ – Τζέκο.
Εκτίμηση
Η Βόλφσμπεργκερ έδειξε τις δυνατότητές της στην πρεμιέρα και οι αποδόσεις νίκης της η αλήθεια είναι ότι προκαλούν (ακόμα και με κάλυψη στην ισοπαλία). Πιο ασφαλής επιλογή δείχνει το G/G, που η Ρόμα συνηθίζει στα εκτός έδρας ματς στη διοργάνωση (έχει 5 στα 7 τελευταία), πιθανό και το Over

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!