22:00 Dinamo Zagreb vs Shakhtar Donetsk UEFA Champions League

Dinamo Zagreb vs Shakhtar Donetsk
Βαθμούς και εντυπώσεις μοιράστηκαν Σαχτάρ Ντόνετσκ και Ντινάμο Ζάγκρεμπ στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο Χάρκοβο και ολοκληρώθηκε 2-2. Ο ουκρανικός σύλλογος προηγήθηκε στο 16ο λεπτό με τον Κονπλιάνκα αλλά ο κροατικός απάντησε εννιά λεπτά αργότερα με τον Ντάνιελ Όλμο. Η ομάδα του Μπιέλιτσα πήρε το προβάδισμα στο 60ό λεπτό με εύστοχο πέναλτι του Όρσιτς, ο οποίος έφτασε τα 7 γκολ στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ, συμπεριλαμβανόμενης και της προκριματικής φάσης. Η ομάδα του Λουίς Κάστρο ισοφάρισε στο 75΄με τον Ντοντό και πίεσε ανεπιτυχώς για την ανατροπή. Μπορεί να πει κάποιος ότι η πρωταθλήτρια Κροατίας εξέπληξε με την επιθετικότητά της απέναντι σε μία αντίπαλο που φημίζεται για τις επιθετικές αρετές της. Το προηγούμενο Σάββατο επικράτησε 1-0 εντός έδρας της Ίντερ Ζάπρεσιτς για την 14η αγωνιστική του κροατικού πρωταθλήματος και παρέμεινε στην κορυφή και στο +4 από την Χάιντουκ Σπλιτ. Την Κυριακή έχει δύσκολη αποστολή στην έδρα της Ριέκα.
Αγωνιστικά Νέα:Ο Μπιέλιτσα ξεκούρασε αρκετούς βασικούς παίκτες στο πρόσφατο παιχνίδι πρωταθλήματος, με στόχο να είναι φρέσκοι απόψε. Εκτός αποστολής λόγω τραυματισμού ο μεσοεπιθετικός Γκόγιακ (9/2, 10/1), οι επιθετικοί Κουλένοβιτς (0/0, 2/0), Άντριτς (0/0, 0/0) και ο κεντρικός αμυντικός Λέσκοβιτς (3/0, 5/0). Δεν προλαβαίνει τελικά ούτε ο επιθετικός Γκαβράνοβιτς (8/0, 11/2). Αμφίβολοι, αλλά με τις πιθανότητες υπέρ τους, ο αμυντικός μέσος Αντέμι (9/1, 5/0) και ο κεντρικός αμυντικός Ντίλαβερ (6/0, 7/0).
Πιθανή ενδεκάδα:(3-4-2-1): Λιβάκοβιτς – Τεοφίλ-Κατρίν, Ντίλαβερ, Πέριτς – Στογιάνοβιτς, Μόρο, Αντέμι, Λέοβατς – Όρσιτς, Ντάνιελ Όλμο – Πέτκοβιτς
Δεν τα κατάφερε στο Χάρκοβο κόντρα στην Ντινάμο. Έμεινε στο 2-2 σε ένα ματς, όπου πλήρωσε αμυντικά κενά και ένα πέναλτι-δώρο του γκολκίπερ Πιάτοφ. Προηγήθηκε στο 16′ με τον Κονοπλιάνκα, αλλά οι Κροάτες όχι μόνο ισοφάρισαν στο 25′ με τον Όλμο, αλλά ανέτρεψαν και την κατάσταση στο 60′, από την «άσπρη βούλα» με τον Όρσιτς, με τη Σαχτάρ να καταφέρνει μόνο να ισοφαρίσει στο 75′. Όσο για το πρωτάθλημα, η ομάδα του Ντόνετσκ παραμένει στο +10 από τη Ντιναμό Κιέβου προερχόμενη από το 3-0 στο Λβιβ κόντρα στην Καρπάτι σε ένα ματς, όπου αγωνίστηκε με “πειραματική”, όπως γράφτηκε στον ουκρανικό Τύπο, 11άδα. Ο κόουτς, Λουίς Κάστρο έκανε πολλές αλλαγές, αλλά η Σαχτάρ διεύρυνε το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα στα 42 ματς με 36 νίκες και 6 ισοπαλίες! Προηγήθηκε στο 10′ με τον Μπόριατσουκ, για να έρθουν στο β’ μέρος οι Κοβαλένκο (58′) και Ματέους Μαρτίνς (65′) να διαμορφώσουν το τελικό αποτέλεσμα.
Αγωνιστικά Νέα:Στην αποστολή βρίσκονται οι βασικότατοι Μάρλος (Μ, 3/0, 12/6), Ισμάιλι (Α, 3/0, 11/1), Κριβτσόβ (Α, 3/0, 9/0) και Πιάτοβ (T, 3/0, 12/0) που δεν αγωνίστηκαν στο ματς με την Καρπάτι. Οι τρεις πρώτοι, βέβαια, δίνονται αμφίβολοι λόγω προβλημάτων τραυματισμού. Αντίθετα, νοκ άουτ τέθηκαν οι σημαντικοί Σόλομον (Μ-Ε, 3/1, 10/1) και Κονοπλιάνκα (Μ, 3/1, 6/2), αλλά και ο χρήσιμος Μπόρατσιουκ (Ε, 0/0, 2/1). Τέλος, για πρώτη φορά φέτος σε αποστολή UCL οι Σικάν (Ε, 0/0, 2/0) και Τετέ (Μ, 0/0, 9/3).
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Πιάτοβ – Μπόλμπατ, Κριβτσόβ, Ματβιένκο, Ισμάιλι – Στεπανένκο, Άλαν Πάτρικ – Μάρλος, Τάισον, Κοβαλένκο – Τζούνιορ Μοράες
Εκτίμηση
Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ παρουσιάζεται σταθερά πιο αποτελεσματική ως γηπεδούχος και πήρε το ψυχολογικό πλεονέκτημα μετά την ισοπαλία στην Ουκρανία. Ρεαλιστικά ωστόσο περιμένουμε έναν αγώνα με ευκαιρίες αλλά και γκολ εκατέρωθεν. Όποιος ικανοποιείται με την απόδοση στο G/G, το επιλέγει. Σε λίγο υψηλότερη το Over 2.5.

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!