21:00 HNK Rijeka vs KAA Gent UEFA Europa League Play-off Round Champ Path

HNK Rijeka
Μπορεί να ηττήθηκε στο Βέλγιο, ωστόσο το τελικό 2-1 τής επιτρέπει να αισιοδοξεί για την πρόκριση. Θα χρειαστεί, βέβαια, να παίξει πολύ καλύτερα από το πρώτο παιχνίδι. Διότι το γκολ του Χαλίλοβιτς στο 40ο λεπτό με σουτ εντός περιοχής ήρθε κόντρα στην ροή του αγώνα. Μάλιστα, στο δεύτερο ημίχρονο ήταν συνεχώς σε θέση άμυνας και παρόλα αυτά δεν απέτρεψε την ανατροπή. Στον προηγούμενο γύρο είχε πανηγυρίσει δύο νίκες με σκορ 2-0 επί της Αμπερντίν και απόψε της αρκεί και το 1-0. Δεν είχε υποχρεώσεις για το κροατικό πρωτάθλημα, ώστε να προετοιμαστεί κατάλληλα για τον αποψινό αγώνα. Μέχρι στιγμής έχει συγκεντρώσει 10 βαθμούς σε 5 παιχνίδια. «Πολύ σημαντικό παιχνίδι για τον σύλλογο, την πόλη και τους οπαδούς», δήλωσε ο τεχνικός Ιγκόρ Μπίστσαν. Ο βασικός πέρυσι Αυστριακός επιθετικός Γκόργκον ξεπέρασε τον τραυματισμό του, επιστρέφει στην αποστολή και χαρακτήρισε φαβορί τη Γάνδη. Τραυματίες ο βασικός Βόσνιος μέσος Κβρζιτς και ο επίσης βασικός μέσος Πάβιτσιτς.
KAA Gent
Ήθελε από το ξεκίνημα του αγώνα να πάρει την κατοχή, να πιέσει και να δημιουργήσει ευκαιρίες. Όσο περνούσαν τα λεπτά, έκλεινε την αντίπαλο στο μισό γήπεδο και μετά το πρώτο 25λεπτο είχε τον απόλυτο έλεγχο. Παρόλα αυτά, ήταν αυτή που δέχθηκε το γκολ από την Ριέκα στο 40ο λεπτό. Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν πλέον αποφασισμένη να ρισκάρει περισσότερο. Μονότερμα, με συνεχή παρουσία στην αντίπαλη περιοχή. Ισοφάρισε τελικά στο 57΄με τον Ντεπουάτρ αλλά το γκολ ανήκει στον Γιάρεμτσουκ που έβγαλε μόνο του σε κενή εστία τον Βέλγο επιθετικό. Ο ίδιος ποδοσφαιριστής υπέγραψε και την ανατροπή με κεφαλιά στο 71΄. Δεν μπορεί βέβαια να επαναπαυτεί σε αυτό το σκορ, ειδικότερα από την στιγμή που δεν νίκησε ως φιλοξενούμενη στους δύο προηγούμενους γύρους. Πήρε ρεπό στο βελγικό πρωτάθλημα, στο οποίο έχει συγκεντρώσει 7 βαθμούς σε 4 αγώνες. Μακροχρόνια απόντες οι αμυντικοί Ρόστεντ, Μπρον και οι μέσοι Σμιθ και Μπερίτζε, δεν επηρεάζουν τα πλάνα των φιλοξενούμενων.
Εκτίμηση
Η πρόκριση αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες, με τη Γάνδη φυσικά να έχει ένα προβάδισμα μετά και την νίκη στον πρώτο αγώνα. Στοιχηματικά μπορούμε να εμπιστευθούμε τα 2-3 γκολ, αφού αμφότερες επιβεβαιώνουν πολύ συχνά φέτος το συγκεκριμένο εύρος τερμάτων.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!