22:00 Liverpool FC vs RB Salzburg UEFA Champions League

Liverpool FC
Η υπεράσπιση του τίτλου της στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν άρχισε καλά για τη Λίβερπουλ, η οποία ηττήθηκε 2-0 εκτός έδρας από τη Νάπολι. Με βάση την εικόνα του αγώνα, η ισοπαλία έμοιαζε ως το πιθανότερο αποτέλεσμα, ωστόσο οι «ρεντς» δέχτηκαν δύο γκολ στα τελευταία λεπτά (82′ και 92′). Στην Πρέμιερ Λιγκ πάντως η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι… αψεγάδιαστη μέχρι τώρα. Το Σάββατο επικράτησε 1-0 εκτός έδρας της Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, συμπλήρωσε 7 νίκες σε ισάριθμες αγωνιστικές και βρίσκεται στην κορυφή της κατάταξης, 5 βαθμούς μπροστά από τη μεγάλη της ανταγωνίστρια, Μάντσεστερ Σίτι. Στη Λίβερπουλ κανείς δεν κρύβει ότι η κατάκτηση του πρωταθλήματος είναι ο μεγάλος φετινός στόχος, αλλά αυτο δεν σημαίνει ότι θα… θυσιαστεί το Τσάμπιονς Λιγκ. Ακολουθεί το προσεχές Σάββατο η εντός έδρας αναμέτρηση με τη Λέστερ για την Πρέμιερ.
Αγωνιστικά Νέα:Με την ομάδα να έχει συνεχόμενες υποχρεώσεις εντός και εκτός συνόρων, ο προπονητής Γιούργκεν Κλοπ ενδέχεται να προχωρήσει σε ροτέισον στο ματς με τη Σάλτσμπουργκ. Ίσως προφυλαχθούν βασικοί παίκτες όπως ο σέντερ μπακ Ματίπ (1/0, 6/1, ταλαιπωρείται από τραυματισμό), όπως και οι επιθετικοί Μανέ (0/0, 7/4), Φιρμίνο (1/0, 7/3). Πλησιάζει στην επιστροφή του αλλά δεν είναι ακόμα έτοιμος ο τερματοφύλακας Άλισον (χωρίς συμμ., 1 συμμ.), τραυματίας και ο μεσοεπιθετικός Σακίρι (1/0, 2/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-3-3): Άντριαν – Αρνολντ, Γκόμες, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον – Μίλνερ, Κεϊτά, Βάιναλντουμ – Σαλάχ, Οριγκί, Τσάμπερλεϊν

RB Salzburg
Επέστρεψε στους ομίλους του μετά από 14 χρόνια και έκανε όλη την Ευρώπη να… παραμιλά. «Σκόρπισε» την Γκενκ με 6-2, ενώ στο ημίχρονο είχε ήδη τρομοκρατήσει του Βέλγους, κερδίζοντας με 5-1! Μελανό σημείο η εμφάνιση ξανά αμυντικών κενών, όπως συνηθίζει σε όλα τα φετινά ματς. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο 19χρονος φορ Χόλαντ, ο οποίος πέτυχε χατ-τρικ στο ντεμπούτο του στη διοργάνωση (8ος παίκτης που το πετυχαίνει). Αποσυντονίστηκε από τον θρίαμβο και ακολούθησαν δύο προβληματικές εμφανίσεις εντός συνόρων, όμως το Σάββατο έδειξε να επανέρχεται, ισοπέδωσε την Αούστρια με 4-1. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν το λάθος να προηγηθούν, ακολούθησε… καταιγίδα. «Είναι πρόκληση για εμάς, όμως αν βγάλουμε όλο το πάθος μας, έχουμε πιθανότητες», δήλωσε ο τεχνικός Τζέσε Μαρς για το σημερινό ματς, το οποίο θεωρείται ως το μεγαλύτερο της ιστορίας της και θα έχει στο πλευρό της 3.000 οπαδούς. Αξιοσημείωτο πως θα βρει αντιμέτωπους τους πρώην παίκτες της, Κεϊτά και Μανέ.
Αγωνιστικά Νέα:Στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος παρατάχθηκε με «ρεζέρβες», ενώ έκανε την επανεμφάνισή του ο στόπερ Πόνγκρασιτς (1/0 στο πρωτάθλημα), ο οποίος θα ξεκινήσει από τον πάγκο σήμερα. Στην αποστολή ο αρχισκόρερ Χόλαντ (Ε, 1/3, 8/11), που έχασε τα δύο προηγούμενα ματς λόγω μόλυνσης, πιθανότατα θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Μοναδικός απών ο βασικός Μπερνέντ (Μ, 1/0, 8/0), τη θέση του στα χαφ θα πάρει ο Μουεπού.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Στάνκοβιτς – Κρίστενσεν, Ραμάλιο, Βέμπερ, Βάλτσι – Μιναμίνο, Μουεπού, Γιουνούζοβιτς, Σόμποσλαϊ – Χόλαντ, Χουάνγκ

Εκτίμηση
Για τη Λίβερπουλ προτεραιότητα έχει η Πρέμιερ, ωστόσο οι «ρεντς» δεν πρόκειται να… αδιαφορήσουν τελείως για το Τσάμπιονς Λιγκ και θέλουν να «ρεφάφουν» την ήττα της πρεμιέρας. Η Σάλτσμπουργκ έχει ποιότητα μεσοεπιθετικά. Ορατό το σενάριο να έχουν σημειωθεί 2 γκολ στο πρώτο ημίχρονο.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!