22:00 Zenit vs SL Benfica UEFA Champions League

Zenit
Έμεινε όρθια στο «Groupama Stadium» αποσπώντας ισοπαλία 1-1 από τη Λυών. Προηγήθηκε κόντρα στη ροή του ματς στο 41΄ με τον Αζμούν σε ένα γκολ, όπου «χάθηκε η μπάλα» στον συνδυασμό του Ιρανού με τον Τζιούμπα για να ακολουθήσει σχεδόν άμεσα η απάντηση της Λυών (51′) με πέναλτι του Ντεπάι. Εν συνεχεία είδε τη γαλλική ομάδα να την πιέζει, να έχει ευκαιρίες (59′, 82′, 85′, 90+3′), αλλά να γλιτώνει και να αποσπά, τελικά, την ισοπαλία. Όσο για το πρωτάθλημα, προέρχεται από ήττα στη Μόσχα με 1-0 στο ντέρμπι με τη Λοκομοτίβ. Στο 28′ γλίτωσε από το δοκάρι σε σουτ του Ζοάο Μάριο, ενώ είδε τη «Λόκο» στο 38′ να σκοράρει με τον Σμόλοφ, αλλά το γκολ να ακυρώνεται – μάλλον λανθασμένα – από τον VAR. Η αντίπαλος της, όμως, ήταν ανώτερη και έτσι δικαίως στο 48′ δέχθηκε το 1-0. Στη συνέχεια βελτιώθηκε και στο 90+3′ ισοφάρισε με τον Μακ, όμως το γκολ ακυρώθηκε δικαίως, διότι είχε προηγηθεί χέρι παίκτη της πριν η μπάλα φθάσει στον σκόρερ.
Αγωνιστικά Νέα:
Δεν θα αγωνιστεί στην αναμέτρηση ο Βραζιλιάνος, Μάλκομ (Ε, 0/0, 2/0) για τον οποίο η Ζενίτ δαπάνησε το περασμένο καλοκαίρι περισσότερα από 40 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από την Μπαρτσελόνα. Πανέτοιμος είναι ο Ιρανός σταρ, Αζμούν (Ε, 1/1, 10/2) που είχε τραυματιστεί στο ματς της πρεμιέρας με τη Λυών (1-1) και το Σάββατο αγωνίστηκε για 60 λεπτά στο ντέρμπι με τη Λοκομοτίβ.

Πιθανή ενδεκάδα:
(4-3-1-2): Λούνεφ – Σμόλνικοφ, Ιβάνοβιτς, Ρακίτσκι, Ζιρκόφ – Μπάριος, Οζντόεφ, Σάντος – Ντριούσι – Αζμούν, Τζιούμπα.

SL Benfica
Κακή παρουσία στην πρεμιέρα με τη Λειψία, είχε παθητικό ρόλο στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, δίκαιη ήττα 2-1. Είχε μπόλικη δουλειά ο Βλαχοδήμος, δεν έπιασε το «τρικ» του τεχνικού Μπρούνο Λαζ (επιστρέφει στον πάγκο απόψε, ήταν τιμωρημένος στην πρεμιέρα των ομίλων) να κάνει αλλαγές στο αρχικό σχήμα (χρησιμοποίησε παίκτες που δεν είχαν καν χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα). Με το… αριστερό ξεκίνησε η πρωταθλήτρια Πορτογαλίας, δεν έχει περιθώρια να πάει χαλαρά στην Αγία Πετρούπολη, αν θέλει να μείνει ζωντανή στη μάχη για την πρόκριση. Το περασμένο Σάββατο, «ίδρωσε» για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σετούμπαλ, χρειάστηκε να φτάσει στο 63′ και με παίκτη από τον πάγκο (Κάρλος Βινίσιους) για να επικρατήσει. Μάλιστα, ολοκλήρωσε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τααράμπτ στο 80′. «Γκάζια» από τον προπονητή Λαζ, ο οποίος δείχνει να αλλάζει διαρκώς πρόσωπα στην ενδεκάδα, προκειμένου να βρει την κατάλληλη χημεία. Δεν έχει υποχρεώσεις εντός συνόρων το επόμενο Σαββατοκύριακο.
Αγωνιστικά Νέα:Επέστρεψε (έστω και για ένα ημίχρονο) ο Γκάμπριελ (Μ, 1/0), ωστόσο δύσκολα θα πάρει φανέλα βασικού σε τόσο απαιτητικό ματς. Εκτός αποστολής έμειναν οι Αντρέ Αλμέιδα (Α, 4/0), Φλορεντίνο Λουίς (Μ, 4/0), Τσικίνιο (ΜΕ, 3/0). Δεν υπολογίζονται επίσης οι Σάμαρης (Μ, 3/0), Ζίφκοβιτς (Μ.), Κόντι (Α.). Δεν αποκλείεται να μείνει στον πάγκο ο Ραούλ ντε Τομάς (Ε, 6/0, 1/0), ο οποίος ακόμη δεν έχει «ανοίξει λογαριασμό».
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Βλαχοδήμος – Νούνο Ταβάρες, Ρούμπεν Ντίας, Φρανσίσκο Φερέιρα, Άλεξ Γκριμάλδο – Τααράμπτ, Φέισα, Πίτσι, Ράφα Σίλβα – Σέφεροβιτς, Ζέλσον Φερνάντες (Ραούλ ντε Τομάς).
Εκτίμηση
Απολύτως λογικό το σετ αποδόσεων στο ζευγάρι. Δικαιολογημένος ο φαβοριτισμός της Ζενίτ κόντρα σε μία Μπενφίκα που προβληματίζει στο ξεκίνημα της σεζόν τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων. Πιθανή βροχή, ενδεχομένως, να παίξει τον ρόλο της στο ματς σε ό,τι αφορά τα γκολ. Εμείς πάμε στον δελεαστικό, σ’ αυτή την απόδοση, άσο.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!