19:55 Racing Genk vs SSC Napoli UEFA Champions League

Racing Genk
«Εφιαλτική» ήταν η επιστροφή μετά από οκτώ χρόνια στο «φανταχτερό» Champions League, καθώς διασύρθηκε στην Αυστρία από την εξαιρετική Σάλτσμπουργκ (6-2). Παρουσιάστηκε αφελής, με τις γραμμές «ψηλά» και το πλήρωσε δεχόμενη πέντε τέρματα στο αποκαρδιωτικό πρώτο ημίχρονο. Η συντριβή την έβαλε σε περίοδο εσωστρέφειας και προσέθεσε πίεση στον τεχνικό Φελίς Μααζού, καθώς δεν πείθει και εντός συνόρων, ούσα ήδη στο –7 από την κορυφή. Το Σάββατο «κόλλησε» στο 3-3 στο ντέρμπι μίσους με τη Σεντ Τρουίντεν παρότι προηγήθηκε 3-0, αλλά στην συνέχεια παρουσιάστηκε επηρεασμένη από τις συνεχείς διακοπές λόγω των σοβαρών επεισοδίων των οπαδών και των δύο ομάδων. Μοιραία, ψάχνει αποτέλεσμα ελπίδας στην Ευρώπη αν και άπαντες αποδέχονται τον τίτλο του αουτσάιντερ. «Η πρεμιέρα ήταν απογοητευτική αλλά πιστεύω πως αυτή τη φορά είμαστε έτοιμοι», υποστήριξε ο Μααζού.
Αγωνιστικά Νέα:Χωρίς νέα προβλήματα, χάνει δεύτερο σερί ο χρήσιμος εξτρέμ Ντονγκαλά (1/0, 4/0). «Παίζεται» μια θέση στην μεσαία γραμμή ανάμεσα στον Χάτζι και τον Μπέρχε, αν και ο Ρουμάνος μάλλον χάνει τη μάχη, καθώς ο Μααζού αναμένεται να προτιμήσει τα… τρεξίματα από τη δημιουργικότητα. Γνωστή κρίνεται πλέον η απουσία του βασικού τερματοφύλακα Βούκοβιτς (0 συμ./1 συμ.) που τραυματίστηκε σοβαρά, τέθηκε εκτός δράσης μέχρι την χειμερινή διακοπή και δεν δηλώθηκε στην ευρωπαϊκή λίστα.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Κούκε – ντε Νόρε, Ντεβάστ, Κουέστα, Ούρονεν – Χέινεν, Μπέρχε (Χάτζι) , Χροσόφσκι – Μπογκοντά, Σαμάτα, Iτο.

SSC Napoli
Για 2η διαδοχική σεζόν επικράτησε της Λίβερπουλ στο «Σαν Πάολο». Πέρυσι ο αγώνας είχε κριθεί με ένα γκολ του Ινσίνιε στην εκπνοή. Φέτος το σκορ άνοιξε ο Μέρτενς με πέναλτι στο 82ο λεπτό και ο Γιορέντε στις καθυστερήσεις διπλασίασε τα τέρματα των «παρτενοπέι». Την περασμένη Κυριακή, η ομάδα του Αντσελότι επικράτησε 2-1 εντός έδρας της Μπρέσια για την 6η αγωνιστική του ιταλικού πρωταθλήματος και έφτασε τους 12 βαθμούς. Προηγήθηκε στο 13΄με σουτ εντός περιοχής του Μέρτενς, ο οποίος έφτασε τα 4 γκολ στο πρωτάθλημα, σκόραρε στην πρεμιέρα του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στα πρόσφατα παιχνίδια για τα προκριματικά του EURO 2020. Το 2-0 έγινε στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου με κεφαλιά του Μανωλά, δέχθηκε τη μείωση του σκορ στο 67΄,χωρίς να ανησυχήσει περισσότερο. Ο Ιταλός τεχνικός ξεκούρασε Ινσίνιε, Μίλικ, Λοσάνο και Μάριο Ρουί. Το ρόστερ έχει βάθος φέτος και του δίνει την δυνατότητα για εκτεταμένο ροτέισον, όποτε το αποφασίσει. Την ερχόμενη Κυριακή αντιμετωπίζει την Τορίνο εκτός έδρας.
Αγωνιστικά Νέα:Ο κεντρικός αμυντικός Κουλιμπαλί (1/0, 5/0) δεν αγωνίστηκε κόντρα στην Μπρέσια λόγω τιμωρίας, αλλά τώρα θα βρεθεί φυσικά στο αρχικό σχήμα, αντιμέτωπος με την πρώην ομάδα του. Οι στόπερ Μανωλάς (1/0, 4/2) και Μαξίμοβιτς (0/0, 4/0) βγήκαν αλλαγή λόγω ενοχλήσεων στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος αλλά ο Έλληνας αμυντικός είναι ΟΚ, σε αντίθεση με τον Σέρβο. Ο δεξιός μπακ Χίσαϊ (0/0, 2/0) αρχικά συμπεριλήφθηκε στην αποστολή αλλά αργότερα κόπηκε ως ανέτοιμος. Απών από το ξεκίνημα ο στόπερ Τονέλι.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Μερέτ – Ντι Λορέντσο, Μανωλάς, Κουλιμπαλί, Μάριο Ρουί – Καγιεχόν, Άλαν, Φάμπιαν Ρουίθ, Ινσίνιε- Μέρτενς, Λοσάνο.

Εκτίμηση
Λογικό το «διπλό», αλλά σε αδιάφορες τιμές φαβορί καθώς η ποιοτική Νάπολι δεν αναμένεται να συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες κόντρα στους νευρικούς γηπεδούχους. Η Γκενκ θα αποφύγει πάντως τα ρίσκα μετά τη συντριβή της πρεμιέρας και μπορεί να κρατήσει «χαμηλά» το σκορ. Διπλό με Under 3,5.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!