19:55 AZ Alkmaar vs FC Astana UEFA Europa League

Είχε τη φλύαρη υπεροχή υποδεχόμενη τη «λαβωμένη» από απουσίες Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παραχώρησε 0-0. Δεν την μετουσίωσε σε γκολ, απώλεσε δύο καλές ευκαιρίες να ανοίξει το σκορ και στο τέλος λίγο έλειψε να χάσει και το παιχνίδι. Δεύτερη ισοπαλία σε ισάριθμες αγωνιστικές, τα ματς με την Αστάνα θα παίξουν σημαντικό ρόλο όσον αφορά στην πρόκριση. Στο πρωτάθλημα υπέστη «βαριά» ήττα με 4-2 από τη Χέρενφεν, μπροστά στο κοινό της. Πραγματοποίησε τη χειρότερη φετινή εμφάνιση, ιδιαίτερα στο αμυντικό σκέλος, έχανε με 3-1 στο ημίχρονο. Μείωσε με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους και πάνω που πίεζε για να ισοφαρίσει, δέχτηκε 4ο γκολ, στο οποίο δεν βρήκε απάντηση. Την Κυριακή αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Αϊντχόφεν. Θυμίζουμε πως πέρσι υπέστη αναπάντεχο αποκλεισμό στο 2ο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης, από μία άλλη ομάδα του Καζακστάν, την Καϊράτ.
Αγωνιστικά Νέα:«Αν θέλουμε να τα πάμε καλά στο πρωτάθλημα και να προχωρήσουμε στο Γιουρόπα Λιγκ, πρέπει να βελτιώσουμε την αμυντική λειτουργία στις στημένες φάσεις», δήλωσε ο προπονητής Άρνι Σλοτ. Στο ματς με τη Χέρενφεν η ομάδα του δέχτηκε τρία γκολ από κόρνερ (βάζοντας κι εκείνη ένα). Εξέτισε κι επιστρέφει ο βασικός -αν και 18χρονος- επιθετικός Μποαντού (8/3, 9/4). Ξεπέρασε ενοχλήσεις ο έμπειρος στόπερ Φλάαρ (8/0, 7/2), σταθερά εκτός ο Γκούντμουντσον (ΜΕ, 4/1, 4/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Μπιζότ – Σβένσον, Φλάαρ, Βάουτενς, Βάινταλ – Μίντσε, Κόοπμαϊνερς, Ντε Βιτ – Στενχς, Μποαντού, Ιντρίσι.
Ήταν χειρότερη από την Παρτίζαν στο τελευταίο ματς της διοργάνωσης, χάνοντας εντός με 2-1. Μπορεί να είχε την κατοχή της μπάλας στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, ωστόσο έπαιξε αδικαιολόγητα ψηλά την άμυνά της, το σκορ θα μπορούσε να πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις (έχανε 2-0 στο 73′, μείωσε με τον Σιγκούριονσον στο 85′). Εξ αρχής ήταν δύσκολο το έργο της για πρόκριση στην επόμενη φάση, αυτό γίνεται ακόμη πιο ζόρικο, από τη στιγμή που δεν έχει βαθμό σε δύο αγωνιστικές. Στο πρωτάθλημα αντιμετώπισε στο ντέρμπι την πρωτοπόρο Καϊράτ και κέρδισε 3-1, σκοράροντας με τους Τομάσοφ (έφτασε τα 15 τέρματα και τις 14 ασίστ), Κιζνιτσένκο και Ζανγκά. Έφτασε στο «-2» από την κορυφή της βαθμολογίας, έχοντας μάλιστα κι ένα παιχνίδι λιγότερο, δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Πάντως, το μήνυμα του τεχνικού Γκρίγκορτσιουκ είναι ξεκάθαρο πως προτεραιότητα είναι ο εγχώριος τίτλος (διατήρηση των σκήπτρων).
Αγωνιστικά Νέα:Απέχει τις τελευταίες εβδομάδες λόγω τραυματισμού ο Τομάσεβιτς (Α, 4/0, 2/0), δεν υπολογίζεται από τον Ουκρανό τεχνικό Ρομάν Γκρίγκορτσιουκ. Χτύπησε με την εθνική Ισλανδίας ο χρήσιμος Σιγκούριονσον (Μ, 10/5, 11/2) και δεν είναι σε θέση να προσφέρει. Επίσης το ταξίδι για την Ολλανδία δεν έκαναν και οι Τομάσοφ (Μ, 9/7, 27/15), Πέρτσουκ (Μ, 3/0, 26/2), Μουμπέλε (Ε, 7/0, 5/1). Πρόκειται για κομβικές απουσίες.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Έριτς – Ρουκάβινα, Σόμκο, Μπεϊσεμπέκοφ, Ποστνίκοφ – Σιμούνοβιτς, Μουζικόφ, Μαέφσκι, Κιζνιτσένκο – Μουρταζάγιεφ, Ροτάριου.

Εκτίμηση
Η Άλκμααρ συνήθισε πια να δίνει σε άλλο γήπεδο τα εντός έδρας παιχνίδια και ψάχνει απαντήσεις για την απογοητευτική εμφάνιση με Χέρενφεν. Η Αστάνα δεν θα επηρεαστεί από το συνθετικό τερέν, όμως ταξίδεψε με σημαντικές απουσίες στην Ολλανδία, ενώ σύμφωνα με τον προπονητή θα ρίξει το βάρος στο πρωτάθλημα. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει αξία στο 1.35.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!