19:55 Slavia Praha vs Borussia Dortmund UEFA Champions League

Slavia Praha
Η Σλάβια Πράγας είχε δύσκολη πρεμιέρα στην έδρα της Ίντερ, αλλά κατάφερε να φύγει με το θετικότατο 1-1 από το Μιλάνο. Στα πρώτα λεπτά πιέστηκε από την ομάδα του Κόντε, αλλά όσο πέρναγε η ώρα κέρδιζε μέτρα στο γήπεδο και ήταν απειλητική. Πήγε στην ανάπαυλα με το 0-0, στην επανάληψη μπήκε καλύτερα και στο 63′ άνοιξε το σκορ με κοντινό πλασέ του Ολαΐνκα, «παγώνοντας» το «Τζιουζέπε Μεάτσα». Το προβάδισμα, της έδωσε ψυχολογία κι αν ήταν πιο προσεκτική θα μπορούσε να πετύχει και δεύτερο. Στα τελευταία λεπτά, όπως ήταν λογικό προσπάθησε να διαφυλάξει το σκορ, πιέστηκε αρκετά και λίγο πριν το τέλος δέχθηκε την ισοφάριση, χάνοντας έτσι την ευκαιρία να φύγει με ένα τεράστιο αποτέλεσμα από την Ιταλία. Στα εγχώρια, κέρδισε 1-0 εντός την Μλάντα Μπόλεσλαβ και παρέμεινε μόνη πρώτη στην κορυφή με επίδοση 9-2-0. Σήμερα έχει απαιτητικό ματς κόντρα στην Ντόρτμουντ, αλλά θα προσπαθήσει να κάνει την έκπληξη, διατηρώντας παράλληλα το αήττητο σερί που τρέχει τη φετινή σεζόν σε όλες τις διοργανώσεις.
Αγωνιστικά Νέα:«Έχουμε δει τους αγώνες της Ντόρτμουντ, παίζει πάντα με τον ίδιο τρόπο. Είναι κυρίαρχοι και επικίνδυνοι στην επίθεση, για μας είναι η μεγαλύτερη πρόκληση», τόνισε χθες ο τεχνικός των Τσέχων, Γίντριχ Τρπισόφσκι. Όσον αφορά στα αγωνιστικά, εκτός είναι οι Τάκατς (Α.) και Τραορέ (Μ, 3/0, 7/1). Τελευταία στιγμή θα ξεκαθαρίσει η συμμετοχή των Κούντελα (Α, 3/0, 10/1) και Χοβόρκα (Α, 3/0, 8/0), οι οποίοι χθες δεν πήραν μέρος στην προπόνηση.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Κόλαρ – Κουφάλ, Κούντελα (Φρίντριχ), Χοβόρκα, Μπορίλ – Σούτσεκ, Χούσμπαουερ – Μάσοπουστ, Στάντσιου, Ολαγίνκα – Σκόντα.

Borussia Dortmund
Εντυπωσίασε η Ντόρτμουντ στην πρεμιέρα με την Μπαρτσελόνα. Ήταν δυναμική και πειστική η εμφάνισή της. Το μόνο που έλειψε ήταν το γκολ. Έφτασε όσο πιο κοντά μπορούσε, αλλά ο Τερ Στέγκεν απέκρουσε το πέναλτι του Ρόις (57’). Σωρεία ευκαιριών για τους Γερμανούς, εντούτοις ο… Γερμανός γκολκίπερ των «μπλαουγκράνα» κατέβασε ρολά. Στις 13 τελικές η Μπορούσια, εξαιρετικός στην άμυνα ο Χούμελς. Κατά γενική ομολογία χάθηκε μία σπουδαία ευκαιρία για νίκη από τους «κιτρινόμαυρους». Ακολούθησαν δύο σερί 2-2 στην Bundesliga. Και με την Άιντραχτ και με τη Βέρντερ θα «έπρεπε» να τα είχε… τελειώσει. Αφέλεια, έλλειψη νοοτροπίας, αμυντικά λάθη τα στοιχεία που τη διέκριναν σε αυτά τα δύο ματς. Μετρά έτσι 3 σερί ισοπαλίες σε επίσημα παιχνίδια. Πέρυσι ήταν υπόδειγμα άμυνας με 5/6 N/G στον όμιλο. Εφέτος έχει μεγάλα κενά στα μετόπισθεν. Ίσως η παρουσία του Χούμελς να τη βελτιώσει, γενικότερα, πάντως, απέχει από το να χαρακτηριστεί killer στα παιχνίδια της. Όσο δεν τα «καθαρίζει», θα συναντά προβλήματα.
Αγωνιστικά Νέα:Νέα αρνητικά μαντάτα για την Μπορούσια. Ο Πάκο Αλκάθερ (Ε, 1/0, 6/5), 1ος σκόρερ της ομάδας εφέτος, τραυματίστηκε στον αχίλλειο τένοντα και έμεινε στο Ντόρτμουντ. Αντιθέτως αποθεραπεύτηκε ο βασικός στόπερ Χούμελς (Α, 1/0, 5/0), που έχασε ένα ματς πρωταθλήματος, αλλά ήταν εξαιρετικός με την Μπαρτσελόνα. Εκτός πλάνων είναι ο αριστερός μπακ Σουλτς (Α, 0 συμ., 2/0). Παίζεται μία θέση στο κέντρο ανάμεσα σε Αζάρ και Μπραντ. Στην κορυφή της επίθεσης, όπως και με τη Βέρντερ, ο Γκέτσε.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Μπούρκι – Χακίμι, Ακάντζι, Χούμελς, Γκερέιρο – Βίτσελ, Ντιλέινι – Σάντσο, Ρόις, Αζάρ (ή Μπραντ) – Γκέτσε

Εκτίμηση
Η Σλάβια Πράγας έκανε την έκπληξη στην πρεμιέρα των ομίλων και σήμερα κόντρα στην Ντόρτμουντ θα παραταχθεί με την ίδια φιλοσοφία, με στόχο να κάνει άλλο ένα «μπαμ». Από την άλλη, η Μπορούσια είναι σαφώς ανώτερη και ικανή να πάρει το αποτέλεσμα που θέλει. Περιμένουμε γκολ και από τις δύο πλευρές, οπότε έχει αξία το οver 2,5 & G/G.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!