19:55 AFC Ajax vs Chelsea FC UEFA Champions League

Κέρδισε τη Βαλένθια πιο δύσκολα απ’ όσο δείχνει το τελικό 3-0. Ήταν άκρως αποτελεσματικός, σκόραρε με τους Ζιγές (8′, υπέροχο μακρινό σουτ), Προμές (34′), ενώ οι «νυχτερίδες» είχαν χαμένο πέναλτι για το 1-1 και δοκάρι μετά το 2ο γκολ που δέχτηκαν. Τη χαριστική βολή στους Ισπανούς έδωσε ο Φαν ντε Μπέικ, με έξοχο πλασέ, στο 67′. Δύο στα δύο στον όμιλο, με το ίδιο σκορ είχε κερδίσει και τη Λιλ, οπότε έστω και μία νίκη να πάρει στα ματς με την Τσέλσι, θα έχει το πάνω χέρι για την πρόκριση. Στο πρωτάθλημα (με βασικούς), κέρδισε με 2-1 τη Βάαλβαϊκ και αξιοποίησε στο έπακρο την γκέλα της Αϊντχόφεν, μένοντας μόνος πρώτος στην κορυφή της κατάταξης. Πάντως, δυσκολεύτηκε, ήταν κακός και τα… χρειάστηκε κόντρα στη χειρότερη -μακράν- ομάδα του πρωταθλήματος. «Ο Άγιαξ και η Τσέλσι έχουν πολλά κοντά, προσπαθούν να πατούν όσο περισσότερο γίνεται στην αντίπαλη περιοχή, παίζοντας ελκυστικό ποδόσφαιρο», είπε ο προπονητής Έρικ τεν Χαχ. Ακολουθεί το κλασικό ντέρμπι με τη Φέγενορντ.
Αγωνιστικά Νέα:Εξέτισε ο αριστερός μπακ Ταγλιαφίκο (6/2, 9/2), του οποίου η απουσία έγινε αισθητή στο Βάαλβαϊκ, τόσο στο ανασταλτικό σκέλος, όσο και στην ανάπτυξη της ομάδας. Δίλημμα για τον προπονητή Τεν Χαχ, είτε θα χρησιμοποιήσει δύο αμυντικούς χαφ (Μαρτίνες, Άλβαρες), είτε στη θέση του ενός θα αγωνιστεί ο πιο επιθετικογενής Φαν ντε Μπέικ. Μικρή αμφιβολία υπάρχει για τη συμμετοχή του Ζιγές (6/2, 9/4). Αν δεχτεί κίτρινη χάνει το επόμενο ο βασικός τερματοφύλακας Ονανά.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Ονανά – Ντεστ, Μπλιντ, Φέλτμαν, Ταγλιαφίκο – Άλβαρες, Μαρτίνες – Νέρες, Πρόμες, Ζιγές – Τάντιτς.
Την πρώτη της νίκη στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ σημείωσε η Τσέλσι, η οποία δυσκολεύτηκε, αλλά επικράτησε 2-1 της Λιλ, στη Γαλλία. Με το αποτέλεσμα αυτό κάπως… ρέφαρε την εντός έδρας ήττα από τη Βαλένθια, στην πρώτη αγωνιστική των ομίλων και διατήρησε τις ελπίδες της για πρόκριση στην επόμενη φάση. Οι Λονδρέζοι παρουσιάζονται σαφώς βελτιωμένοι σε σχέση με το ξεκίνημα της σεζόν, όπως αποδεικνύει η πορεία τους στο πρωτάθλημα και ταξίδεψαν με καλή ψυχολογία στο Άμστερνταμ, για το ματς με τον Αγιαξ. Το περασμένο Σάββατο η Τσέλσι… ζορίστηκε απέναντι σε μια πολυπρόσωπη άμυνα, ωστόσο νίκησε 1-0 εντός έδρας τη Νιούκαστλ και ισοβαθμεί με τη Λέστερ στην τρίτη θέση της βαθμολογίας. Το προσεχές Σάββατο φιλοξενείται από την Μπέρνλι, για την Πρέμιερ Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα:Στην τελευταία προπόνηση επί αγγλικού εδάφους απουσίασαν οι μέσοι Καντέ (1/0, 4/2), Μπάρκλι (1/0, 6/0), οπότε ο προπονητής Φρανκ Λάμπαρντ δεν τους υπολογίζει, μαζί με δύο ακόμα τραυματίες, τον σέντερ μπακ Κρίστενσεν (1/0, 6/0) και τον μέσο Λόφτους – Τσικ (0/0, 0/0). Πλησιάζουν στην επιστροφή τους ο σέντερ μπακ Ρούντιγκερ (0/0, 1/0) και ο αριστερός μπακ Έμερσον (0/0, 5/0) και δεν αποκλείεται να πάρουν χρόνο συμμετοχής.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Κέπα – Αθπιλικουέτα, Ζουμά, Τομόρι, Αλόνσο – Ζορζίνιο, Κόβατσιτς, Μάουντ – Γουίλιαν, Άμπρααμ, Χάντσον Οντόι
Εκτίμηση
Οι μπουκ δίνουν ως οριακό φαβορί τον Άγιαξ, ο οποίος εντός παίζει ποδόσφαιρο πρωτοβουλίας και κλείνει στα καρέ τον αντίπαλο. Πάντως, η Τσέλσι βρίσκεται σε καλή κατάσταση, επί Λάμπαρντ παίζει πιο επιθετικά και δεν θα αποτελέσει εύκολη λεία. Περιμένουμε εντυπωσιακό ματς με ρυθμό και αρκετά γκολ… εκατέρωθεν.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!