19:55 Slovan Bratislava vs Wolverhampton UEFA Europa League

Συνεχίζει να εντυπωσιάζει στην Ευρώπη η Σλόβαν. Μετά το 4-2 της πρεμιέρας επί της Μπεσίκτας, έμεινε όρθια και στην Πορτογαλία αποσπώντας ισοπαλία 2-2 από την Μπράγκα. Βρέθηκε να χάνει στο 31΄, όμως αντέδρασε πριν το ημίχρονο και ισοφάρισε με τον Σπόραρ. Στο 63′ δέχθηκε το 2-1, όμως δεν το έβαλε κάτω… Έβγαλε πάθος, δύναμη και τελικά κατάφερε στο 87′ με αυτογκόλ του Μπρούνο Βιάνα να πάρει τον βαθμό που την κράτησε στην κορυφή του ομίλου. Όπως στην πρεμιέρα, έτσι και απόψε η Σλόβαν θα έχει γεμάτο γήπεδο με παιδιά έως 14 ετών λόγω της γνωστής τιμωρίας που της έχει επιβληθεί από την ΟΥΕΦΑ για ρατσιστικά συνθήματα και ανάλογη συμπεριφορά. Όσο για το πρωτάθλημα Σλοβακίας, βρίσκεται στην κορυφή έπειτα από 12 αγωνιστικές στο +2 από τη Ζίλινα. Παίζοντας με κράμα βασικών-αναπληρωματικών επικράτησε με 2-1 της Ποχρόνιε. Προηγήθηκε στο 40′ με τον Ρατάο και έφθασε στο 2-0 με τον Μόχα στο 78′ με το 2-1 του 80′ να μην αλλάζει τα δεδομένα στο ματς.
Αγωνιστικά Νέα:Η Σλόβαν μπορεί να ποντάρει τόσο στον βασικό Βασίλ Μποζίκοφ (Α, 9/0, 6/0) όσο και στον πολύτιμο Αλεξάνταρ Τσάβριτς (Ε, 5/1, 5/2), μιας και αμφότεροι κατάφεραν να ξεπεράσουν τα προβλήματα τραυματισμών που τους ταλαιπωρούσαν. Έτσι, η μόνη απουσία είναι ο 18χρονος Στρέλετς (Ε, 2/0, 8/4) που εντός συνόρων, βέβαια, κάνει σπουδαία πράγματα, με τον προπονητή της, Γιάν Κόζακ να προβληματίζεται για το αν θα χρησιμοποιήσει διάταξη 4-3-3 ή 5-3-2.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Γκράιφ – Μεντβέντεφ, Αμπένα, Μποζίκοφ, Βέρνον – Ραμπιού, Καμπς, Χόλμαν – Ντράζιτς, Σπόραρ, Ραρσάλα.
Με γκολ του Μπολί στις καθυστερήσεις, η Γουλβς «άλωσε» την Πόλη, επικρατώντας 1-0 της Μπεσίκτας. Κατά κάποιο τρόπο ισορρόπησε την κατάσταση στο γκρουπ, μετά από την εντός έδρας ήττα με το ίδιο σκορ από την Μπράγκα στην πρεμιέρα των ομίλων και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες της για πρόκριση. Στο πρωτάθλημα, οι «λύκοι» αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1-1 με τη Σαουθάμπτον και συνεχίζουν την προσπάθεια ώστε να ξεφύγουν από το δεύτερο «μισό» της βαθμολογίας. Στο μεταξύ, στις τάξεις της ομάδας κάνουν λόγο για… φάρσα, καθώς υποτίθεται ότι η Σλόβαν Μπρατισλάβας είναι τιμωρημένη και το ματς θα διεξαχθεί «κεκλεισμένων των θυρών», ωστόσο το γήπεδο αναμένεται να είναι γεμάτο (έστω και με παιδιά), ενώ η Γουλβς πήρε μόνο 200 εισιτήρια. Ακολουθεί την προσεχή Κυριακή η εκτός έδρας αναμέτρηση με τη Νιούκαστλ για την Πρέμιερ Λιγκ.
Αγωνιστικά Νέα:Είναι δεδομένο πως θα υπάρξουν αλλαγές στο αρχικό σχήμα από τον προπονητή Νούνο Εσπίριτο Σάντο. Στο παιχνίδι με τη Σαουθάμπτον έγιναν αναγκαστική αλλαγή ο αμυντικός Μπένετ (4/1) και ο μέσος Ρουμπέν Νέβες (6/1, 9/1) και ακόμα δεν έχει καθοριστεί η ημερομηνία επιστροφής τους. Από τραυματισμούς ταλαιπωρούνται επίσης ο μεσοαμυντικός Σαΐς (7/1) και ο επιθετικός Νέτο (4/1, 5/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(3-5-2): Ρουί Πατρίσιο – Βαγέχο, Κόαντι, Μπολί – Τραορέ, Γκιμπς-Γουάιτ, Ντεντονκέρ, Μουτίνιο, Βινάγκρε – Χιμένες, Κουτρόνε.

Εκτίμηση
Η Σλόβαν έχει ξεκινήσει εντυπωσιακά, όμως απόψε έχει απέναντι της μία Γουλβς που βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Σαφέστατα ανώτερη ποιοτικά και με διάθεση να ασχοληθεί με το Europa League. Το «διπλό» είναι στο όριο του 1.70 και είναι, ενδεχομένως, ένα σημείο που μας ενδιαφέρει.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!