21:30 Eintracht Frankfurt vs Strasbourg UEFA Europa League Play-off Round Champ Path

Eintracht Frankfurt
Αρκετές οι αλλαγές της Άιντραχτ στο παιχνίδι με τη Λειψία. Ούτως ή άλλως ήταν ένα δύσκολο παιχνίδι για τους «Αετούς», εντούτοις τα πήγαν περίφημα. Βρέθηκαν πίσω στο σκορ στο 10′, αλλά δεν απειλήθηκαν ξανά. Χωρίς Ρέμπιτς, Γκατσίνοβιτς βέβαια και πάλι δεν ήταν απειλητικοί. Πάνω που πίεζε ήρθε το 2-0 στο 80’. Μείωσε με τον Πασιένσια στο τέλος. Πρώτη ήττα στη 2η αγωνιστική της Bundesliga. Λογική αποτυχία, όπως είπαμε. Στο Στρασβούργο ήταν κάκιστη, τουλάχιστον για το πρώτο ημίχρονο. Μαζεύτηκε κάπως στο δεύτερο μέρος και απείλησε. Ζήτησε και ένα πέναλτι, αλλά σε γενικές γραμμές δεν άξιζε κάτι καλύτερο. Η Άιντραχτ απέκτησε στις αρχές της εβδομάδας τον Μπας Ντοστ της Σπόρτινγκ Λισσαβώνας, χωρίς, ωστόσο, να έχει δικαίωμα συμμετοχής στο αποψινό παιχνίδι. Εφέτος μετρά 2/2 νίκες εντός έδρας στην Ευρώπη. Πέρυσι είχε 6/6 νίκες στους ομίλους. Ο κόσμος θα αποτελέσει και πάλι τη δύναμή του στο εν λόγω ματς. Θέλει σκορ 1-0 για την παράταση και αν σκοράρει η Στρασμπούρ, νίκη με δύο γκολ διαφορά.
Το ζήτημα είναι αν θα παίξει ο Ρέμπιτς απόψε. Από τη μία ο Κροάτης είναι φευγάτος, από την άλλη δηλώνεται τραυματίας. Τίποτα, ανόρεκτος είναι, για δικούς του λόγους. Αν «τράβηξε» στη χθεσινή προπόνηση, θα τον ρίξει στη μάχη ο Χίτερ, γιατί μπορεί να κάνει τη διαφορά. Αν δεν παίξει, τότε θα αγωνιστούν στην επίθεση οι Πασιένσια και Γιόβελιτς. Θέλει κάτι δημιουργικό στο κέντρο, εξ’ ου και η παρουσία κατά πάσα πιθανότητα του Ντε Γκουζμάν. Έτοιμος ο στόπερ Άμπραχαμ.
(3-4-1-2): Τραπ – Άμπραχαμ, Χασέμπε, Χίντερεγκερ – Ντα Κόστα, Τόρο, Ντε Γκουζμάν, Κόστιτς – Καμάντα – Γιόβελιτς, Πασιένσια
Strasbourg
Η 1η «εγχώρια» ήττα και 2η συνολικά στη σεζόν πέρασε στο… ντούκου. Την Κυριακή φιλοξένησε τη Ρεν για το πρωτάθλημα κι έχασε με 2-0. Βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 16’. Θέλησε ν’ αντιδράσει, έκανε δύο καλές φάσεις και στο 38’ κέρδισε πέναλτι, όμως ο Μαρτάν που το εκτέλεσε – πολύ άσχημα – αστόχησε. Στο 54’ δέχτηκε το 2ο γκολ και κάπου εκεί το παιχνίδι τελείωσε. Στον εναπομείναντα χρόνο, φανερά κουρασμένη, δεν έκανε ούτε φάση. Μάλιστα, στο 84’ έμεινε με παίκτη λιγότερο, αφού αποβλήθηκε ο Εντούρ. Ο προπονητής Λορέ πάντως, δεν έδειξε ν’ ανησυχεί ιδιαίτερα. «Χάσαμε στις λεπτομέρειες. Μπορούσαμε να πάρουμε την ισοπαλία ή ακόμη και τη νίκη», είπε μετά το παιχνίδι. Το μόνο που ενδιαφέρει είναι η ρεβάνς με την Άιντραχτ. Με ξεκάθαρη… στοχοπροσήλωση λοιπόν, ταξίδεψε στη Γερμανία για να υπερασπιστεί το σκορ του 1ου αγώνα και σκοπεύει να το κάνει με τη γνωστή πρακτική της: θα παίξει με μαζική άμυνα και στόχο να χτυπήσει στην κόντρα, κάτι που ουσιαστικά έκανε και την περασμένη εβδομάδα.
Ο Λορέ πήρε μαζί του συνολικά 21 ποδοσφαιριστές. Υπάρχει μία ουσιαστική απουσία, αυτή του μέσου Σισοκό, που έχει αγωνιστεί στα πέντε από τα οχτώ επίσημα παιχνίδια της ομάδας (μετράει μία συμμετοχή στο πρωτάθλημα και τέσσερις στο Γιουρόπα Λιγκ). Χτύπησε στην αναμέτρηση της προηγούμενης εβδομάδας κι απουσιάζει από την αποψινή μάχη της Φρανκφούρτης. Παραμένει τραυματίας ο Φοφανά (Μ, 1/0 και 3/0 στο Γιουρόπα) κι ανέτοιμος ο Σασί (Α, 29/0 πέρυσι).
(5-3-2): Σελς – Καρόλ, Εντούρ, Κονέ, Τζικού, Σιμακάν – Μαρτάν, Μπελεγκάρντ, Κορνέτ – Ντα Κόστα, Μοτιμπά

Εκτίμηση
Δύο τα σενάρια που «παίζουν» σχετικά με την Άιντραχτ. Αν δεν θέλουμε να πιστέψουμε στο… πούλμαν της Στρασμπούρ, πάμε απλά στο ενδεχόμενο της πρόκρισης των Γερμανών. Στο τίμιο 1.75. Αλλιώς, στα του ματς καθαρά, ο άσος με το Under 3,5 διπλασιάζει το ποντάρισμα. Δυσκολία στο γκολ η μία, φουλ άμυνα η άλλη.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!