19:55 RB Leipzig vs Zenit UEFA Champions League

Υποδέχτηκε τη Βόλφσμπουργκ και ήρθε ισόπαλη με 1-1 εναντίον της στο τελευταίο παιχνίδι της για το γερμανικό πρωτάθλημα. Είχε την πρωτοβουλία μέχρι να προηγηθεί στο 54′ σε φάση που άρχισε από βολέ του Γκουλάσι. Δεν είχε όμως, ιδέες και ακρίβεια ώστε να φτάσει σε ευκαιρίες. Μετά το προβάδισμα επιχείρησε να παίξει εναντίον της μπάλας και να βρει αντεπιθέσεις. Δεν της βρήκε και τιμωρήθηκε, δίκαια, με την ισοφάριση στο 82′.Η ομάδα του Γιούλιαν Νάγκελζμαν γύρισε στην δράση όπως την θυμόμασταν προ της διακοπής για τις εθνικές ομάδες και αυτό είχε ως συνέπεια να μετράει πλέον, σερί τεσσάρων επίσημων παιχνιδιών δίχως νίκη (0-2-2). Δεν έχει μπορέσει να βγάλει άκρη με τις αντιπάλους που δεν παίρνουν ρίσκα εναντίον της. Σε αυτό το σερί παιχνιδιών άνευ νίκης, για ένα 45λεπτο η Λέβερκουζεν, για όλη την διάρκεια των παιχνιδιών η Σάλκε και η Λιόν και μέχρι να βρεθεί πίσω στο σκορ η Βόλφσμπουργκ, της άφησαν την μπάλα και της έκαναν τη ζημιά. Πρέπει να βρει λύση για αυτές τις αποστολές διότι έχουν καθιερωθεί τα… ταμπούρια ή οι προσεκτικές διατάξεις εναντίον της.Εν όψει του αποψινού παιχνιδιού τόσο ο Γιούλιαν Νάγκελζμαν όσο και οι ποδοσφαιριστές υποβάθμισαν τα περί κρίσης που γράφονται και ακούγονται. «Αν ίσχυε αυτό, τότε οι μισές ομάδες της κατηγορίας θα ήταν σε κρίση», είπε ο τεχνικός της Λειψίας, σχολιάζοντας και την εικόνα του βαθμολογικού πίνακα της Μπούντεσλιγκα. «Η νίκη δεν είναι υποχρεωτική, αλλά θα είναι χρήσιμη», πρόσθεσε.Ουδέν νέο πρόβλημα. Δευτερο παιχνίδι στη σειρά χάνουν ο αναπληρωματικός επιθετικός Σικ (1/0) και ο αναπληρωματικός αμυντικός Αμπαντού (0/0), τρίτο ο βασικός κεντρικός αμυντικός Κονατέ (5/0), εδώ και μεγάλο διάστημα απουσιάζουν ο αμυντικός χαφ Ανταμς (0/0), ο μπακ Καντίντο (0/0) και ο ακραίος χαφ Βολφ (0/0). Αρχισε προπονήσεις μετά από απουσία παιχνιδιού ο βασικός αριστερός μπακ Χάλστενμπεργκ (6/1), αν δεν αισθανθεί ξανά ενοχλήσεις στην πλάτη, θα παίξει.Εχει πρόσφατο ρεκόρ 0-2-2 ως γηπεδούχος στα επίσημα παιχνίδια της, το πολύ ένα γκολ σημείωσε στο καθένα.(3-3-2-2): Γκούλασι – Μουκιέλε, Ουπαμεκανό, Ορμπαν – Κλόστερμαν, Λάιμερ, Χάλστενμπεργκ – Ζάμπιτσερ, Φόρσμπεργκ – Βέρνερ, Πόουλσεν.

Ηθελε να φορμαριστεί σε αυτό το σημείο της σεζόν και το πλάνο της πηγαίνει τέλεια. Η Ευρώπη αποτελεί φέτος την προτεραιότητα και αυτό ήδη φάνηκε, καθώς προέρχεται από πολύ καλές εμφανίσεις στις δύο πρώτες αγωνιστικές του ομίλου.Αξιζε περισσότερα από την ισοπαλία με τη Λυών στη Γαλλία, ενώ κέρδισε με σχετική άνεση την Μπενφίκα στην Αγία Πετρούπολη. Τώρα, ταξίδεψε με την ψυχολογία στα ύψη, έχοντας σκορπίσει τη Ροστόφ, με την οποία ήταν συγκάτοικος στην κορυφή, στο πρωτάθλημα. Ηταν απλά απολαυστική και έφτασε στο εντυπωσιακό 6-1 εντός έδρας, με τον Τζιούμπα να κάνει χατ τρικ. Πάντα εκτός έδρας αντιμετωπίζει περισσότερα προβλήματα, όμως φέτος δείχνει ότι έχει βρει την ισορροπία, με τον Σεμάκ να κάνει εξαιρετική δουλειά. Το ρόστερ έχει τέτοιο βάθος, που μπορεί να γίνει ροτέισον και να καλυφθούν τα περισσότερα κενά χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα.«Η Λειψία έχει πολλούς νεαρούς και γρήγορους παίκτες. Μπορεί να βγει πολύ γρήγορα στην κόντρα και ξέρουμε ότι το παιχνίδι θα είναι πολύ δύσκολο. Θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί. Αλλο το πρωτάθλημα και άλλο το Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε η νίκη επί της Ροστόφ δεν λέει τίποτα τώρα. Θα πρέπει γρήγορα να αλλάξουμε το μυαλό μας. Θα πρέπει να κάνουμε πολύ καλή εμφάνιση για να φύγουμε με αποτέλεσμα από τη Γερμανία», τόνισε ο Σεμάκ.Σοβαρά τραυματίστηκαν και θα επιστρέψουν το 2020 οι Μάλκομ (μέσος, μεταγραφή 45 εκατ. ευρώ από την Μπαρτσελόνα) και Μαμάνα (αναπληρωματικός στόπερ), ενώ τα καλά νέα ήρθαν από τον Σμόλνικοβ (βασικός δ. μπακ), που έβγαλε την τελευταία προπόνηση και είναι έτοιμος.Στα 4 από τα 5 τελευταία παιχνίδια της Ζενίτ στο Τσάμπιονς Λιγκ σημειώθηκε g/g. Στα 5 από τα 7 τελευταία το σύνολο των τερμάτων ήταν «2-3».(4-4-2): Κερζακόβ – Καραβάεβ, Ιβάνοβιτς, Ρακίτσκι, Ντάγκλας Σάντος – Μπάριος, Οζντόεβ, Σάτοβ, Ντριούσι – Αζμούν, Τζιούμπα.
Eκτίμηση
Δεν προκύπτει από κάπου ότι η Λειψία είναι τόσο φαβορί. Εχει συνεχόμενα παιχνίδια απέναντι σε κλειστές άμυνες που απέτυχε να νικήσει. Αν η Ζενίτ δεν κάνει χοντρά λάθη και παίξει προσεκτικά μπορεί να φύγει τουλάχιστον αήττητη.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!