19:55 Bayern München vs Olympiakos Pireus UEFA Champions League

Bayern München vs Olympiakos
Επεισοδιακό ματς στο «Γ. Καραϊσκάκης», με τον Ολυμπιακό να είναι πολύ κοντά σ’ ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα, αλλά μίλησε η ατομική ποιότητα της Μπάγερν στο τελικό 3-2. Το πρώτο ημίωρο ανήκε στους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι και προηγήθηκαν με τον Ελ Αραμπΐ (23’). Η απάντηση των Βαυαρών ήρθε με τον Λεβαντόφσκι στο 34’. Ο Πολωνός βρήκε δίχτυα και στο 62’, σε σημείο όπου ο Ολυμπιακός δεν φάνηκε να κινδυνεύει. Το 3-1 ο Τολισό στο 75’, η μείωση από τον Γκιγιέρμε στο 79’, για το τελικό σκορ. Έτσι, η Μπάγερν πέτυχε την 3η νίκη της στον όμιλο και στην ουσία θέλει άλλη μία για να προκριθεί. Αλλαγή στον πάγκο. Ο Νίκο Κόβατς απολύθηκε μετά από την ήττα με σκορ 5-1 από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης (αποβολή Μπόατενγκ στο 9’). Υπηρεσιακός προπονητής είναι ο Χάνζι Φλικ, ο μέχρι πρότινος βοηθός του. Η Μπάγερν δέχτηκε γκολ για 8ο σερί παιχνίδι και μόνο σε τρία εφετινά επίσημα, έχει κρατήσει το… μηδέν στην άμυνα. Καλός «ψυχολόγος» ο Φλικ, θα αναλάβει για τα ματς με Ολυμπιακό και Ντόρτμουντ (το Σάββατο).
Αγωνιστικά Νέα:Το θέμα της άμυνας είναι αυτό που πρέπει να διορθώσει ο Φλικ. Ο υπηρεσιακός προπονητής έχει στη διάθεσή του τον Μπόατενγκ, που αποβλήθηκε στο πρωτάθλημα. Ο Μπόατενγκ έπαιξε στόπερ μαζί με τον Αλάμπα. Αυτή ήταν μία αλχημεία του Κόβατς. Οι Παβάρ και Μαρτίνεθ είναι διαθέσιμοι στόπερ, αλλά ο Ισπανός θα παίξει με τον Αλάμπα. Παίρνει χρόνο συμμετοχής ο Γκορέτσκα, παραδόξως ως αριστερό μπακ. Συνεχίζουν να είναι τραυματίες οι βασικοί αμυντικοί Ερναντές (Α, 2/0, 6/0) και Ζίλε (Α, 2/0, 8/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Νόιερ – Κίμιχ, Παβάρ, Μπόατενγκ, Αλάμπα – Μαρτίνεθ, Τιάγκο – Γκνάμπρι, Μίλερ, Πέρισιτς – Λεβαντόφσκι
Μετά την εντός έδρας ήττα από την Μπάγερν (με 3-2), ο Ολυμπιακός έκανε το προβλεπόμενο με την ΑΕΚ (2-0) και ξόδεψε 2 βαθμούς στην Ξάνθη (0-0). Άστοχος, με κακές επιθετικές επιλογές σε παιχνίδι υψηλού ενδιαφέροντος. Ο Μαρτίνς αναμένεται να εμπιστευτεί ξανά το 4-3-3, με κάποιες αλλαγές σε σύγκριση με το ματς στην ακριτική πόλη. Οι Γκερέρο και Μασούρας πρόκειται να πάρουν τις θέσεις του Ελ Αραμπί και του Σουντανί, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει και μία αλλαγή στην άμυνα, με τον Μεριά αντί του Παπαδόπουλου. Ο Βαλμπουενά πήρε λεπτά με την Ξάνθη, δεν αποκλείεται να επιστρέψει βασικός και να βγει ένας εκ των 3 χαφ από το αρχικό σχήμα. H ελληνική ομάδα πηγαίνει με 1 βαθμό και χωρίς νίκη στο γκρουπ στο Μόναχο, οπότε βαθμολογικά το κίνητρο είναι τεράστιο. Με τσαλακωμένο προφίλ επίσης, μετά τα επεισόδια στον αγώνα των Κ19 των ομάδων για τη Youth League στου Ρέντη. Στις 24/11/2015 ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στη Βαυαρία με 4-0, χάνοντας από το 20′ με 3-0! Εμπειρία τραυματική…
Αγωνιστικά Νέα:Εκτός ευρωπαϊκής λίστας, από τους παίκτες πρώτης γραμμής, είναι οι Σουντανί (Ε, 1/0, 7/4), Κούτρης (Α, 1/0, 5/0). Δεν υπολογίζονται οι Μπρούνο και Μπα. Σταθερά εκτός ο τραυματίας Φορτούνης, όπως και ο προερχόμενος από σοβαρό τραυματισμό, Χριστοδουλόπουλος. Γενικά ο Μαρτίνς δεν έχει πονοκεφάλους που να τον επηρεάζουν στον καταρτισμό του αρχικού σχήματος, αφού ο Βαλμπουενά είναι καλά.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Σα – Ελαμπντελαουί, Σεμέντο, Μεριά, Τσιμίκας – Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης (ή Βαλμπουενά), Καμαρά – Ποντένσε, Γκερέρο, Μασούρας.
Εκτίμηση
Η Μπάγερν είναι το φαβορί, ναι ΟΚ, και μετά από την απόλυση του Κόβατς, ξαφνικά οι παίκτες της θα θυμηθούν ότι ξέρουν μπάλα. Και πάλι, με τις αλχημείες που θα κάνει στην άμυνα, θα είναι δύσκολο να κρατήσει το… μηδέν. Ο Ολυμπιακός δεν πρέπει να φοβηθεί. Φαβορί η Μπάγερν, αλλά με γκολ και από τις δύο ομάδες.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!