22:00 Dynamo Kyiv vs FC København UEFA Europa League

Έχει βρει ρυθμό. Μετρά αήττητο σερί οκτώ αγώνων σε πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ. Τη 2η αγωνιστική των ομίλων απέσπασε «λευκή» ισοπαλία επί ελβετικού εδάφους από τη Λουγκάνο σε ένα ματς, όπου είχε σύμμαχο και την τύχη. Γλίτωσε δύο φορές από το δοκάρι σε κάθε ημίχρονο, ενώ δημιουργικά είχε μόνο εξάρσεις με αποτέλεσμα να αισθάνεται, μάλλον, ικανοποιημένη με τον βαθμό. Δεν υπάρχει μεγάλη ζήτηση για τα εισιτήρια παρότι η ομάδα βελτιώνεται και αυτό προβληματίζει τους ιθύνοντες της Ντιναμό με τον Μιχαϊλιτσένκο να κάνει έκκληση στον κόσμο να πάει στο γήπεδο. Όσο για το πρωτάθλημα, μετρά πέντε σερί νίκες και μάλιστα με μηδέν παθητικό, με αποτέλεσμα να βρίσκεται, πλέον, στη 2η θέση, ούσα, όμως, στο -10 από την κορυφή και τη Σαχτάρ. Την Κυριακή παίζοντας με βασικούς, επικράτησε στο Κίεβο με 1-0 της Ολεξάντρια, με γκολ του Μικολένκο στο 32′. Ήταν αρκετά καλή δημιουργικά, όμως στα μετόπισθεν έβγαλε κάποια προβλήματα που, απλά, δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί η αντίπαλος της.
Αγωνιστικά Νέα:Εν συγκρίσει με το πρωτάθλημα, ο τεχνικός της Ντιναμό Κιέβου, Μιχαϊλιτσένκο μπορεί να ποντάρει στους Μπεσέντιν (Ε, 4/0, 7/5) και Σεπέλεφ (Μ, 3/1, 8/0), που έλειψαν λόγω τιμωρίας. Αντίθετα εκτός παραμένουν οι βασικοί Μπόικο (Τ, 3/0, 6/0) και Μπούρντα (Α, 2/0, 7/0), με δεδομένο πως αμφότεροι είναι τραυματίες και δεν μπορούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-2-3-1): Μπουστσάν – Κεντζιόρα, Ποπόφ, Σαμπάνοφ, Μικολένκο – Σίντορτσουκ, Μπουγιάλσκι – Τσιγκάνοφ, Ντε Πένια, Βέρμπιτς – Μπεσέντιν (Ροντρίγκες).
Πήρε την ισοπαλία (1-1) στο σκανδιναβικό ντέρμπι με την Μάλμε την προηγούμενη αγωνιστική και διατηρήθηκε στην κορυφή του ομίλου με 4 βαθμούς. Στο πρωτάθλημα φαίνεται να αφήνει πίσω της την ήττα με 3-1 από την Μπρόντμπι καθώς την περασμένη Κυριακή κέρδισε με το ίδιο σκορ την Έσμπιεργκ. Είχε ωστόσο αμυντικά κενά και η επικράτηση δεν ήταν τόσο εύκολη. Πάντως, οι Σάντος και Σωτηρίου έχουν αρχίσει να δένουν στην επίθεση και καλύπτουν όσο μπορούν τα κενά των Εντόι και Βιντ. Το ρόστερ των πρωταθλητών Δανίας είναι αρκετά μεγάλο ώστε να αντέξει τα πολλά συνεχόμενα παιχνίδια αλλά η κούραση των βασικών της πολλές φορές στερεί βαθμούς από την Κοπεγχάγη. Τα «λιοντάρια» χτυπάνε τα ευρωπαϊκά ματς ακόμα κι αν αυτό τους έχει γυρίσει μπούμερανγκ στο πρωτάθλημα κάποιες φορές. Τη Δευτέρα θα έχουν δύσκολη έξοδο στην έδρα της Άαρχους.
Αγωνιστικά Νέα:Επιστρέφει στην ενδεκάδα ο τιμωρημένος στο τελευταίο ματς πρωταθλήματος, βασικός Φαλκ Γένσεν (Μ, 4/0, 11/0). Εκτός οι εδώ και καιρό τραυματίες Μποίλεσεν (Α, 0/0), Μουντραζίγια (Ε, 0/0), Βιντ (Ε, 6/5) και Εντόι (Ε, 4/4). Αμφίβολος ο βασικός Μπίελαντ (Α, 2/0, 7/0), που αποχώρησε τραυματίας στο ματς με την Έσμπιεργκ, οπότε μάλλον θα προτιμήσει τον Παπαγιαννόπουλο για παρτενέρ του Νέλσον.
Πιθανή ενδεκάδα:(4-4-2): Γιόνσον – Μπένγκτσον, Παπαγιαννόπουλος, Νέλσον, Βαρέλα – Φίσερ, Στάγκε, Ζέκα, Φαλκ Γένσεν – Σάντος, Σωτηρίου.

Εκτίμηση
Περιμένουμε «κλειστό» ματς στο Κίεβο. Η οικοδέσποινα Ντιναμό δεν θα ρισκάρει, θα πάει με τακτική πρωταθλήματος, όπερ σημαίνει «πρώτα το μηδέν». Από την άλλη, η Κοπεγχάγη έχει «θέμα» στο γκολ. Επομένως θα κάνουμε παιχνίδι με τα τέρματα επιλέγοντας συντηρητικά τα «2-3 γκολ».

Related articles

Related Articles

Share article

spot_img

Latest articles

error: Content is protected !!