19:55 Istanbul Basaksehir vs Mönchengladbach UEFA Europa League

Στη Ρώμη για την 1η αγωνιστική των ομίλων η Μπασακσεχίρ ηττήθηκε με 4-0 σε ένα παιχνίδι που απείλησε ελάχιστα, έχοντας ξανά πολλές αμυντικές αδυναμίες. Ανταγωνιστική μόνο στο πρώτο μέρος, για να δεχτεί πίεση και άλλα 3 τέρματα στην επανάληψη. Από δύο θετικές εμφανίσεις στο πρωτάθλημα προέρχεται η Μπασακσεχίρ, αφού μετά την ισοπαλία εκτός έδρας στο ντέρμπι με την Μπεσίκτας την Παρασκευή επικράτησε με 5-0 εντός της Ρίζεσπορ φτάνοντας στους 8 βαθμούς. Καλύτεροι σε όλο το 90λεπτο οι γηπεδούχοι, είχαν δοκάρι και 2 τέρματα στο α’ μέρος. Δεν δέχτηκαν πίεση στην επανάληψη, για να «καθαρίσουν» το ματς με το 3-0 στο 73’. Στο 87’ και στο 90’ τα υπόλοιπα γκολ. Πιο άνετα μπορεί να νιώθει στον πάγκο της ο κόουτς Οκάν Μπορούκ που τόνισε «Ήμασταν εκπληκτικοί επιθετικά, κερδίσαμε δίκαια». Ακολουθεί το εκτός έδρας ματς στο Γκαζιαντέπ.
Αγωνιστικά Νέα:Αυτή ήταν η μόλις 2η φετινή νίκη των Τούρκων και πρώτη εντός έδρας σε 4 επίσημα παιχνίδια τους έως τώρα. Προβληματίζουν αμυντικά αρκετά, αφού μόνο στο ματς με τη Ρίζεσπορ κατάφεραν να κρατήσουν ανέπαφη την εστία τους. Στόχος είναι στα ευρωπαϊκά ματς να γίνονται ορισμένες αλλαγές στο βασικό σχήμα και κάτι τέτοιο περιμένουμε και σήμερα. Σε αυτό βοηθά πως δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-5-1): Γκουνόκ – Καϊσάρα, Πονκ, Επουρεάνου, Μπεϊτς – Καβετσί, Τοπάλ, Οκεχούκβου, Τουράν, Βίτσα – Γκουλμπράντσεν

Απογοητευτική εμφάνιση κόντρα στη ΒΑΚ Πέλετς στην πρεμιέρα των ομίλων. Τι κι’ αν ο Μάρκο Ρόζε γνώριζε τον αντίπαλο από τη θητεία του στην Αυστρία; Τι κι’ αν η Μπορούσια ήταν σε καλύτερη μοίρα αγωνιστικά μετά τη νίκη στο ντέρμπι επί της Κολωνίας; Όλα αυτά μπήκαν στον κάλαθο των αχρήστων, μιας και στο 41’ έχανε ήδη με 3-0. Καμία αντίδραση, καμία προσπάθεια. Μόνο άβουλα πλάσματα που φορούσαν τη φανέλα της Μπορούσια. Το τελικό 4-0 αποτέλεσε την πιο βαριά εντός έδρας ήττα στην πλούσια ευρωπαϊκή ιστορία της. Έκτοτε βέβαια τα πράγματα κύλησαν ομαλά για τα «πουλάρια». Ανατροπή στο ντέρμπι με τη Φορτούνα, χάρη στη «χρυσή» κίνηση του Ρόζε να βάλει στο ματς τον Τιράμ (74’, 87’). Πιο εύκολο έργο στο Σίνσχαϊμ με τη Χόφενχαϊμ. Τελικό 3-0, πάλι με Τιράμ σκόρερ (3 γκολ στα δύο τελευταία παιχνίδια) και γενικότερα την ομάδα να πείθει και με το παραπάνω (3η σερί νίκη στην Bundesliga). Πίεση φυσικά για τους Γερμανούς. Πρέπει να πάρουν αποτέλεσμα στην Τουρκία. Αρκεί να μείνουν σταθεροί στο πλάνο τους.
Αγωνιστικά Νέα:Θετικό το στοιχείο πως εκτός έδρας φαίνεται να πείθει περισσότερο η Μπορούσια. Και αυτό ίσως τη βολέψει στην Τουρκία, με την Μπασακσεχίρ να παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας. Συνεχίζει να είναι τραυματίας ο εξτρέμ Τραορέ (1/0), ενώ νεότερος τραυματίας είναι ο Μπένες (Μ, 1/0, 5/0). Μένουν εκτός κλασικά, πλέον, ο μπακ-χαφ Τζόνσον (3/0) και οι Στρομπλ (ΑΜ), Χόφμαν (Μ) και Στιντλ (ΜΕ), με τον τελευταίο να μην προλαβαίνει στο… τσακ την αποψινή αποστολή.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Ζόμερ – Λάινερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Μπενσεμπενΐ – Κράμερ, Ζακάρια, Νόιχαους – Εμπολό, Τιράμ, Πλέα

Εκτίμηση
Αμφότερες προβλημάτισαν στην πρεμιέρα του Γιουρόπα, αλλά εσχάτως έχουν ανακάμψει με θετικές εμφανίσεις στα πρωταθλήματά τους. Εκεί έχουν δείξει πως μάλλον θα ρίξουν τη βαρύτητά τους φέτος και το σημερινό παιχνίδι δύσκολα να το προσεγγίσουμε στοιχηματικά. Λογική πάντως φαίνεται η επιλογή του αμφίσκορου.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!