19:55 Besiktas JK vs Wolverhampton UEFA Europa League

Στην πρεμιέρα του Γιουρόπα η Μπεσίκτας παρουσίασε ακόμα μία φορά την φετινή της προβληματική εικόνα γνωρίζοντας την ήττα με 4-2 από την Σλ. Μπρατισλάβας. Μπορεί να δέχτηκαν πρώτοι γκολ αλλά κατάφεραν πριν την ανάπαυλα να φτάσουν στην ανατροπή. Στην επανάληψη όμως απείλησαν ελάχιστα, δέχτηκαν αρκετές φάσεις και αρχικά την ισοφάριση στο 58’. Τα γκολ της ήττας σημειώθηκαν αμφότερα στις καθυστερήσεις. Στο πρωτάθλημα οι «Μαύροι Αετοί» προέρχονται από «συντριβή» εκτός έδρας και ήττα με 4-1 από την Τραμπζοσπόρ. Κατώτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα, δέχτηκαν 3 γκολ στο 31’, στο 42’ και στο 65’ και παρά τη μείωση στο 79’ δεν μπόρεσαν να αποφύγουν και το 4ο τέρμα σε αντεπίθεση στο 88’. Σε αναζήτηση Προέδρου με την παραίτηση του Φικρέτ Ορμάν, ενώ παραμένει ο κόουτς Αβτσί, αν και το μέλλον του πλέον είναι εξαιρετικά αβέβαιο. Ακολουθεί το εντός έδρας παιχνίδι με αντίπαλο την πρωτοπόρο Αλάνιασπορ.
Αγωνιστικά Νέα:Πολλά τα προβλήματα στην Μπεσίκτας, αγνοεί τη νίκη σε 5 συνεχόμενα ματς, ενώ έχει δεχτεί 16 γκολ σε 7 επίσημά της για φέτος. Ασύνδετη αμυντικά, με προβλήματα τόσο δημιουργικά όσο και εκτελεστικά. Δεν έχει πάρει καμία βοήθεια από τις μεταγραφές του καλοκαιριού, κάτι που επιδεινώνει την «γκρίνια» από πλευράς οπαδών. Στα αγωνιστικά, προπονήθηκε με την υπόλοιπη ομάδα ο μέχρι πρότινος τραυματίας στόπερ Ρουίθ , αμφίβολος όμως για την ενδεκάδα (1/0, 4/0). Δεν υπολογίζεται ο στόπερ Ρόκο (δίχως συμμ.).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-5-1): Κάριους – Περέιρα, Βίντα, Ουνσάλ, Ρεμπόκο – Χάτσινσον, Τοκόζ, Γιάγιτς, Ντιαμπί, Ν’ Κουντού – Γιλμάζ

H πρεμιέρα των ομίλων στο Γιουρόπα Λιγκ δεν εξελίχθηκε όπως θα ήθελαν οι φίλοι της Γουλβς, οι οποίοι είδαν την ομάδα τους να γνωρίζει εντός έδρας ήττα με 1-0 από την Μπράγκα. Τουλάχιστον, στο πρωτάθλημα ήρθε επιτέλους η πρώτη νίκη, καθώς το Σάββατο οι «λύκοι» επιβλήθηκαν 2-0 εντός έδρας της Γουότφορντ και πήραν βαθμολογική… ανάσα, ξεφεύγοντας από τις τελευταίες θέσεις. Η διαχείριση δύο μετώπων (Πρέμιερ Λιγκ και Γιουρόπα Λιγκ) είναι το ζητούμενο για τη Γουλβς, η οποία δεν είναι συνηθισμένη σε κάτι τέτοιο και μέχρι στιγμής δυσκολεύεται να ανταποκριθεί. Ο προπονητής Νούνο Εσπίριτο Σάντο είπε ότι ο ίδιος και οι παίκτες είναι υποχρεωμένοι να προσαρμοστούν στη νέα πραγματικότητα, τονίζοντας ότι η ομάδα έχει «μεγαλώσει» τα τελευταία χρόνια και αυτό συνεπάγεται αύξηση των υποχρεώσεων. Την Κυριακή ακολουθεί η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Μάντσεστερ Σίτι για το πρωτάθλημα.
Αγωνιστικά Νέα:Το ροτέισον στο ματς με την Μπεσίκτας είναι σχεδόν… υποχρεωτικό. Η Γουλβς θα επιστρέψει ξημερώματα Παρασκευής στην Αγγλία και προλαβαίνει ουσιαστικά να κάνει μόνο μία κανονική προπόνηση πριν από από το παιχνίδι με τη Σίτι. Πρόβλημα τραυματισμού αντιμετωπίζει ο μεσοεπιθετικός Ζότα (7/3, 6/1). Θέση στο αρχικό σχήμα διεκδικούν, μεταξύ άλλων, οι μέσοι Νέβες, Γκιμπς-Γουάιτ και ο επιθετικός Κουτρόνε, που πέρασαν ως αλλαγή στη νίκη επί της Γουότφορντ.
Πιθανή ενδεκάδα:(3-5-2): Ρουί Πατρίσιο – Βαγέχο, Κόαντι, Μπολί – Ντόχερτι, Γκιμπς-Γουάιτ, Νέβες, Μουτίνιο, Βινάγκρε – Κουτρόνε, Χιμένες.

Εκτίμηση
Μπορεί εσχάτως η Μπεσίκτας να έχει καλή παράδοση εντός έδρας με αγγλικούς συλλόγους, ωστόσο στην παρούσα φάση περνάει αγωνιστική κρίση με τον προπονητή της να θεωρείται σχεδόν απολυμένος. Σε πείθει εσχάτως η Γουλβς, που έχει όμως την ποιότητα να φύγει με ένα θετικό αποτέλεσμα. Χ2&Ο1.5.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!